20 / 05 / 2024

tanap İnşaat Koridor Hattı son durum

tanap İnşaat Koridor Hattı son durum

Azerbaycan gazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak olan 10 milyar dolarlık TANAP projesinde, BOTAŞ TANAP Kamulaştırma Direktörlüğü'nün çalışması ile 'İnşaat Koridor Hattı' tamamlandı..

Tanap İnşaat Taahhüt Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Tanap İnşaat Taahhüt Enerji Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Furkan Karasaç tarafından kuruldu.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

TANAP'ın açılış töreni 12 Haziran'da Eskişehir’de yapılacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) açılış törenine ilişkin detaylar netleşti. TANAP’ın açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili katılacak. 

TANAP'ın ilk gazı 2018'de gelecek!

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, Azerbaycan’daki Şahdeniz gazını Avrupa’ya taşıyacak projenin Türkiye ayağı olan TANAP'ın gelecek yıl ilk gazı ülkeye getireceğine dikkat çekti.

TANAP'ın inşaat ihalesini SapuraKencana kazandı!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Çanakkale Boğazı deniz geçişinin mühendislik, satın alma ve inşaat işlerini gerçekleştirmek için açılan ihaleyi Malezyalı SapuraKencana kazandı.

TANAP'ın inşaatında son durum ne?

SOCAR Sermayeler Departmanı Başkanı Vagif Aliyev, TANAP'ın inşaatının sürdüğünü kaydetti. Aliyev, ""Bin 166 kilometrelik boru inşa edildi, 929 kilometrelik boru inşaat alanlarına getirildi. 535 kilometrelik kaynak işleri tamamlandı." dedi.

TANAP'ın inşaatı 2018'de tamamlanacak!

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev "Düşen petrol fiyatlarına rağmen, Azerbaycan'ın içinde olduğu tüm projeler zamanında tamamlanacak dedi. Aliyev, TANAP ve TAP boru hattının 2018 ve 2020'de tamamlanacağını söyledi.

Tanap'ın 48 Kara Kesimi Lot-4 Boru Hattı inşaatını hangi firma yapacak?

TANAP) kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan “ 48’’ Kara Kesimi Lot-4 Boru Hattı İnşaat İhalesi ”ne ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda Lot 4 Boru Hattı İnşaatını gerçekleştirecek firma belirlendi.

Vagif Aliyev: TANAP'ın hazırlık aşaması tamamlandı!

Socar Yatırım Bölümü Başkanı Vagif Aliyev, TANAP'ın hazırlık aşamasının tamamlandığını ve 650 km'lik borunun üretilerek, üstlenici firmalara teslim edildiğini açıkladı.

TANAP'ın temeli bugün Kars'ta atılıyor!

Azeri gazını Avrupa'ya taşıyacak TANAP'ın Türkiye'deki ilk borusu bugün Kars'ta toprağa indirecek. Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP'ın temeli bugün Kars'ta atılıyor..

TANAP inşaatında son durum!

Azerbaycan gazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak olan 10 milyar dolarlık TANAP projesinde, BOTAŞ TANAP Kamulaştırma Direktörlüğü'nün çalışması ile ' İnşaat Koridor Hattı ' tamamlandı.

TANAP'ta İnşaat Koridor Hattı tamamlandı!

Azerbaycan gazını Türkiye ve Avrupa’ya taşıyacak olan 10 milyar dolarlık TANAP projesinde, BOTAŞ TANAP Kamulaştırma Direktörlüğü’nün çalışması ile ‘İnşaat Koridor Hattı’ tamamlandı.

TANAP'ta inşaat çalışmaları ilkbaharda başlıyor!

Azerbaycan gazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak olan ıo milyar dolarlık TANAP projesinde, BOTAŞ TANAP Kamulaştırma Direktörlüğü'nün çalışması ile 'İnşaat Koridor Hattı' tamamlandı...

tanap İnşaat Koridor Hattı son durum Haberi

tanap İnşaat Koridor Hattı son durum

 Azerbaycan gazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak olan 10 milyar dolarlık TANAP projesinde, BOTAŞ TANAP Kamulaştırma Direktörlüğü'nün çalışması ile 'İnşaat Koridor Hattı' tamamlandı. Mart ayında teslim edilmesi gereken projenin geçeceği güzergahlardaki kamulaştırmalar da uzlaşma metodu ile yapıldı. 

Şahdeniz 2 Sahası'nda üretilecek doğalgazı Türkiye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak boru hattında kara kesimi ihalesi tamamlanırken, Gürcistan sınırından Eskişehir e uzanacak bin 337 kilometrelik kısmı oluşturan, Lot 1, Lot 2 ve Lot 3 Boru Hattı İnşaatını gerçekleştirecek firmalar belirlendi. 

Toplam 1850 kilometre uzunluğunda olacak TANAP, 20 il ve 67 ilçeden geçecek. 


Projenin Ardahan'dan Eskişehir'e kadar olan bölümünde kullanılacak boruların çapı 56 inç (bin 422 mm), Eskişehir'den Edirne'ye kadar olan bölümündeki boruların çapı ise 48 inç (bin 219 mm) olacak. Hattın Çanakkale Boğaz Geçişi ise 19...