05 / 05 / 2024

Tapu Dairesine Gitmeden Önce Yapılması Gerekenler

Tapu Dairesine Gitmeden Önce Yapılması Gerekenler

Taşınmaz alım satım işlem sürecinde, tapu dairesine gitmeden önce ve tapu dairesinde dikkat edilmesi gereken bir kaç husus bulunuyor. İşte tapu dairesinde dikkat edilmesi gerekenler...

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

E-devlet üzerinden tapu randevusu nasıl alınır?

Tapu işlemleri özellikle gayrimenkul alım ve satımlarda kişilerin gerçekleştirmek zorunda oldukları işlemleri kapsar. Peki tapu işlemleri için tapu dairesine gitmeden de bu işlemler gerçekleştirilebilir mi?

İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? Web tapu işlemleri!

Vatandaşlar tapu işlemlerini tapu dairelerine gitmeden internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Peki, İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? İşte Web tapu işlemleri…

Tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Tapuda satış yapmak pek çok kişinin kafasında büyüttüğü konuların başında gelmektedir. Tapu dairesine gitmeden bu satış işlemi yapılabilir mi? İşte detaylar!

E devletten tapu randevusu nasıl alınır?

Tapu üzerinde gerçekleştirilecek olan gayrimenkul alım, satım gibi işlemler Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde yapılabiliyor. Tapu Kadastro Merkezlerine gitmeden öncelikli olarak randevu alınması gerekiyor. Peki, E devletten tapu randevusu nasıl alınır?

Web tapu nedir? Web tapu randevu nasıl alınır?

Web tapu, tüm tapu işlemlerinizi tapu müdürlüğüne gitmeden internet üzerinden gerçekleştirebilme imkanı sunan bir sistemdir. Peki, Web tapu randevu nasıl alınır? İşte Web tapu hakkında tüm merak edilenler..

Tapu harcının iadesi dava dilekçesi 2022!

Tapu harcı iadesi, kentsel dönüşüm sürecinde alınabiliyor. İade için bir dilekçe ile vergi dairesine müracaat ediliyor. Tapu harcının iadesi dava dilekçesi...

Tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Tapu dairesinde satış işlemi olan vatandaşlar bu işlemin tamamının tapuya gitmeden online bir şekilde yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Peki, tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Dublörlü tapu dolandırıcılarına şok! 15 şüpheli yakalandı!

Fatih'te tapu dairesine giden bir kişi 15 milyon TL tutarında bir gayrimenkulün satışını gerçekleştirmek amacıyla işlem başlattı. Yapılan araştırma sonrasında evrakların sahte olduğu belirlendi. Tapu dolandırıcılığına ilişkin operasyon Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü harekete geçti.

Tapu e-devlet'ten çıkar mı?

Tapu işi olan ancak tapu belgesi elinde olmayan vatandaşlar, tapu müdürlüğüne gitmeden bu belgeyi temin edebiliyor...

2020'de 53.6 milyar TL kira geliri beyan edildi! 

2020 yılında 1 milyon 420 bin 658 mükellef vergi dairesine gitmeden hazır beyanname doldurarak gelirleri beyanında bulundu. Ev sahipleri bu dönem için 53.6 milyar lira gelir beyan etti. 

İstanbul’da tapu dairesindeki rüşvet operasyonunda 25 tutuklama! 

İstanbul’da tapu dairesine düzenlenen “Rüşvet” operasyonda gözaltına alınan, aralarında tapu müdürü ve 10 memurun da olduğu 39 şüpheliden 25’i tutuklandı.

İfraz harcı ne kadar?

Tapu ifraz işleminin yapılabilmesi için bazı belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ifraz harcının ödenmesi gerekiyor. Peki ifraz harcı ne kadar? İşte tapu ifraz harcı 2021...

Tapu Dairesine Gitmeden Önce Yapılması Gerekenler Haberi

Tapu Dairesine Gitmeden Önce Yapılması Gerekenler

Tapu dairesinde dikkat edilmesi gerekenler!

Tapu dairesinde gerçekleşecek taşınmaz alım satım işleminizin sorunsuz gerçekleşmesi ve olası bir hüsran ile karşılaşmamak adına, alıcının ve satıcının da dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor.


Özellikle, taşınmaz sahibi olmak isteyen alıcıların tapu dairesine gitmeden önce birkaç araştırma yapması kendi yararına oluyor.


Alıcının, satın almak istediği gayrimenkulün tapu örneği ile birlikte belediyeye giderek, sorgulama yapabiliyor. Tapu ile gösterilen taşınmaz aynı mı, tapu gerçekten satıcıya mı ait gibi bilgiler teyit edildikten sonra alıcı, satış işlemi için tapu dairesine gidebiliyor.


Tapu dairesinde; satış için işlem numarasının erkenden alınması ve başvuru kaydının oluşturulması halinde işlem ertesi güne sarkmıyor. Söz konusu randevu internet üzerinden de alınabiliyor.


Tapu dairesinde gerekli belgeleri tarafların beraberinde getirmiş olması gerekiyor. Alıcı ve satıcının kimlik fotokopileri (üzerinde adres ve...