03 / 05 / 2024

tamer heper tapu

tamer heper tapu

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu 'Babaannem 30 sene önce sahibi olduğu evi babama vermiş.Babaannemin okuma yazması yoktu, noterde parmak basarak bu işlemi yapmış. Babaannem vefat edince babamı

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapuya haciz gelir mi, gelirse satış nasıl olur?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortak olan bir evin haciz yoluyla satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Müteahhitten ev alanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Tapunuz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde müteahhitten alınan dairelerdeki tapu sorununu kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Topraktan ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında iptal edilen tapu haklarına ilişkin yazıyı kaleme aldı. İşte Heper'in "Müteahhitin hak etmiş olması lazım" başlıklı yazısı...

Vekaleten yapılan tapu devri iptal edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vekaleten yapılan tapu devrinin iptal edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Miras kalan gayrimenkuller için hangi işlemler yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras yoluyla gayrimenkul intikalinde tapu başvurusuna ilişkin detayları kaleme aldı. 

Devre tatillerde tapu verilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bir firmayla devremülk almak için anlaştığını söyleyen okuyucu, aradan 1 yıl geçmesine rağmen tapularını alamadıklarını belirtti. Okuyucu, tapularını almak için nasıl bir girişimde bulunmaları gerektiğini sordu.

Tapu bağışında bunlara dikkat!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, okuyucu tapu bağışına ilişkin bağışta bulunacak olan kişinin psikiyatri branşından rapor almasının satış için yeterli olup olmadığını sordu.

Annesinden miras kalanlar dikkat!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda annesinin vefatından sonra tapu dairesinde annesine ait arazinin bir kısmını adına tescil ettirdiğini belirten okuyucu, arazinin diğer kısmının satıldığını söyledi. Okuyucu, mirasına nasıl sahip olabileceğini sordu. 

Mirasçılar arasında miras paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda, eşi hayattayken ev aldıklarını belirten okuyucu, eşinin vefat ettiğini ve ilk eşinden olan çocuğunun tapu iptal talepli dava açtığını aktardı. Okuyucu bu davanın nasıl sonuçlanacağını sordu.

Hisseli arsa satışlarında nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, ‘Hisseli bir parselde hissedarlardan birisi ‘kök tapu’ satışı yaparsa hissedarlar ön alım davasını kaybedildiğini, kök tapudan kastın ne olduğu soruldu.

Tapu iptal davası nasıl açılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının vefatından sonra köyde bulunan tarlalarının tapusunu kendi üzerine alan kardeş için tapu iptal davası açılıp açılamayacağı soruldu.

Kadastro çalışması yapılan tarla için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

Hisseli gayrimenkullerde şahsi tapu alınabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda babasından kalma 34 dönüm hisseli tarlası olduğunu belirten okuyucu, 14 dönüm için kendine ait şahsi tapu çıkartıp çıkartamayacağını sordu.

tamer heper tapu Haberi

tamer heper tapu

Sizin için tekrar edeyim. Bir davanın sonucunun ne olacağını yazmıyorum, ancak gidişat hakkında bilgi veriyorum. 

Sizin başınızdaki dava çok yaygın bir davadır. Anlattığınıza göre büyükanne vasiyetname yaptı ve evini babanıza bıraktı. Burada ölen kardeşinin çocuklan iki türlü davranabilir. Birinci davranış tarzı, mahfuz hisselerini talep etmek. 

Ölen kardeşin mahfuz hissesi miras payının yansıydı ve bunu talep edebilirlerdi. İkinci yol vasiyetnamenin iptali talebidir ki, şayet vasiyetname iptal olursa bu halde sadece mahfuz 'hisseyi almayacaklar, mirasın yansına yani miras paylannın tamamına sahip olacaklar. Bu halde daha büyük paya sahip olacakları için onlar ikinci yolu seçmişler. Bu yolu seçenlerin başlıca iddiası, vasiyetname yapanın vasiyetname yaptığı tarihte akıl sağlığının yerinde olmadığı iddiasıdır. 

Bizler böyle bir vasiyetname yaparken müvekkilimizin akıl sağlının yerinde olduğuna dair günü gününe doktor raporu...