10 / 05 / 2024

Tanap ne getirecek

Tanap ne getirecek

Habertürk Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı Güntay Şimşek, ''Tanap ne getirip ne götürecek'' başlığını ele aldı. İşte Güntay Şimşek'in bugün ki köşe yazısı;

EYT'lilere kritik BES uyarısı: Çok daha yüksek gelir getirecek! Maaş ve promosyonlar ne olacak?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş EYT'lilerin BES avantajı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki maaş ve promosyonlar ne olacak?

2023 model Volkswagen Golf R nisan ayı fiyatı büyük ses getirecek! Özellikleri neler, fiyatı ne kadar?

2023 model VVolkswagen Golf R'nin 2023 yılı nisan fiyat listesi duyuruldu. Golf R'nin yeni fiyatını görenler gözlerine inanamadı. Peki Volkswagen Golf R'ye ne kadar zam geldi, özellikleri neler? İşte detaylar...

iOS 16.3 ne zaman çıkacak? Yeni sürüm ile gelecek yenilikler neler?

 Apple'ın iOS 16.3 çalışmalarını hızlandıracak gibi görünüyor. Bu kapsamda önümüzdeki hafta kullanıma sunulacaktır. iOS 16.3 güncellemesi  beraberinde neler getirecek? İşte yeni sürümden öne çıkanlar...

Altın yükseliyor mu? Piyasaların altını üstüne getirecek! Altında son durum..

Altın fiyatları hafta sonu biterken günbegün altın yatırımı yapanların takibinde. Altına bakıldığında ise çeyrek altın fiyatı, gram altın fiyatı ise vatandaşlar tarafından en çok merak edilen altın türleri arasında yer alıyor. Peki, çeyrek altın bugün ne kadar?

İmar barışı ne getirecek?

13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenlemenin usul ve esasları belirlendi. Başvurular 31 Ekim’e kadar sürecek. İmar barışının vatandaşlara neler getirdiğini uzmanlara sorduk...

Torba Kanun emlak sektörüne neler getiriyor?

Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı. Kanun emlak sektörüne neler getirecek?

20 yıl vadeli konut kampanyası ne getirecek?

Emlak Konut GYO tarafından 240 ay vadeli konut kampanyası başladı. Peki kampanya ne gibi etkilecek? Avantajları nelerdir? Bütün soruların cevabı haberimizde yer alıyor.

3.köprü inşaatı gayrimenkul sektörüne canlılık getirdi!

Türkiye'nin en büyük projeleri arasında yer alan 3. Boğaz Köprüsü iki hafta sonra açılıyor. Köprü, gayrimenkul sektörüne de canlılık getirecek ve adeta altın gibi değerlenecek. İşte proje kapsamında değerlenen bazı ilçeler...

TANAP'ın inşaatında son durum ne?

SOCAR Sermayeler Departmanı Başkanı Vagif Aliyev, TANAP'ın inşaatının sürdüğünü kaydetti. Aliyev, ""Bin 166 kilometrelik boru inşa edildi, 929 kilometrelik boru inşaat alanlarına getirildi. 535 kilometrelik kaynak işleri tamamlandı." dedi.

Kayseri Kocasinan'da gecekondulaşmanın önüne geçiliyor!

Hayata geçirildikten sonra konut bölgeleriyle şehre değer katacak olan kentsel dönüşüm projeleri, Kocasinan Belediyesi'ni "Yeni Kayseri"nin önemli merkezlerinden biri haline getirecek. Proje Kocasinan'ı gecekondulaşmanın önüne geçirek.

TANAP'ın Kompresör ve Ölçüm İstasyonları İhalesi'ni Tekfen İnşaat aldı!

TANAP kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan “Kompresör Ve Ölçüm İstasyonlarına İlişkin Mühendislik, Tedarik ve Yapım İhalesi” ne ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda söz konusu işi gerçekleştirecek firma belirlendi.

TANAP çalışmaları Roma Dönemi'ne ait kalıntılar yüzünden durduruldu!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP kapsamında Gölbaşı'nda boruların döşenmesi sırasında Roma Dönemi'ne ait kalıntılar bulunması nedeniyle çalışmalar durduruldu.

Tanap'ın 48 Kara Kesimi Lot-4 Boru Hattı inşaatını hangi firma yapacak?

TANAP) kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan “ 48’’ Kara Kesimi Lot-4 Boru Hattı İnşaat İhalesi ”ne ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda Lot 4 Boru Hattı İnşaatını gerçekleştirecek firma belirlendi.

Tanap ne getirecek Haberi

Tanap ne getirecek

Bugün, Türkiye ve özellikle Azerbaycan için ticari ve stratejik değeri yüksek, tarihi önemi olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) temeli atılacak. TANAP’ın Türkiye açısından ne kadar stratejik, değerli ve ticari bir proje olduğu tartışmalı bir husus. Bu sebeple, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, uhdesindeki Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile alternatif doğalgaz boru hattı projelerine de sıcak bakıyor ve TANAP’ın çok girişli yani başka ülkelerin doğalgazının taşınmasını müsaade etmiyor. Netice itibarıyla, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ile Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şahdeniz 2 Gaz Sahası ve diğer sahalarda üretilen doğalgazı öncelikle Türkiye’de TANAP’a, ardından Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile Yunanistan, Arnavutluk ve İtalya üzerinden Avrupa’ya ulaştıracak. Yani...