03 / 05 / 2024

Tamer Heper soruları yanıtlıyor

Tamer Heper soruları yanıtlıyor

Kira sözleşmemi imzalayalı 10 yıl oldu. Kiralayanlar hiç bir gerekçe göstermeden 10 yılın sonunda kiracı olarak tahliyemi isteyebilir mi? 10 yılın tamamlanması için yılın başı mı bekleniyor? Sorularını Tamer Heper yanıtlıyor.

Kooperatif ile alınan ev satılırsa kooperatif ortaklığı sona erer mi?

Kooperatiften daire aldım.Kooperatifin arsa sahibi ile ve müteahhit ile ihtilaflarının devam ettiğini biliyorum. Ancak şimdi dairemi satmak istiyorum. Dairemi sattığımda kooperatif ortaklığım da sona erer mi? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor.

Arsa hisselerinin hissedarlar arasında satışı!

Eşimle kardeşi bir tarlanın yarı yarıya hissedarı. Kardeşi bu yere bir ev yapıp kardeşine satmak istiyor. Tapu memuru kanun değişti diyerek bu yerin satışını yapmıyor. Ne yapmam gerekiyor?

Arsa tapusu olmadan ev yapılabilir mi?

Babam 1980 yılında bir arsa satın almış ama tapusunu almamış. Bunun üzerine bir ev yaptık oturuyoruz. . Şimdi tapu sahipleri bizden yeniden para istiyor. Ne yapabiliriz? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor..

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Aidat ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta gazetesi Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü köşe yazısında aidatı ödemeyen kiracının tahliyesine ve arabulucu tutanağına ilişkin bir yazı paylaştı. Heper, yazıda okurlarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Sitelerde oturanlar dikkat! Herkes bu sorunu yaşıyor! İşte çözümü! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde sitelerdeki gürültü sorununu kaleme aldı. Peki sitelerde yaşanan gürültüler için ne yapılabilir? Sitelerde gürültü sorunu nasıl çözülür? İşte o soruların yanıtları ve Tamer Heper'in konuyla ilgili açıklamaları...

Miras kalan gayrimenkullerin satışı nasıl engellenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkullerin satışının engellenmesini kaleme alarak, mirasta ortaklığın giderilmesi ile ilgili soruları yanıtladı. 

Bina tadilatında yöneticinin tercih hakkı var mı? 

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dairemde meydana gelen zararı ve çatının tadilatını nasıl yaptırırım? Yöneticinin 55 daireli sitede istediği blokları ayırma hakkı var mı?' sorularını yanıtladı.

Konut kredisinde 'bağlı kredi' nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir daire aldım ve bunun için kredi kullandım. Ancak dairede problemler çıktı. Bu mesele ile ilgili müteahhidin sorumluluğunun olduğunu biliyorum ama bir de bağlı kredi söz konusu mu diye sorular soruluyor. Bağlı kredi nedir? Önemi nedir?' sorusunu yanıtladı.

Tamer Heper'den icra takipleri için erteleme süresi önerisi!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında koronavirüs için alınan ekonomik önlemleri kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Emekli olan kapıcı yeniden tazminat alabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper " Hukukla ilgili tüm sorularınızı yanıtlıyor " köşesinde 'Emekli olan bina kapıcısının işine son verildiği zaman kıdem tazminatı verilir mi?! sorusunu yanıtladı.

Apartman sakinlerinin bina ortak giderlerini ödemek zorunlu mu?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında Bina Ortak giderleri ile ilgili okuyucusunun sorularını cevaplıyor.

Aidat Gecikme Tazminatı nedir?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında gecikme tazminatının ne olduğuna, hangi durumlarda ödenmesi gerektiğine değindi. Kat maliklerinin de sorularını cevapladı. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Tamer Heper: Miras taksim sözleşmesi yazılı olmalıdır!

Tamer Heper'in miras taksimiyle ilgili Posta Gazetesi'ndeki yazısında "miras taksim sözleşmesi yazılı olmalıdır" açıklamasında bulundu. İşte Tamer Heper'in Posta Gazetesi'ndeki köşe yazısının detayları şöyle;

Tamer Heper: Yakıt bedeli ortak giderdir!

Posta gazetesi Hukuk köşesi yazarı Tamer Heper bugün ki yazısında okuyucusunun kalorifer, bazı bloklarda kullanılmak istenmediği takdirde bu bloklara ait yakıt parası yinede alınıyor mu sorusunu yanıtladı.

Kazan daireleri farklı amaç için kullanılabilir mi?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugün ki köşe yazısında okuyucusunun kazan daireleri ile ilgili sorularını yanıtladı. Kazan dairelerinin farklı amaç için kullanıp kullanılamayacağı Tamer Heper'in köşe yazısında;

Tamer Heper: 30 yıl uzun zaman!

Ailemize mirastan kalan daireyi satıp başka bir daire aldık. Aradaki fiyat farkını ödedim. Yeni daire aile bireylerinden 2 kişi üzerine yapıldı. Bu durumda üçüncü kişinin payı ne oluyor? Sorularını Tamer Heper yanıtlıyor.

Tamer Heper soruları yanıtlıyor Haberi

Tamer Heper soruları yanıtlıyor

1 Ocak 2006 tarihli kira sözleşmesi ile işyeri kiracısıyım. Bir müddet önce yazınızda kiralayanların 10 yılın sonunda hiçbir gerekçe göstermeden kiracının tahliyesini isteyebileceğini yazmıştınız. Şimdi benim durumumda olanlar için 2016 yılında kiralayan tarafından tahliye edilme tehdidi mi var? Bunun için 2016 yıl başı mı beklenecek? Yani benim durumumda olanlar için daha iki sene süremiz mi var? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? - S.G. 


Okuyucumun sorusu biraz uzundu ben kısalttım. Mektubunun bir yerinde 2018 tarihini de telaffuz etmiş, ben okuyucumun kira sözleşmesinin 2006 başlangıç tarihli olduğunu kabul ederek yanıt vereceğim. 


Evet 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren yeni Borçlar Kanunu'nda yeni bir kavramla kiracılık süresi 10 yılını dolduran kiracıların, hiçbir gerekçe göstermeden tahliyelerini talep mümkün. Böyle bir madde bugüne kadar hiçbir kanunumuzda yoktu,...