09 / 05 / 2024

tapu alamayanların emlak vergisi

tapu alamayanların emlak vergisi

İnşaat çalışmaları henüz tamamlanmamış bir projeden gayrimenkul alanların emlak vergisi nasıl ödenecek? Tapu yoksa emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisini inşaat sahibi mi yoksa evi alan mı öder?

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri Mayıs ayının sonunda sona eriyor. İşte emlak vergisi 1. taksit ve 2. taksit ödemeleri ile ilgili detaylar...

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2024 ödemeleri bu tarihte başlıyor!

2024 yılının başlaması ile beraber vergi ödemeleri yeniden gündeme geldi. Tapu sahiplerinin yılda iki taksit olarak ödediği emlak vergisi ödemeleri de pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? 

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri yarın sonra sona eriyor! 

Milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödemek zorunda olduğu emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla başladı. Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri yarın sona eriyor. İşte emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ile ilgili detaylar...

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisinde geriye dönük para iadesi yapılacak

Emlak vergisi ikinci taksit ödeme dönemi başlarken milyonlarca tapu sahibi de geriye yönelik 5 senelik para iadesi hatırlatması kaydedildi. Listede adı soyadı olanlar 563 Türk Lirası para iadesi alacak. İşte ayrıntılar...

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi ödemelerini son güne bırakmayın!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri dün itibarıyla resmen başladı. Peki emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisini kimler ödemez? İşte emlak vergisi muafiyet şartları ile ilgili detaylar...

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Ev satarken tapu harcını kim öder?

Ev satarken tapu harcı ödenmesi gereken bir yükümlülüktür. Bu harç, belirli şekilde hesaplanır. Bu noktada tapu harcının ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki tapu harcı ne anlama gelir, kim tarafından nasıl ödenir? İşte ev satarken tapu harcı ödemesi ile ilgili önemli bilgiler...

Tapu kaydının düzeltilmesi davası nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası, belirli bir nedenden dolayı açılır. Bu dava, tapuda bazı hataların saptanması sonucunda açılır. Özellikle de tapuda bazı unsurların yanlış kaydedilmesi tapu kaydının düzeltilmesi davasını gerektirir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi davası tam olarak nedir?

Emlak vergisi 2'nci taksit ödemelerinde son dakika! Tapusu olanlar hemen bakın! Emlak vergisi ne zaman ödenecek? 

Milyonlarca tapu sahibi 'Emlak vergisi 2'nci taksit ödemesi ne zaman?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte 2'nci taksit ödeme tarihi...

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün! Ödemeyen tapu sahibine büyük ceza!

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün... Emlak vergisini ödemeyen tapu sahibine büyük ceza...

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

tapu alamayanların emlak vergisi Haberi

tapu alamayanların emlak vergisi

Tapu yoksa emlak vergisi nasıl ödenir?

İnşaat çalışmaları henüz tamamlanmamış bir projeden gayrimenkul alınması durumunda kişiye kat irtifaklı tapu veriliyor.


Verilen kat irtifaklı tapuda, tapunun hangi bağımsız bölüme ait olduğu belirtiliyor ancak; verilen tapu arsa tapusu niteliği taşıyor.


Bu söz konusu gayrimenkul için "bina vergisi" değil "arsa vergisi" ödeniyor.


Kat irtifaklı arsa tapusu olan alıcının bağlı olduğu belediyeye, tapuyu aldığı yılın sonuna kadar, emlak vergisi bildiriminde bulunması gerekiyor.


İnşaatın tamamlanmamış olması halinde bir sonraki sene ise "arsa vergisi"nin ödenmesi gerekiyor. Arsa vergisi, kendi arsa payına isabet eden vergi oluyor.


İnşaat devam ederken ev alanlara, arsa tapusu verilmeyenlerin emlak vergisi nasıl ödenecek? Bu gibi durumlarda da, arsanın maliki kim ise, emlak vergisini de o ödüyor.


Örneğin, üzerine inşaat yapılan arsa, inşaat firmasına ait ise emlak vergisini de...