29 / 04 / 2024

tapu bedelinin eksik gösterilmesi

tapu bedelinin eksik gösterilmesi

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

Tapu satış bedelinin düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri yapılırken tapuda devir işlemi yapabilmek için belirlenen miktarda harç ödenmesi gerekiyor. Tapu harçları gayrimenkulü satan ve alan kişiler tarafından ayrı ayrı tahsil ediliyor. Tapu harçları ödenmezse gayrimenkulün devir işlemi yapılmıyor.

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nedir? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapuda gerçekleştirdiği alım satım işleminde tapu harcını az ödemek için eksik bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesisi ile durumu düzeltebiliyorlar. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği...

Tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022!

Tapu harcını eksik beyan eden ancak sonradan pişman olan vatandaşlar yanlışlığı düzeltmek için bir dilekçe verebiliyor. İşte tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022...

Tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Tapu harcının eksik yatırılmasının tespit edilmesi halinde eksik beyan cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Tapu işlemleri için hangi belgeler gerekli?

Tapu devir işlemleri sırasında kurumlar tarafından birçok belge talep ediliyor. Bu belgelerin eksik olması durumunda ise tapu işlemleri gerçekleştirilmiyor. İşte tapu işlemleri sırasında talep edilen belgeler...

Gayrimenkul alırken tapu harcına dikkat! Nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul satın alırken yüzde 25 ceza ödememek için tapu harcının eksiksiz yatırılması gerekiyor. Peki tapu harcı hangi değer üzerinden ve hangi oranda hesaplanır? Nereye ödenir ve eksik ödenirse sonuçları ne olur? İşte ayrıntılar...

Tapu harcını yanlış beyan edene ceza!

Ev alım satımlarında tapu harcı ödenmeden devir yapılmıyor. Tapu harçlarının yıl sonuna kadar binde 15 olarak ödenmesi gerekiyor. Yanlış beyan edilen ve eksik ödenen tapu harçları için büyük cezalar kesiliyor.

Eksik ödenen tapu harçlarına ceza!

Tapu harçları, emlak vergi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden ödeniyor. Eksik ödenen tapu harçları alıcıdan ve satıcıdan cezalı olarak tahsis ediliyor. 

Arsa tapu harcı hesaplaması nasıl yapılır?

Tapu harcı bedeli satış bedelinin yüzde 2'si oranında tahsil ediliyor. Peki, arsa tapu harcı hesaplama nasıl yapılır? İşte cevabı...

Sultanbeyli’deki 200 bin kişinin tapu sorunu çözülüyor!

İmar barışı paketinde de yer alan Sultanbeyli tapu sorunu çözülüyor. Belediye Başkanı Keskin, "Tapusu Sultanbeyli Belediyesi’ne geçen kişilerin tapuları, yerlerini karşılaması halinde kendilerine bedelsiz devredilecek. Eğer eksik kısım var ise bu kısım için bedel alınacak" dedi...

Tapu harcı eksik beyan cezası 2018!

Tapuda daha düşük bedel beyan ederek daha az harç ödeyenlerin tespit edilmesi halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2018 ne kadar?

5 soruda tapu takas sistemi nedir?

Tapu takas sistemi ile mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlanıyor.

tapu bedelinin eksik gösterilmesi Haberi

tapu bedelinin eksik gösterilmesi

Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Taşınmaz malların devir sürecinde ödenmesi gereken tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor.


Peki, tapu harcı eksik ödenirse ne olur? Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?


Tapuda yapılan işlemden sonra, emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin veya beyan edilen devir ve iktisap bedelinin gerçek durumu yansıtmadığının tespit edilmesi halinde, aradaki fark üzerinden hesaplanan harç ikmalen veya re'sen tarh edilerek hem gayrimenkulü devreden hem de devir alandan tahsil edilir. 


Ayrıca, bu suretle tarh edilecek tapu harcı için, devreden ve devralan için ayrı ayrı harcın % 25’i oranında vergi ziyaı cezası kesilir.


Bu cezayı ödemek istemeyen mükellefler, Maliye farketmeden...