07 / 05 / 2024

tapu dairesinde harç oranları

tapu dairesinde harç oranları

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu dairesinde verilen hizmet karşılında tapu harcının ödenmesi gerekiyor.Tapu 2014 harçları ne kadar? Tapu harcı nasıl belirlenir? Tapuda harç oranları 2014..

Masrafsız tapu devri nasıl olur?

Taşınmaz malların tapu devir işlemlerinin tamamlanabilmesi için tapu dairesinde harç ödenmesi gerekiyor. Kimileri bu harç masrafını ödemek istemiyor. Peki, masrafsız tapu devri nasıl olur?

Tapu alım satım harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul satış işlemlerinde tapu dairesinde belli miktarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu alım satım harcı 2022 ne kadar?

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği 2022!

Tapu dairesinde ödenecek harç satış bedeli üzerinden ödenmezse taraflar bu hatayı bir dilekçe ile düzeltebiliyor. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği 2022...

Hisseli tapu harcı ne kadar 2022?

Hisseli tapu satın alma işlemlerinin tamamlanması için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, hisseli tapu harcı ne kadar 2022?

Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Arazi alım satım işlemi için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. 2022'de yapılacak bu işlem için ne kadar ödeme yapılacak? Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu dairesinde yapılan her işlemde olduğu gibi ipotek koydurma işlemlerinde de belli oranlarda ve miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Yeni yılda tapu ipotek harçlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu harcı ne kadar oldu 2021?

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili tapu dairesinde yapılan tüm işlemler için belli tutarlarda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, 2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek? Tapu harcı ne kadar oldu 2021? İşte tüm merak edilenler...

Tapu dairesinde rüşvet operasyonu: 37 şüpheliye gözaltı!

İstanbul’da tapu dairesinde rüşvete ilişkin başlatılan soruşturmada, 3 şehirde operasyon gerçekleştirildi. Baskında, aralarında tapu müdürünün de bulunduğu 11’i kamu görevlisi 37 şüpheli gözaltına alındı.

Tapu devir harçları 2021!

Taşınmaz malların tapularının devir işlemleri satış yolu ile ve bağış yoluyla tamamlanabiliyor. Peki, tapu devir harçları 2021 ne kadar? 2021'de tapu satışı için ne kadar ödeme yapılacak? Tapu bağışı için ne kadar ödeme yapılacak?

Tapu devir harçları 2020!

Taşınmaz malların tapularının devir işlemleri satış yolu ile ve bağış yolu ile yapılabiliyor. Peki, tapu devir harçları 2020 ne kadar? 2020'de tapu satışı için ne kadar ödeme yapılacak? Tapu bağışı için ne kadar ödeme yapılacak?

Tapu harcı indirimi 2019!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi alım satım işlemleri için tapu dairesinde alıcı ve satıcı belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Tapu harcında yapılan indirimler 2019 yılında da uygulanıyor...

Tapu devir harçları 2019!

Taşınmaz malların tapularının devir işlemleri satış yolu ile ve bağış yolu ile yapılabiliyor. Peki, tapu devir harçları 2019 ne kadar? 2019'da tapu satışı için ne kadar ödeme yapılacak? Tapu bağışı için ne kadar ödeme yapılacak?

Tapu dairesinde kredi kartı geçiyor mu 2018?

Tapu dairesinde yapılacan gayrimenkul alım satım işlemi için çıkan tapu harcı kart ile ödenir mi? Tapu dairesinde kredi kartı geçiyor mu 2018?

tapu dairesinde harç oranları Haberi

tapu dairesinde harç oranları

Tapuda harç oranları 2014!

Arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi gayrimenkul alım satım işlemleri, tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapuda verilen hizmet karşılında alıcı ve satıcının belli oranlarda tapu harcı ödemesi gerekiyor. 


Tapu harcı için ödenecek tutar, satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. Tapuda harç oranları ise her sene yeniden belirleniyor.


Tapu 2014 harçları ne kadar?

2014 yılında yapılan düzenlemelere göre tapuda harç oranlarında bir değişiklik olmadı. Alım satım işlemlerinde hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı olmak üzere binde 20 oranında harç tahsil ediliyor.


Diğer harç oranları şu şekilde sıralanıyor:

1.Kayıt harici kalmış olan gayrimenkullerin tescilinden takdir olunan değer üzerinden (Binde 11,38)


2.Deniz, göl ve nehir kıyılarında izinli ve izinsiz doldurma suretiyle iktisabedilen yerlerin tescilinden takdir edilecek değer üzerinden (Binde 1593,9)


3. (5831 sayılı Kanunun 6 ncı maddesi...