03 / 05 / 2024

tapu dairesinde yapılan işlemler

tapu dairesinde yapılan işlemler

Tapu dairesinde yalnız alım satım işlemleri yapılmıyor. Satış işleminin yanı sıra; ayırma, birleştirme, bağış ve şerh koyma gibi daha birçok işlem tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda yapılan diğer işlemler nelerdir?

Tapu dairesinin görevleri nelerdir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün görevleri, 10.12.2010 tarihinde yürürlüğe giren 6083 sayılı "Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun" ile belirleniyor. Peki, tapu dairesinin görevleri nelerdir?

Tapu müdürlüğünde yapılan işlemler!

Her ilin ve ilçenin kendi tapu daireleri bulunuyor. Tapu dairesi, içinde bulunduğu ilçe sınırlarındaki taşınmaz malların işlemlerini görüyor. Peki, tapu sicil müdürlüğünde yapılan işlemler nelerdir?

Tapu dairesinde yapılan işlemler!

Tapu dairesinde yalnızca taşınmaz malın alım satım işlemleri yapılmıyor. Söz konusu tapu ile ilgili yapılabilecek tüm işlemler, tapu dairesinde gerçekleşiyor. İşte tapu dairesinde yapılan işlemler...

Tapuda hangi işlemler yapılır?

Tapu dairesine gidilerek yapılan işlemler, söz konusu gayrimenkule ait tapu belgesi üzerinde ve tapu kütüğünde kaydediliyor. Peki, tapuda hangi işlemler yapılır? İşte tapuda yapılabilen işlemler...

Mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı iptal edilir mi?

Mirastan mal kaçırmak gündemde sık sık karşılaşılan sorunlar arasında bulunuyor. Buna göre mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı için ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Tapu sahipleri 3 ayınız kaldı! Duyuru üzerine duyurular yapılıyor! Hakkınızı kaybetmeyin!

Tapu sahiplerine yapılan uyarılar devam ediyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu ile ilgili kayıtlar için düzenleme çalışmalarına başlanıldı. İşte detaylar!

Tapu devir masrafları kime aittir?

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul devir işlemlerinde belli oranlarda masraf ödemesi yapılıyor. Peki, tapu devir masrafları kime aittir?

Vekaleten yapılan tapu devri iptal edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vekaleten yapılan tapu devrinin iptal edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu dairesinde yapılan her işlemde olduğu gibi ipotek koydurma işlemlerinde de belli oranlarda ve miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Yeni yılda tapu ipotek harçlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Kadastro çalışması yapılan tarla için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

Tapu harcı ne kadar oldu 2021?

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili tapu dairesinde yapılan tüm işlemler için belli tutarlarda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, 2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek? Tapu harcı ne kadar oldu 2021? İşte tüm merak edilenler...

Tapu dairesinde rüşvet operasyonu: 37 şüpheliye gözaltı!

İstanbul’da tapu dairesinde rüşvete ilişkin başlatılan soruşturmada, 3 şehirde operasyon gerçekleştirildi. Baskında, aralarında tapu müdürünün de bulunduğu 11’i kamu görevlisi 37 şüpheli gözaltına alındı.

2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek?

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili tapu dairesinde yapılan tüm işlemler için belli tutarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek? İşte tapu harcı 2021 oranları...

2020'de en çok tapu işlemi yapılan iller!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce açıklanan verilere göre; tapuda geçtiğimiz yıl 18 milyar 150 milyon 286 bin liralık işlem yapıldı. Peki tapuda en çok işlem yapılan iller hangileri? İşte tüm merak edilenler...

Web Tapu'dan yapılan satışlar koronavirüs salgını döneminde 4 kattan fazla arttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada, koraonavirüs salgını döneminde Web Tapu üzerinden yapılan satışların 4 kattan fazla artarak 1 milyon 350 bine ulaştığını söyledi.

Tapu satış döner sermaye harcı 2021!

Tapu dairesinde yapılan işlemler için ödenen masraflar arasında döner sermaye bedeli de yer alıyor. Peki, tapu satış döner sermaye harcı 2021'de ne kadar oldu? İşte tapu satış döner sermaye harcı 2021...

tapu dairesinde yapılan işlemler Haberi

tapu dairesinde yapılan işlemler

Tapuda yapılan işlemler nelerdir?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malınız oldunu düşünelim. Taşınmazının devir işlemi, tapu müdürlüğünde gerçekleşiyor. 


Ancak tapu dairesinde yalnız alım satım işlemleri yapılmıyor. Satış işleminin yanı sıra; ayırma, birleştirme, bağış ve şerh koyma gibi daha birçok işlem tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda yapılan diğer işlemler nelerdir?


Tapuda yapılabilen işlemler..

Aile konutu şerhi

Ayırma

Ayni sermaye konulması suretiyle tescil

Bağış

Beyanlar sütununda belirtme

Birleştirme

Cins tashihi

Devre mülk hakkı tesisi

Düzeltme

Eklentinin yazımı

Finansal kiralama sözleşmesi belirmesi

Geçit hakkı tesisi

İnfita hakkı tesisi

İpotek

İrtifak hakkı 

Kamulaştırma

Kamuya devir veya terk işlemleri

Kat irtifakı tesisi

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş

Kat irtifakının sona ermesi

Kat karşılığı temlik

Kat mülkiyeti kurulu taşınmazlarda kat ilavesi

Kat mülkiyeti tesisi

Kat mülkitetinin sona ermesi

Kira sözleşmesinin şerhi

Kooperatiflerde ferdileşme

Mirasın intikali

Ortaklaşa kullanılan yerlerin tescili

Ölünceye kadar bakma akdi sözleşmesi

Pay temliki

Satış

Satış vaadi sözleşmesinin şerhi

Şerhler sütununda belirtme

Şufa, iştira, vefa hakkı şerhi

Tahsis işlemleri

Taksim...