04 / 05 / 2024

tapu dairesinde hangi belgeler istenir

tapu dairesinde hangi belgeler istenir

Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için ise tarafların gerekli belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı hangi belgeleri temin etmek zorunda?

Tapu dairesinde istenen belgeler nelerdir?

Tapu dairesinde gayrimenkul alım satım işlemlerinin yapılabilmesi için taraflardan bazı bilgi ve belgeler isteniyor. Bu belgeler, gerçek ve tüzel kişi niteliğine göre değişebiliyor. Peki, tapu dairesinde istenen belgeler nelerdir?

Tapu iptali hangi durumlarda yapılır?

Tapu iptal davaları yapılmaktadır. Tapu iptali hangi durumlarda yapılır? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Tapu dairesinde rüşvet operasyonu: 37 şüpheliye gözaltı!

İstanbul’da tapu dairesinde rüşvete ilişkin başlatılan soruşturmada, 3 şehirde operasyon gerçekleştirildi. Baskında, aralarında tapu müdürünün de bulunduğu 11’i kamu görevlisi 37 şüpheli gözaltına alındı.

Tapu işlemlerinde hangi evraklar gerekli?

Tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki tapuda işlemlerinde hangi evraklar gerekli? Tapu randevusu nasıl alınır? İşte tüm detaylar...

Tapuda hangi belgeler gerekli? Tapu masrafları ne kadar?

Gayrimenkullerin alım satım işlemi sonrasında doğan tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki tapuda hangi belgeler gerekli? Tapu masrafları ne kadar?

2019 tapu harcı hangi bankaya ödenir?

Gayrimenkullerin satışında alıcı ve satıcı belli oranlarda tapu harcı ödemek zorunda. Harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Peki, 2019 tapu harcı hangi bankaya ödenir? İşte tüm merak edilenler...

Tapu dairesinde kredi kartı geçiyor mu 2018?

Tapu dairesinde yapılacan gayrimenkul alım satım işlemi için çıkan tapu harcı kart ile ödenir mi? Tapu dairesinde kredi kartı geçiyor mu 2018?

Tapu harcı hangi bankaya yatırılır 2018?

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılacak bu işlemler için belli harçlar ödeniyor. Peki, tapu harcı hangi bankaya yatırılır 2018?

Konya'da tapu dairesinde bomba ihbarı yapan emlakçı gözaltına alındı!

Konya'da tapu dairesinde bomba olduğu yönünde asılsız ihbarlarda bulunan emlakçı, gözaltına alındı

Arsa tapu harcı oranı hesaplama 2016!

Arsalar da dahil taşınmaz malların tapu devir işlemleri bağlı oldukları tapu dairesinde yapılıyor. Peki, arsa tapu harcı oranı ne kadar? Harç nasıl hesaplanır?

Tapu satış bedeli KDV dahil midir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri için, tapu dairesinde satış bedeli üzerinden belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu satış bedeli KDV dahil midir? Harç KDV hariç bedel üzerinden mi hesaplanır?

Tapu harcını kim ne kadar öder?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Burada yapılacak her devir işlemi için tapu dairesine belli bir oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harcını kim ne kadar öder?

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2016!

Tapu dairesinde yapılan ev alım satım işlemleri için taraflar adına belli masraflar doğuyor. Peki, müteahhitten alınan ev için ne kadar masraf çıkar? Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2016 nedir?

Tapu dairesi satış işlemleri!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesinde yapılan işlemler için harç ödemesi yapılıyor. İşte tapu dairesi satış işlemleri..

tapu dairesinde hangi belgeler istenir Haberi

tapu dairesinde hangi belgeler istenir

Tapu dairesinde istenen evraklar!

Tapu dairesinde başta gayrimenkul alım satım işlemi olmak üzere, gayrimenkullerin tapu kaydı ile ilgili birçok işlem yapılıyor. Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için ise tarafların gerekli belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor.


Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı hangi belgeleri temin etmek zorunda? 


Tapu dairesinde gerekli belgeler:

1. Satıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.)

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)

2. Alıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- 2 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- T.C....