30 / 04 / 2024

tapu beyannamesi belediyeye mi verilir

tapu beyannamesi belediyeye mi verilir

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için vergi ödeniyor. Peki, yeni malik ne zaman beyan verir? Tapu beyannamesi nereye verilir?

e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır?

Kişilerin sahip oldukları taşınmazları ilgili kurumlara bildirmesine tapu beyanı denir. Peki e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır? Tapu beyanı için hangi evraklar gerekir? Tapu beyannamesi nasıl yapılır? İşte detaylar…

Belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır?

Gayrimenkul satın alan kimselerin ilgili belediyeye tapu bildirimi yapmaları gerekiyor. Peki, belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır? Emlak bildirimi nasıl yapılır?

Düzce'de tapu işlemleri belediyeye gelmeden yapılacak!

Düzce Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Kent Bilgi Sitemi uygulaması ile vatandaşların tapu işlemlerini belediyeye gelmeden halletmesine olanak sağlayacak.

Pamukkale Belediyesi vatandaş için tapu veznesi kurdu!

Denizli Pamukkale Belediyesi, tahakkuk-tahsilat ve beyan sureti vermek gibi işlemleri için belediyeye gelerek zaman kaybetmelerini önlemek adına, Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne vezne kurdu.

4 soruda tapu harcı pişmanlık beyannamesi!

Eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. Peki tapu harcı pişmanlık beyannamesi ne zaman verilir? Tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017!

Gayrimenkullerin el değiştirmesi halinde yeni mal sahibinin emlak vergisi için belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017 nedir?

Tapu harcı pişmanlık beyannamesi 2017!

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri sürecinde gerçek değeri beyan etmeyip pişman olan kimseler Maliye farketmeden beyanname ile yanlışlığı düzeltebiliyor. İşte tapu harcı pişmanlık beyannamesi 2017..

76 milyon 605 bin TL'lik 139 gayrimenkul tapu kaydı yok!

Sayıştay'ın 2015 Yılı Manavgat Belediyesi denetim raporunda belediyeye ait 139 adet gayrimenkulün tapu kayıtlarında bulunmasına karşın, belediye kayıtlarında yer almadığı tespit edildi.

Çevre temizlik vergisi beyannamesi 2016!

Çevre temizlik vergisi için işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı sahiplerinin belediyeye giderek beyanname vermeleri gerekiyor. Beyanname mükellefiyetin başlaması için veriliyor. İşte çevre temizlik vergisi beyannamesi 2016..

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2016!

Satışın yapıldığı seneye ait emlak vergisini eski taşınmaz mal sahibi ödüyor. Bu sene içerisinde yeni malikin belediyeye emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2016..

Tapu satış bedeli düzeltme işlemleri!

Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyenler pişmanlık beyannamesi verebiliyor. İşte tapu satış bedeli düzeltme işlemleri..

Arazi vergisi beyannamesi nasıl doldurulur?

Arazi satın alan kimselerin vergi mükellefiyeti için bağlı bulunan belediyeye giderek beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, arazi vergisi beyannamesi nasıl doldurulur? İşte arazi vergisi beyannamesi örneği..

İşyeri çöp vergisi beyannamesi örneği!

İşyeri çöp vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, işyeri kullanıcıları tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için belediyeye beyanname veriliyor. İşte işyeri çöp vergisi beyannamesi örneği..

tapu beyannamesi belediyeye mi verilir Haberi

tapu beyannamesi belediyeye mi verilir

Tapu beyannamesi nereye verilir?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için vergi ödeniyor. Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde mal sahibi tarafından ödeniyor.


Taşınmaz malın satılması halinde yeni malikin tapu beyannamesi vermesi gerekiyor. Peki, bu beyanname ne zamana kadar verilir? Tapu beyannamesi nereye verilir?


Tapu beyannameleri, edinimin gerçekleştiği senenin sonuna kadar bağlı olunana belediyeye veriliyor. Ancak vergi ödemeleri bir sonraki sene başlıyor.


Emlak vergisinin geç ödenmesi durumunda; gecikmenin yaşandığı her ay için ceza kesiliyor. 


Emlak vergisini taksitlerinin zamanında ödenmemesi durumunda her ay için %1.4 oranında gecikme zammı alınıyor.


Emlak vergisi 1. Taksit Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, 2. Taksit Kasım ayı içinde ödeniyor.



Tapu beyannamesi örneği!



Işıl Seren...