30 / 04 / 2024

tapu beyanının verilmesi

tapu beyanının verilmesi

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için vergi ödeniyor. Peki, yeni malik ne zaman beyan verir? Tapu beyannamesi nereye verilir?

Tapu harcını düşük ödeyen yandı! Devlet o 80 bin kişinin peşinde!

Ev alım satımında daha az masraf etmek isteyen bazı kişiler ev bedelini düşük beyan ederek tapu masrafını daha az ödeme yoluna gidiyor.  Fakat bunun tespit edilmesi halinde cezası ağır. Devlet bu kapsamda 80 bin kişiyi takibe aldı.  Peki ne olacak? Evini düşük göstermenin cezası ne? Bunu yapan han

Tapu harcını kim öder? Nasıl hesaplanır?

Tapu harcı veya tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedeli yıl sonuna kadar yüzde 3'e indirildi. Peki tapu harcını kim öder? Nasıl hesaplanır? İşte tüm detaylar...

Tapu harcını kim öder 2018?

Tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcını kim öder 2018?

Tapu masrafını kim öder 2017?

Gayrimenkul devir işlemleri için ödenen tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, bu tapu masrafını kim öder 2017?

Metal Gayrimenkul sorumluluk beyanını yayınladı!

Metal Gayrimenkul A.Ş tarafından bugün kamuoyu aydaınlatma platformunda yapılan yazılı açıklamaya göre Metal Gayrimenkul sorumluluk beyanını yayınladı.

Ata GYO sorumluluk beyanını yayınladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., tarafından bugün KAP'a yapılan yazılı açıklamaya göre Ata GYO Ata GYO sorumluluk beyanını yayınladı.

İş GYO sorumluluk beyanını yayınladı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklaamda İş GYO sorumluluk beyanını yayınladı.

Akfen GYO sorumluluk beyanını yayınladı!

Akfen Gayrimenkul Yatırım ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akfen GYO sorumluluk beyanını yayınladı.

Deniz GYO sorumluluk beyanını yayınladı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Deniz GYO sorumluluk beyanını yayınladı.

Türker Proje Gayrimenkul sorumluluk beyanını açıkladı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda 6 aylık konsolide olmayan sorumluluk beyanını açıkladı.

GSD Denizcilik Gayrimenkul sorumluluk beyanını yayınladı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda sermaye piyasasında finansal raporlamaya ilişkin sorumluluk beyanını yayınladı.

Yeşil Yapı Endüstrisi ara dönem sorumluluk beyanını yayınladı!

Yeşil Yapı Endüstrisi Anonim Şirketi, 1 Ocak 2016 ile 30 Haziran 2016 arasındaki 6 aylık ara dönem konsolide sorumluluk beyanını yayınladı.

Özak GYO ara dönem sorumluluk beyanını yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2016 ile 30 Haziran 2016 arasındaki 6 aylık ara dönem konsolide sorumluluk beyanını yayınladı.

tapu beyanının verilmesi Haberi

tapu beyanının verilmesi

Tapu beyannamesi nereye verilir?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için vergi ödeniyor. Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde mal sahibi tarafından ödeniyor.


Taşınmaz malın satılması halinde yeni malikin tapu beyannamesi vermesi gerekiyor. Peki, bu beyanname ne zamana kadar verilir? Tapu beyannamesi nereye verilir?


Tapu beyannameleri, edinimin gerçekleştiği senenin sonuna kadar bağlı olunana belediyeye veriliyor. Ancak vergi ödemeleri bir sonraki sene başlıyor.


Emlak vergisinin geç ödenmesi durumunda; gecikmenin yaşandığı her ay için ceza kesiliyor. 


Emlak vergisini taksitlerinin zamanında ödenmemesi durumunda her ay için %1.4 oranında gecikme zammı alınıyor.


Emlak vergisi 1. Taksit Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, 2. Taksit Kasım ayı içinde ödeniyor.



Tapu beyannamesi örneği!



Işıl Seren...