05 / 05 / 2024

tamer hemer ipotek konusu

tamer hemer ipotek konusu

Tamer Heper: İpotekle temin edilmiş bir borç için öncelikle ipoteğin paraya çevrilmesi yolu ile takip yapılır. Bu yolla borç karşılanmaz ise sair icra takiplerine başvurulur..

Evini ipotek ettirenlere büyük şok! Resmen açıklandı! 

Gayrimenkulün satışında ipotek konusunun detayları merak ediliyor. Peki bir evde ipotek varsa tahsilat nasıl yapılır? İşte ayrıntılar ve Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'in okuyucusunun sorusuna verdiği o yanıt...

Müteahhittin daireye koyduğu ipotek kaldırılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Dairemizde 1980 yılından faizsiz ipotek konulmuş görünüyor. O dönemki müteahhitler koymuş. Meblağ ise ‘200.000,00 etl’ olarak yazıyor. Bunu kaldırmak istiyoruz. Şimdiki değeri nedir? Yüksek miktar çıkarsa diye korkuyoruz. Nasıl bir işlem yapılabilir?' sorusunu cevapladı.

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Tapuya 1974’te faizsiz olarak 140 bin lira tutarında ipotek koyulmuş. Biz ipoteği kaldırmak istiyoruz. Bu tutarı kime güncelletebiliriz. Tutar çok fazla çıkar diye tereddüt içerisindeyiz. Sizce bu tutarın güncel değeri nedir?' sorusunu yanıtladı.

Müteahhitler kentsel dönüşümde ipotek harçlarını da ödemeyecek!

Kentsel dönüşüm yasasının en önemli özelliklerinden birisi de müteahhitlere tanımış olduğu muafiyetlerdir. Avukat Ali Güvenç Kiraz 'Müteahhitler kentsel dönüşümde ipotek harçlarını da ödemeyecek ' dedi.

Tamer Heper: Karar olmadan girmeyin!

Posta gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında bir okuyucunun kira ile ilgili sorusuna yanıt verdi. Tamer Heper'in cevapladığı köşe yazısı;

Tamer Heper: Yönetim kurulunun sorumlulukları var!

Kooperatiften bir daire satın aldım. Yönetim kurulu kooperatifi terk edip kaçtı. Şimdi kooperatif bize borç çıkarıyor. Bunun bir müeyyidesi yok mu? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor.

Tamer Özyurt: Yabancıya 3 milyar dolarlık gayrimenkul satıldı!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "Geçen yıl yabancı kişi ve kuruluşlara yaklaşık 3 milyar dolarlık gayrimenkul satıldı, yıl sonunda bu rakam 3.2 milyar doları bulacak" dedi...

Konutta ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuda ipotek kaldırma işlemi, kredi borcu biten tüketicinin evi üzerine alabilmesi için gerekli bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutta ipotek nasıl kaldırılır? İşte, konutta ipotek kaldırma işlemi..

Tapuda ipotek nasıl anlaşılır?

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi işlemine deniyor. Bir evin ipotekli olup olmadığı tapu senedinde belirtilmiyor. Peki, tapuda ipotek nasıl anlaşılır?

Tapuda ipotek koyma işlemi!

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi anlamına geliyor. Peki, tapuda ipotek koyma işlemi nasıl yapılır? İşte, tapuda ipotek koyma işlemi!

İpotek fek yazısı ücreti iade edilir mi?

Kredi borcu biten evin ipoteğinin kaldırılması için bankadan ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. İpotek fek yazısı için bankalar ücret talep edebiliyor. Peki, ipotek fek yazısı ücreti iade edilir mi?

İpotek fek harcı nereye yatırılır?

Konut kredisi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından hazırlanan yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İpotek fek harcı nereye yatırılır?

Aile konutu ipotek yetkili mahkeme hangisi?

Eşlerden biri aile konutunu, kullanacağı banka kredisi için eşinin rızasını almadan ipotek ettirirse dava açılabilir mi? Aile konutu ipotek yetkili mahkeme hangisi? İşte, Aile konutu ipotek yetkili mahkeme!

tamer hemer ipotek konusu Haberi

tamer hemer ipotek konusu

Babamın vefat ettiği gün bankadan kendisine bir yazı geldi. Postacı babamın vefat ettiğini öğrenince mektubu bize vermedi geri götürdü. Bankaya başvurduk bize bilgi vermedi. Sonra yine postacı bu defa bizim adımıza aynı bankadan yazı getirdi. Meğerse babamız ölmeden önce birinin kredi borcu için kefil olmuş. Gayrimenkullerini ipotek etmiş. Bizden bu para isteniyor. Öğrendik ki babamızın dışında beş kefil daha var, onların da ipoteği var. Babam bir dairesini ölmeden önce ikinci hanımı adına yapmıştı. Bir kardeşimiz de evlenmek üzere. Bu ikinci hanımın üzerindeki daire ile evlenecek kardeşimizin malları bu olay nedeni ile riske girer mi? • A.T. 


Bankaların bu sır adı altında bilgi saklaması artık mübalağaya kaçtı. Ölen adamın hesabı hakkında bilgiyi mirasçılanna vermeyecek de kime verecek? Belki bilgi sahibi olan...