06 / 05 / 2024

tapu davası süresi

tapu davası süresi

Tapu sicilinde yapılan yanlışlıkların düzeltilebilmesi için haklı gerekçeler olduğu takdirde tapu iptal davası taşınmazın bulunduğu Asliye Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor. İşte, tapu iptal dava süresi!

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ankara'daki tapu davası 58 sene sonra sonuçlandı!

Ankara'da 1963 yılında açılan Bala'daki bir araziyle ilgili tapu davasında geçtiğimiz günlerde karar verildi. Davanın tarafı olan İhsan Koçak, 58 senelik yargı sürecine ilişkin açıklamalar yaptı. 

Tapu devir süresi!

Bir gayrimenkulün devir işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlem için öncelikle tapu dairesinden randevu alınıyor. Peki, tapu devir süresi nedir? İşlemler ne zaman tamamlanır?

Kiracıya verilen tahliye süresi ne kadar olmalı?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracılar bazı nedenlerden dolayı sözleşme süresi dolmadan veya dolduktan sonra tahliye edilebiliyor. Peki, kiracı tahliye davası nasıl açılır? Kiracıya verilen tahliye süresi ne kadar olmalı?

Ortaklığın giderilmesi davası açma süresi!

Ortaklığın giderilmesi, davası hisseli taşınmaz mallar için hissedarlar tarafından açılıyor. Bu dava sulh hukuk mahkemelerinde açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası ne zaman açılır? İşte ortaklığın giderilmesi davası açma süresi..

Kira bedeli tespit davası süresi!

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Kira bedelinin belirlenmesi için dava açılabiliyor. Peki, kira bedeli tespit davası süresi nedir?

Tapu tescil davası zamanaşımı süresi!

Tapuya kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil edilebilmesi için Asliye Hukuk Mahkemelerinde dava açılabiliyor. Dava Hazineye karşı açılıyor. Peki, dava ne zaman açılır? Tapu tescil davası zamanaşımı süresi nedir?

Kira tahliye davası açma süresi!

Kiraya veren, sözleşmeyi; Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa sözleşmeyi feshedebiliyor. İşte kira tahliye davası açma süresi..

Tapu iptal davası ne zaman açılır?

Tapu iptal davası, taşınmazın kütüğünde tescil edilen tapunun iptali için açılıyor. Bu dava, murisin muvazaası nedeni ile açılabiliyor. Peki, tapu iptal davası ne zaman açılır? İşte tapu iptal davası süresi..

Vasiyetnamenin iptali davası açma süresi!

Mirasçının saklı payının ihlal edilmiş olması halinde saklı pay için dava açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali davası zaman açılır? İşte vasiyetnamenin iptali davası açma süresi..

Hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi dava süresi!

Bir mülke sahip olan ortakların sayısı, hisse yüzdeleri ve isimlerini gösteren tapu çeşidine hisseli tapu deniyor. Hisseli tapularda ortaklık bozulabiliyor. İşte, hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi dava süresi!

tapu davası süresi Haberi

tapu davası süresi

Tapu iptal dava süresi!

Murisin muvazaası nedeniyle tapu iptal davası açılabiliyor.Bu dava miras bırakanın ölümünden sonra açılabiliyor. Ancak miras bırakan ölmeden önce hem muris muvazaası davası hem de taraf muvazaası davası açılamıyor.


Tapu iptal davası açma süresi için herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Muris muvazaası davasında zamanaşımı ve hak düşürücü süre olmayıp; muvazaayı öğrenen taraf hiçbir süre ile kısıtlı olmaksızın dava açabiliyor. 


Tapu iptal davası dilekçesi!


……..  ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’NE



Davacı            : N….. K……  TC:……………..


Vekili              : Av. M……..   - adres


Davalılar         : 1) İsim Soyisim TC ve Adres


2) İsim Soyisim TC ve Adres


Konu              : Tapu İptali ve Tescil – Tescil Olmadığı Takdirde Satılan...