02 / 05 / 2024

tanap projesi haritası

tanap projesi haritası

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Marguelaşvili ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla gerçekleşen törenle birlikte TANAP Projesi’nin Türkiye’deki inşa süreci başlamış oldu.

TANAP'ta çalışacak kaynakçılar eğitiliyor!

Azerbaycan'daki Şahdeniz sahasından çıkarılacak doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nda istihdam edilecek argon kaynakçılarının eğitimine Bayburt'ta başlandı

Nef Vakfı ve İhtiyaç Haritası'ndan ‘Bir Destek, Bir Yuva’ projesi!

Nef Vakfı ve İhtiyaç Haritası tarafından başlatılan ‘Bir Destek, Bir Yuva’ projesi ülkemizin dört bir tarafında süren yangınlar sonucu okulunu, konutunu, işini, geçim kaynaklarını kaybedenlere umut olacak.

TANAP'ın açılış töreni 12 Haziran'da Eskişehir’de yapılacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) açılış törenine ilişkin detaylar netleşti. TANAP’ın açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili katılacak. 

Kentsel dönüşümde yeni yol haritası belirlendi!

Kenstel Dönüşüm Uygulamalarında Planlama İlke ve Kriterlerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında belirlenen 16 bileşen, 50 ilke ve 200 kriter, kentsel dönüşüm uygulamalarının bundan sonraki yol haritasını oluşturacak.

TANAP, planlanandan erken tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yapımı hızla devam eden TANAP projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

TANAP'ın Marmara Denizi geçişi çalışmaları başladı!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP), 19 kilometrelik Marmara Denizi Geçişi için çalışmalar başladı..

Aklım Fikrim Çanakkale projesi tanıtıldı!

Çanakkale'de bir akıllı şehir semineri ve iki ayrı ortak akıl çalıştayı gerçekleştirildi. "Aklım Fikrim Çanakkale" projesi raporu ve sonrası için oluşturulacak yol haritası tanıtıldı.

TANAP projesinin yüzde 65'i tamamlandı!

Yaklaşık yüzde 65'i tamamlanan TANAP Projesi hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "2018 ikinci yarısı itibarıyla boru hattını gaz ile doldurmaya hazır hale getireceğiz" dedi.

TANAP, 6 projeye 14 milyon TL fon sağlayacak!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, geçtiği güzergah üzerindeki 6 projeye 14 milyon TL fon desteği sağlayacak. TANAP ‘Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları'yla geçtiği yerlerdeki yerleşimlere olumlu bir katkı sağlayacak.

TANAP'ın 800 milyon dolarlık kredisi onaylandı!

Dünya Bankası Yönetim Kurulunca, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için toplamda 800 milyon dolar tutarındaki kredi onaylandı.

İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin yol haritası belirlendi!

İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin yol haritası belirlendi. İzmir’in iki yakasını birleştirecek olan proje kapsamında İnciraltı’ndaki imar sorununun çözümü için izlenecek yol haritası da hazır.

Tanap projesi çalışmaları sürüyor!

Azerbaycan’dan Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede her şeyin olması gerektiği gibi devam ettiğini belirterek, “Proje gerekililiğiyle paralel ilerliyoruz

Tekfen İnşaat’tan dünya rekoru!

Tekfen İnşaat, boru hattı mühendisliği uzmanlığını TANAP Projesi’nde dünya rekoru ile taçlandırdı. Şirket, dünyada bir ilk olarak TANAP’ın 2 bin metrelik hattını 14 saatte birleştirerek rekoru elde etti.

TANAP'ın inşaat ihalesini SapuraKencana kazandı!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Çanakkale Boğazı deniz geçişinin mühendislik, satın alma ve inşaat işlerini gerçekleştirmek için açılan ihaleyi Malezyalı SapuraKencana kazandı.

tanap projesi haritası Haberi

tanap projesi haritası

Salı günü Kars, Yeni Türkiye için büyük önem taşıyan TANAP’ın temel atma törenine ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Marguelaşvili ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla gerçekleşen törenle birlikte TANAP Projesi’nin Türkiye’deki inşa süreci başlamış oldu. 


Şah Deniz sahasından çıkarılacak doğalgazın, 2018 yılında bitirilecek TANAP’la birlikte Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınması planlanıyor. İlk etapta 6 milyar metreküp doğalgazın Türkiye’ye, 10 milyar metreküp doğalgazın Avrupa’ya olmak üzere toplamda 16 milyar metreküp doğalgazın transferini içeren projeyle birlikte, son aşamada 31 milyar metreküp doğalgaz geçişi sağlanacak. 


Sahip olduğu enerji potansiyeli, Azerbaycan ve Türkiye’nin siyasi kararlılığı ve Türkiye’nin enerji politikaları sayesinde TANAP, Güney Gaz Koridoru olarak bilinen enerji koridorunun birincil kolu haline gelmiştir. Güney Gaz Koridoru’na eklenecek diğer kaynak ülkeler de dikkate alındığında, bu...