29 / 04 / 2024

TAP projesi açıldı

TAP projesi açıldı

Trans-Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TAP) Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve proje ortağı ülkelerin üst düzey yetkililerinin katılımıyla açılış töreni gerçekleştirildi.

TAP açılış töreni gerçekleştirildi!

Trans-Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TAP) Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve proje ortağı ülkelerin üst düzey yetkililerinin katılımıyla açılış töreni gerçekleştirildi.

Yunanistan'ın TAP projesi için hazırlıkları tamam!

Dışişleri Bakanı Nikos Kotsias Avrupa’nın enerji güvenliğinde TAP projesinin rolünü överek, Azerbaycan gazını almak için gerekli tüm sorunları aştıklarını kaydetti.

İran'a TAP için teklif yapılmadı!

Trans Adriyatik Boru Hattı Projesi (TAP) Genel Müdürü Bradshaw, İran'ın projeye katılması konusunda aralarında bir iletişim olmadığını ve İran'a bu şekilde teklif yapılmadığını belirtti.

Sivas Kangal Projesi halkın katılımı toplantısı 30 Nisan'da!

Sivas Kangal Projesi / Eymir Ve Armağan Barajı Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi Ve Beton Santrali projesi ÇED toplantısı 30 Nisan'da tapılacak.

Güney Akım süreci TAP'ı etkilemez!

Trans Adriyatik Boru Hattı Genel Müdürü Tungland, Güney Akım Boru Hattı Projesiyle ilgili gelişmelerin TAP’ı etkilemeyeceğini belirterek, “Güney Akım olsa da olmasa da TAP projesi ilerlemeye devam ediyor” dedi.

Küçük arkeologlar projesi ile Parion Antik Kenti ile Apollon Smintheus Tapınağı kazıldı!

Tarihi eser ve tarihi mirasa karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Çanakkale’de çocuklar için “küçük arkeologlar” projesi İÇDAŞ sponsorluğunda uygulamaya konuldu.Küçük arkeologlar projesi ile Parion Antik Kenti ile Apollon Smintheus Tapınağı kazıldı.

Tüke Tapınağı'nın restorasyonu TKB'nin uygulama ödülüne layık görüldü!

Antalya Side Belediyesi'nin, Tüke Tapınağı Restorasyonu, Tarihi Kentler Birliği'nin(TKB) düzenlediği 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Uygulama ödülüne layık görüldüğü bildirildi....

Sample Park Ataşehir satılık!

Rams Tapı projesi Sample Park Ataşehir satılık konut tipleri 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olarak müşterilere sunuluyor...

Ankara'da Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara'da kat karşılığı kentsel dönüşüm projesi yapacak

Samsun Towers Projesi´nde 55 bin TL´ye 110 m² 3+1!

Samsun Towers Projesi´nde alanları 110 metrekare 3+1 konutlar 55 bin TL´ye satılıyor

Bostancı Sahil Projesi'nde 850 bin TL'ye! Hemen teslim!

Bostancı Sahil Projesi'nde konut teslimleri hemen yapılıyor

Ağaoğlu'ndan 2 yeni otel projesi!

"Business Otel" ihtiyacından yola çıkılarak hayata geçirilen Ağaoğlu My City Hotel'in ardından Ağaoğlu'ndan iki yeni otel projesi daha hayata geçiyor

TOKİ, finans merkezi projesi için yeni plan yaptı

İmar planına yönelik yürütmeyi durdurma kararı verilen Ataşehir'deki finans merkezi projesi için TOKİ yeni plan yaptı

TAP projesi açıldı Haberi

TAP projesi açıldı


Trans-Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TAP) Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras  ve proje ortağı ülkelerin üst düzey yetkililerinin katılımıyla açılış töreni gerçekleştirildi.


Yunanistan'ın Selanik kentinde gerçekleşen törende konuşan Çipras, TAP'ın dünyadaki en önemli projelerden biri olduğuna işaret etti.


TAP'ın jeo-stratejik anlamda bir refah ve işbirliği köprüsü olarak hizmet edeceğini belirten Çipras, TAP'ın inşaatının Yunanistan'ın, kreditörleriyle anlaşmaya yakın olduğu bir döneme denk geldiğine dikkati çekti.


Çipras, Yunanistan'ın artık istikrarsızlık ve belirsizlikleri geride bırakarak yeni bir döneme girdiğini ifade ederek, "Bütün göstergeler Yunanistan'ın 2016'nın ikinci yarısında büyümeye geçeceğine işaret ediyor. Bugün TAP projesinin açılışı, yeni döneme geçişin işareti." diye konuştu.


Çipras ayrıca, TAP projesinin ülkede 8 bin kişilik istihdam imkanı yaratacağı bilgisini paylaştı.  


- "TAP bir dönüm noktası"


Avrupa Komisyonu Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic de...