01 / 05 / 2024

tamer heper tapuda kayıtlı olmayan arazi

tamer heper tapuda kayıtlı olmayan arazi

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu tapuda kayıtlı olmayan arazinin kendi adına tescili hakkındaki soruyu yanıtladı. İşte o yazı...

Vekaletnameyle tapuda hem alıcı hem satıcı olunabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vekaletnameyle tapuda hem alıcı hem satıcı olunup olunamayacağını kaleme aldı.

Tapuda eklenti olarak görünen bölümler mülk sahibine mi ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde dairelerdeki eklentilerin ev sahibine mi apartmana mı ait olduğunu kaleme aldı.

Miras kalan mülkler için beyanname hangi şartlarda verilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, dedesinin 2004’te vefatıyla mirasçıları olan babası ve diğerleri veraset beyannamesi verdiklerini, vergiyi ödediklerini ancak tapuda intikal yapmadıklarını söyledi. Babasının vefat ettiğini aktaran okuyucu, beyanname verip vermeyeceğini sordu.

Kardeşler devredilmiş gayrimenkulde hak iddia edebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının evini kendisine sattığını belirten okuyucu, tapuda intifa hakkı sahibinin babası, malikin kendisinin olduğunu aktardı. Okuyucu, babasının vefatı dairenin mülkiyetinin kendisine geçip geçmeyeceğini sordu. 

Miras kalan mallar için veraset intikal beyannamesi verilmeli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, dedesinin 2004'te vefat ettiğini belirten okuyucu, hala dedesinin üzerine gayrimenkuller olduğunu, tapuda intikalinin yapılmadığını belirtti. Babasının da vefat ettiğini dile getiren okuyucu, veraset ve intikal beyannamesine ilişkin soru sordu.

Sitelerde yönetim planı tescil edilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, '3 blok, 140 bağımsız bölümlü sitemizin ilk yönetim planı 2007 tarihli ve tapuda tescilli. 2010’da yeterli çoğunluk ile onay almış olan yeni yönetim planının, tapuda şerh edilmiş olmasa dahi geçerli plan olduğunu anlıyorum. Doğru yorumluyor muyum?' sorusunu cevapladı.

Kardeşler mirastaki saklı pay hakkı için dava açabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamdan para karşılığı daire aldım ve tapuda da gözüküyor. Babam vefat ettikten sonra kardeşlerim mahkemeye verdi, mahkeme de onayladı. Böyle bir adalet var mı? Kardeşlerimin böyle bir hakları var mı? Burada hakkım nedir?' sorusunu cevapladı.

Tapuda düzeltme işlemi nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Tapuda babamın isminin ‘Asef’ olarak yazılacağı yerde ‘Asif’ olarak yazıldığını gördüm. Bu yanlışlık ileride bir problem doğurur mu? Nasıl düzeltebilirim?' sorusunu cevapladı.

Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Amcamla bir tarlaya ortağız. Tapuda pay/payda olarak 100/20.000 yazıyor. Bu paylı mülkiyet anlamına gelir mi? Bu durumda amcamın alacaklıları var, takip yaparlarsa sadece onun payı mı satılır yoksa tamamı mı?' sorusunu cevapladı.

Apartmanları için yeni proje yaptıracaklar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Apartmanımızda 24 daire var, benim dairem 6 numara. Şimdi kapıcı dairesine numara verilecek, daire numaraları değişecek. ‘Yeni proje yapılsın’ diyorlar. Tapuda 6 kalacak ama değişikliğe gidilirse kapı numaram 7 olacak. Böyle bir şey doğru mu?' sorusunu yanıtladı.

Hacizli gayrimenkul alan kişi borçtan sorumlu mudur?

Posta yazarı Tamer Heper ''İcradan uygun taşınmaz düşünüyorum. Fakat tapuda X bankası adına ipotek varsa, muhammen bedel civarında bir rakamla kazanırsam banka alacağının tamamını karşılayamazsa, söz konusu haciz düşer mi? Benim yeni tapumda bu haciz hâlâ mevcut olacak mı?' sorusunu yanıtladı.

Tapuda arsa yüz ölçümü düzeltilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '1978’de arsa almıştım. Almanya’da yaşadığım için tapu muamelelerini, ödemeleri babam yaptı. Arsanın evrakları, tapu elime geçtiğinde 300 metrekarelik arsanın tapuda 150 metrekare olduğunu gördüm. Tapuda arsa yüz ölçümünü nasıl düzeltebilirim?' sorusunu yanıtladı.

Mirasta ikinci eşin hakkı nedir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam ikinci evliliğini yaptı. Üzerine tapuda kayıtlı olan yazlığı var. Yazlığı evlenmeden önce aldı. Babamın boşanması veya vefat etmesi halinde, ikinci eşi hak talebinde bulunabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

tamer heper tapuda kayıtlı olmayan arazi Haberi

tamer heper tapuda kayıtlı olmayan arazi

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu Tapuda kayıtlı olmayan arazinin kendi adına tescili hakkındaki soruyu yanıtladı. İşte o yazı...


Ben Kocaeli'nde oturan biriyim. Bizim arazimizin yanında konumu taşlık-çalılık olan bir alan vardı. Bu yeri almak için tespit yaptırdık ve 20 yıldır bu yeri kullandığımızı ispatladık. Mahkeme adımıza tescile karar verdi. Şimdi dosya bir yıldır Yargıtay'da. Bu karar bozulur mu? Daha ne kadar bekleriz? 



Şimdi okuyucumun iki sorusu var ama iki sorusuna da ben yanıt veremem, zira: Karar bozulur mu? Bilmem ki dava sırasında neler incelendi? 


Dosyada eksik var mı? Karar bizim Medeni Kanunumuzun 713 üncü maddesine uygun mu? 

Peki Yargıtay'dan ne zaman döner? 


Bilmem ki Yargıtay'ın iş yükü içinde ne zaman incelenir? Ancak bir gerçek var ki gideli bir...