03 / 05 / 2024

tamer heper kooperatif

tamer heper kooperatif

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu 'Babaannem 30 sene önce sahibi olduğu evi babama vermiş.Babaannemin okuma yazması yoktu, noterde parmak basarak bu işlemi yapmış. Babaannem vefat edince babamı

Kooperatif yönetim kurulu üyesi aynı zamanda kooperatifte sekreter olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif yönetim kurulu üyesinin aynı zamanda bu kooperatifte sekreter olmasının önünde bir engel var mıdır?' sorusunu cevapladı.

Kooperatif mağdurları dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper, '1977’de kurulmuş bir kooperatife üye oldum. Bizler senelerdir üye olduğumuz halde halen bir daireye sahip olamadık. Masrafına katlanamadığımız için şikayette bulunmuyoruz, ne önerirsiniz?' sorusunu cevapladı.

Sitedeki bekçi evi ve idare binası satılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yıllar önce kooperatif fesih olmuş, site yönetimi oluşturulmamış. Kullanılmayan bekçi evi ve idare binası 18 hissedardan birine satılabilir mi? Bunun hukuki yönü nedir?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif daireleri sahiplerinden alınabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir kooperatif müteahhitle anlaşarak, birkaç bina yaptırmış. Müteahhit kendine ait daireleri sattı. Sattığı kişilerden biri de benim. 22 yıl sonra kooperatif aleyhimize tapu iptali talepli dava açtı. Böyle bir davada dairelerimiz elimizden alınır mı?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatifler site gibi yönetilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemiz birden fazla parsel üzerine kurulu 147 evli kooperatif. Bir kısım ortaklar dairelerini sattı, satın alanlar kooperatife ortak olmadı, bir kısım ortaklıktan ayrıldı. Bu durumda site yönetimi mümkün mü? Paraların harcama tarzı suç oluşturmaz mı? sorusunu yanıtladı.

Kooperatif borçlarında zamanaşımı süresi ne kadar?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Konut yapı kooperatifine üye oldum. Daireler kura ile dağıtıldı. Kalan borcu ödeyerek tapuyu aldım ve 1 Nisan 2015’te ibralaşarak kooperatiften ayrıldım. 5 yıl geçti. Yeni başkan borcum olduğunu söyledi. Benden bu parayı alabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif ortaklığında devir sözleşmesi feshedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anneme ait bir kooperatif hissesi vardı. Orayı bana tahsis etti. Annem vefat etti. Kardeşlerden biri hariç, diğerleri kooperatif hisselerini noterde bana devretti. Bir kız kardeşim devretmedi. Diğer kardeşlerim devir sözleşmesini feshedebilirler mi?' sorusunu yanıtladı.

Tamer Heper'den icra takipleri için erteleme süresi önerisi!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında koronavirüs için alınan ekonomik önlemleri kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Kooperatif ortağı kendi gayrimenkulünü satabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'İş yerlerini tapudan sattığı halde ortaklık devrini yapmayan kooperatif üyelerine nasıl bir işlem yapılabilir?İş yerini tapudan satın aldığı halde ortaklık devrini almayanlara nasıl bir çözüm bulunabilir?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif dairesini satan kişi giderlerden sorumlu mudur? 

Posta yazarı Tamer Heper, "Bir kooperatife üyeydim. Kooperatif binayı yaptı, tapuları verdi, 120 bin TL ödemiştim. Daireyi noterde birine sattım. Genel kurullara katılmadım, bana 14 bin TL borç çıkarmışlar, bu borçtan nasıl kurtulurum?" sorusunu yanıtladı...

Kooperatifte tamamlanan daireler kime aittir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Ortağı olduğumuz kooperatif 6 blok yapacak. Beşi tamam, birinin inşası sürüyor. Bir kısmında kiracı var ve kira alınıyor ama kiraları kooperatif alıyor. Bunlar kimin malıdır? Bu kiraları kooperatifin alması doğru mudur? sorusunu yanıtladı.

Kat mülkiyeti tesisi için iskan izni alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif tarafından 24 daireli bir apartman yapıldı, 2 dairesi kooperatifin, geri kalanlar ortakların oldu. Zamanında iskan alınsaydı 8.000 TL masraf gerekiyordu, şimdi 110.000 TL ödedik. Biz bu 2 daire için ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkulün üzerinde haciz varsa ne yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Bir kooperatife üye oldum. Dairelerde haciz varmış. Bize daireleri alırsak, haczin kalmayacağı söylendi. Daireleri üzerimize aldık ama üzerindeki hacizler kalkmadı. Kooperatif de bizim kooperatife ortak olmamızı istiyor. Ne önerirsiniz?' sorusunu yanıtladı.

tamer heper kooperatif Haberi

tamer heper kooperatif

Sizin için tekrar edeyim. Bir davanın sonucunun ne olacağını yazmıyorum, ancak gidişat hakkında bilgi veriyorum. 

Sizin başınızdaki dava çok yaygın bir davadır. Anlattığınıza göre büyükanne vasiyetname yaptı ve evini babanıza bıraktı. Burada ölen kardeşinin çocuklan iki türlü davranabilir. Birinci davranış tarzı, mahfuz hisselerini talep etmek. 

Ölen kardeşin mahfuz hissesi miras payının yansıydı ve bunu talep edebilirlerdi. İkinci yol vasiyetnamenin iptali talebidir ki, şayet vasiyetname iptal olursa bu halde sadece mahfuz 'hisseyi almayacaklar, mirasın yansına yani miras paylannın tamamına sahip olacaklar. Bu halde daha büyük paya sahip olacakları için onlar ikinci yolu seçmişler. Bu yolu seçenlerin başlıca iddiası, vasiyetname yapanın vasiyetname yaptığı tarihte akıl sağlığının yerinde olmadığı iddiasıdır. 

Bizler böyle bir vasiyetname yaparken müvekkilimizin akıl sağlının yerinde olduğuna dair günü gününe doktor raporu...