29 / 04 / 2024

tapu almak için gerekenler

tapu almak için gerekenler

Konut sahibi olmak isteyen çoğu kimselerin başvurduğu yollar arasında konut kredisi yer alıyor. Peki, konut kredili tapu nasıl alınır? İşte, konut kredili tapu işlemleri 2015!

Tapu almak için gerekli belgeler neler? Hangi belgeler ile tapu işlemleri tamamlanır?

Tapu devir işlemi yapmak isteyen vatandaşların, bu süreci sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamamlamaları için gerekli belgelere dikkat etmeleri büyük önem taşımaktadır. Ev, arsa ve arazi gibi taşınmazlar için tapu işlemlerinde gerekli belgeler nedir, nereden alınır sorularının işte yanıtları…

iPhone 14 Pro Max fiyatı ikiye katlandı: Asgari ücretlinin iPhone 14 Pro max almak için kaç saat çalışması gerekiyor?

Apple'ın en yeni modeli iPhone 14 Pro Max'in fiyatı son üç haftada neredeyse ikiye katlandı. Peki, asgari ücretli birinin iPhone 14 Pro max almak için kaç saat çalışması gerekiyor? İşte ayrınıtlar...

Konut almak için şimdi doğru zaman mı? Ev fiyatları düşecek mi? 

Ev almak isteyen vatandaşlar, fiyatlarda gerileme olup olmayacağını merak ediyor. Peki konut almak için şimdi doğru zaman mı?

Şu günler altın almak için çok riskli! 2 altın uzmanı isimden yatırımcılara net açıklama geldi!

Altın fiyatları rekora doymuyor. Her geçen gün rekor tazeleyen altın fiyatları yatırımcıların odağında. Özellikle altın almak isteyenlere seslenen 2 altın uzmanı isimden yatırımcılara çok net açıklama geldi. Şu günler altın almak için çok riskli! 

Ziraat Bankası müşterilerine müjde! Paranızı almak için acele edin

Ziraat Bankası müşterilerine yönelik önemli bir müjde geldi. Banka müşterilerinin paralarını almak için acele etmeleri gerektiği ifade edildi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden hisseli tapu sahipleri için çok önemli uyarı! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden hisseli tapu sahipleri için çok önemli uyarı geldi. Hisseli tapu sahipleri hemen bu habere bakın...

Gram altın dibe vurdu! Altın almak için doğru tarih hemen belli oldu! Altın Kahini İslam Memiş bu rakamı işaret etti

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeler yaşanıyor. Ons altının düşmesi ile gram altın değer kaybetti. Gram altın dibe vurdu! Altın almak için doğru zaman hemen belli oldu! Altın Kahini İslam Memiş bu rakamı işaret etti.

Tapu sahipleri için geri sayım resmen başladı! Bunu yapmayanlar yandı! Bu tarihleri aman kaçırmayın!

Tapu sahipleri için geri sayım resmen başladı... Bunu yapmayanlar yandı... Bu tarihleri aman kaçırmayın...

Mükemmel sonuçlar almak için bu ütüye güvenin! 23 Ocak 2023 fiyat listesi

Her zaman mükemmel sonuç almak için sizi asla yarı yolda bırakmayan bir ütünüz olmalıdır. İşte Philips Dst5020 Buharlı Ütü tam sizlik.

Gıda yardımı almak için nereye başvurulur? Gıda yardımı kimlere verilir?

Gıda yardımı vatandaşların gündeminde yer alıyor. Peki Gıda yardımı almak için nereye başvurulur? İşte detaylar!

Tapu sahipleri için geri sayım başladı! Bu ödemeleri yapmayanlara ceza! 

Tapu sahipleri için geri sayım başladı... Bu ödemeleri yapmayanlara ceza...Hemen siz de bu detaylara bakın...

''Gümüş almak için geç mi kaldım?'' sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Son tren kalkıyor! Sakın kaçırmayın

Gümüş, 2022 yılına damgasını vurdu ve 2023 yılına tekrar rekor bir yükselişle başladı. Gümüş fiyatları yükselmeye devam ederken yatırımcıların ''Gümüş almak için geç mi kaldım?'' sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Son tren kalkıyor! Sakın kaçırmayın...

Audi RS e-tron GT almak için son şans! İşte Audi RS e-tron GT 29 Aralık 2022 fiyat listesi

Auidi RS e-tron GT Aralık ayı fiyatı belli oldu. Yeni yılda zam gelmesi beklenen aracı bu fiyattan almak için son günler yaşanıyor. İşte Auidi RS e-tron GT  29 Aralık 2022 fiyat listesi...

tapu almak için gerekenler Haberi

tapu almak için gerekenler

Konut kredili tapu işlemleri 2015!

Konut kredisi kullanılarak alınan ev üzerinde banka ipotek tesis ediyor. Bu ipotek, bankanın taşınmazın teminatı oluyor. Kredinin tamamı ödenene kadar konut ipotekli oluyor. 


Kredinin ödenmesi halinde ipotek kaldırılıyor.  İpotek kaldırma işlemi öncelikle bankadan evin kredisinin bittiğine dair ipotek fek yazısı almakla başlıyor. İpotek fek yazısı banka tarafından verilen kredi borcunun bittiğini gösteren resmi nitelik taşıyan belge oluyor. 


Konut kredili tapu işlemleri 2015!

Konut sahibi bizzat tapu dairesine gitmek yerine emlakçıya veya başka birine vekalet verebiliyor, işlerini onun yerine başkası halledebiliyor.Tapu dairesine şu belgelerle gidilmesi gerekiyor;


Satışı gerçekleşecek taşınmaza ait tapu senedi

Satıcı ve alıcıların fotoğraflı nüfus cüzdanları (pasaport veya avukat kimliği ile işlem yapılabilmekte ancak ehliyet ile işlem yapılmamaktadır.)

Satıcıların birer, alıcıların ikişer adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafları

Tapu...