02 / 05 / 2024

TANAP projesinde borular ne zaman döşenecek

TANAP projesinde borular ne zaman döşenecek

Üçüncü Köprü'de ana kablonun döşemesinde gerekli olan kedi yolu tamamlandı. TANAP'ta ise 10 tonluk dev boruların yerleştirilmesi işlemi başlıyor.

TANAP çalışmaları Roma Dönemi'ne ait kalıntılar yüzünden durduruldu!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP kapsamında Gölbaşı'nda boruların döşenmesi sırasında Roma Dönemi'ne ait kalıntılar bulunması nedeniyle çalışmalar durduruldu.

TANAP projesinin inşaatı hızla ilerliyor!

Azerbaycan doğalgazını Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) projesinde inşaat işlerinin hızla ilerlediği bildirildi.

TANAP projesinin inşaat çalışmaları hızlandı!

Azerbaycan doğalgazını Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı(TANAP) projesinde inşaat işlerinin hızla ilerlediği bildirildi.

Türkiye TANAP projesinde kilit öneme sahip!

Deloitte Enerji ve Doğal Kaynaklar Endüstri Lideri Uygar Yörük, “Türkiye, TANAP gibi Avrupa Birliği'nin enerji güvenliğine hizmet eden çok önemli bir projede kilit öneme sahip oyuncu olarak yer alıyor” dedi.

Türkiye TANAP projesinde kilit oyuncu!

Deloitte Enerji ve Doğal Kaynaklar Endüstri Lideri Uygar Yörük, "Türkiye, TANAP gibi Avrupa Birliği'nin enerji güvenliğine hizmet eden çok önemli bir projede kilit öneme sahip oyuncu olarak yer alıyor" dedi.

TANAP'ta güzergah açma çalışmaları devam ediyor!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesinde güzergah açma ve dizgi çalışmalarının eş zamanlı olarak devam ettiği bildirildi.

TANAP projesinde inşaat çalışmaları sürüyor!

Üçüncü Köprü'de ana kablonun döşemesinde gerekli olan kedi yolu tamamlandı. TANAP'ta ise 10 tonluk dev boruların yerleştirilmesi işlemi başlıyor.

Tanap projesinde ihaleye katılacak firmalar belirlendi!

Türkiye’nin enerji ihtiyacının karşılanması ve enerji arz güvenliğinin sağlanması bakımından büyük önem taşıyan TANAP Projesi’nde, Deniz Geçişi Boru Hatto, Satınalma ve İnşaat (EPC) İşleri ihalesine yapılan ön yeterlilik değerlendirmesinde firmalar belirl

TANAP projesinde ilk boru ne zaman bağlanacak?

TEKFEN İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile ilgili boruların hazırlandığını ve ilk kaynağı Ağustos ayında yapacaklarını söyledi.

TANAP'ta ilk boru Ağustos ayında bağlanıyor!

TEKFEN İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, TANAP ile ilgili boruların hazırlandığını ve ilk kaynağı Ağustos ayında yapacaklarını söyledi.

Tekfen İnşaat TANAP Projesi'nde boruları bağlayacak!

Azerbaycan'da 2015 Avrupa Oyunları'nın açılış törenin gerçekleştiği olimpiyat stadını en kısa zamanda inşa eden Tekfen inşaat şimdi de TANAP Projesi'nde boruları bağlamaya başlayacak.

TANAP projesinde çalışmalar devam ediyor!

Azerbaycan doğal gazını Avrupa’ya taşıyacak olan Güney Gaz Koridoru’nun Türkiye kısmını oluşturan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nde çalışmalar takvime uygun şekilde devam ediyor.

TANAP projesinde imza atıldı!

Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa pazarına ulaştıracak olan TANAP projesinde imzalar atıldı. Enerji Bakanı Taner Yıldız konuşmasının satır başları;

TANAP projesinde borular ne zaman döşenecek Haberi

TANAP projesinde borular ne zaman döşenecek

Üçüncü Köprü'de ana kablonun döşemesinde gerekli olan kedi yolu tamamlandı. TANAP'ta ise 10 tonluk dev boruların yerleştirilmesi işlemi başlıyor.


Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasındaki ana kablonun döşenmesinde kullanılacak kedi yolu tamamlandı. Köprü üzerinde işçi ve mühendisler artık yürüyerek karşıdan karşıya geçebiliyor. Kule kablo dağıtım semeri ve kablo bileziklerinin üretimi ise İtalya’da yapıldı. İtalya’dan gemiyle getirilen bu elemanların kulelerin zirvesine yerleştirme işlemleri bitmek üzere. Bu işlemin tamamlanmasının ardından ana kablo döşenecek. Öte yandan Kuzey Marmara otoyolunda bazı bölümlerinde karayolu asfaltlanarak hizmete hazır hale getirildi. Proje kapsamında yapılan Riva ve Çamlık tünellerinde ise delme işlemi bitti, alt yapı çalışmaları devam ediyor. Projenin Kısırkaya ve Çiftalan köylerinden geçen bazı bölümlerinde karayolu yapım çalışmaları da bitti...