18 / 05 / 2024

tapu dairesinde e-imza

tapu dairesinde e-imza

Maliye Bakanlığı'nda e-imza uygulaması başladı. 01.09.2014 tarihinden itibaren evrak düzenleme süreçlerinde elektronik imza uygulamasına geçildi. Peki artık ıslak imza kullanılmayacak mı? İşte yanıtı..

Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu resmen başladı! Gayrimenkul alım satımında yeni dönem!

Takasbank Genel Müdürü Avşar Sungurlu, Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

E-imza kullanımında dev artış!

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dairesi (BTK) tarafından yayınlanan 2022 yılı ikinci çeyrek verilerine göre elektronik imza sayısı yaklaşık 6 milyon imzaya ulaştı. Mobil imza sayısı 813.000 imzayı aştı. Toplam 6,7 milyon e-sertifika oluşturuldu.

Tapu senedi nedir? Tapu senedi çeşitleri nelerdir?

Tapu senedi; bir taşınmaz varlığın, gayrimenkulün sahibini gösteren resmi bir belge olarak biliniyor. Peki, Tapu senedi çeşitleri nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği 2022!

Tapu dairesinde ödenecek harç satış bedeli üzerinden ödenmezse taraflar bu hatayı bir dilekçe ile düzeltebiliyor. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği 2022...

Tapu dairesinde rüşvet operasyonu: 37 şüpheliye gözaltı!

İstanbul’da tapu dairesinde rüşvete ilişkin başlatılan soruşturmada, 3 şehirde operasyon gerçekleştirildi. Baskında, aralarında tapu müdürünün de bulunduğu 11’i kamu görevlisi 37 şüpheli gözaltına alındı.

Tapu dairesinde kredi kartı geçiyor mu 2018?

Tapu dairesinde yapılacan gayrimenkul alım satım işlemi için çıkan tapu harcı kart ile ödenir mi? Tapu dairesinde kredi kartı geçiyor mu 2018?

Konya'da tapu dairesinde bomba ihbarı yapan emlakçı gözaltına alındı!

Konya'da tapu dairesinde bomba olduğu yönünde asılsız ihbarlarda bulunan emlakçı, gözaltına alındı

Arsa tapu harcı oranı hesaplama 2016!

Arsalar da dahil taşınmaz malların tapu devir işlemleri bağlı oldukları tapu dairesinde yapılıyor. Peki, arsa tapu harcı oranı ne kadar? Harç nasıl hesaplanır?

Tapu satış bedeli KDV dahil midir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri için, tapu dairesinde satış bedeli üzerinden belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu satış bedeli KDV dahil midir? Harç KDV hariç bedel üzerinden mi hesaplanır?

Tapu harcını kim ne kadar öder?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Burada yapılacak her devir işlemi için tapu dairesine belli bir oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harcını kim ne kadar öder?

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2016!

Tapu dairesinde yapılan ev alım satım işlemleri için taraflar adına belli masraflar doğuyor. Peki, müteahhitten alınan ev için ne kadar masraf çıkar? Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2016 nedir?

Tapu dairesi satış işlemleri!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesinde yapılan işlemler için harç ödemesi yapılıyor. İşte tapu dairesi satış işlemleri..

Gayrimenkul satışında tapu harcı 2016!

Gayrimenkul alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, gayrimenkul satışında tapu harcı 2016 nedir? Gayrimenkul satışında tapu harcı 2016 nasıl hesaplanır?

tapu dairesinde e-imza Haberi

tapu dairesinde e-imza

Tapuda e-imza uygulaması!

Maliye Bakanlığı'nda e-imza uygulaması başladı. 01.09.2014 tarihinden itibaren evrak düzenleme süreçlerinde elektronik imza uygulamasına geçildi.


Bundan sonra Maliye Bakanlığı tarafından gönderilecek elektronik imza ile imzalanmış yazılarda ıslak imza olmayacak.


Bu şekilde gönderilmiş olan evrakların alt kısmında yer alan teyit adresi ve teyit numarası kullanılarak evrakın aslının elektronik imzalı olarak mevcut olduğu teyit edilebiliyor. Konu ile ilgili genelge aşağıda yer alıyor


T.C.

Maliye Bakanlığı

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı



Sayı:55799687-710.03

Konu:E-imza uygulaması

03/09/2014


Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne


"Başkanlığımızda 01.09.2014 tarihinden itibaren evrak düzenleme süreçlerinde elektronik imza uygulamasına geçilmiştir. Bu kapsamda Başkanlığımız nezdinde oluşturulan belgeler, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve bu Kanuna dayalı "Elektronik İmza Kanununun Uygulamasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak güvenli elektronik imza ile imzalanmakta ve ıslak imzalı belgeler ile aynı hukuki...