08 / 05 / 2024

tapu değişiminde istenen belgeler

tapu değişiminde istenen belgeler

Tapu değişimi için gerekli belgeler arasında harita örneği, taşınmazın tapu senedi, taşınmazın mal sahibinin kimliği ve TC kimlik numarası gibi evraklar bulunuyor. Tapu değişimi için Döner Sermaye İşletmesi adına bir ücret alınmıyor...

Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir?

Türkiye'de konut kredisi alırken dikkate alınması gereken en önemli tapu tipleri bulunuyor. Peki, Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir? İşte detaylar...

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Tapu sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı ve ‘Türkiye Tapu’ uygulamasını devreye alacağını duyurdu.

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu işlem başvurularında sistem değişikliği devreye alındı. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

Tapusu olanlar DİKKAT kanun değişti! 1 Eylül’de başlayacak!

Tapu düzenlemesinde yeni değişiklikler için tarih verildi. 1 Eylül tarihinden itibaren yürülüğe girecek ve taşınmaz mülkiyeti ve ilişkilerinde önemli değişikliklere işaret ediyor.

Gayrimenkullerini satışa çıkaracaklar, noterlerde sistem değişti! Bakın artık nasıl olacak!

Artık isteyenler, ev alım-satım gibi tapu işlemlerini, satış ve devir işlemlerini noter aracılığıyla gerçekleştirebilecekler. Bu işlemler için gereken tapu harcının hesaplanan miktarına ek olarak, belirlenen ek noterlik ücretini de ödemeleri gerekecek. Bu değişiklikle, tapu işlemlerinde yeni bir dön

Tapu sahipleri için geri sayım başladı! Bu ödemeleri yapmayanlara ceza! 

Tapu sahipleri için geri sayım başladı... Bu ödemeleri yapmayanlara ceza...Hemen siz de bu detaylara bakın...

Tapu satışı için vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Çeşitli sebeplerle tapuya gidemediğiniz durumlarda kendinize almak istediğiniz herhangi bir taşınmazı, vekalet vererek de satın alabilirsiniz. Peki, Tapu satışı için vekalet ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte 2022 noter vekalet ücretleri!

Tapu devri için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

Gayrimenkulün el değiştirmesi için resmi olarak tamamlanması gereken işleme tapu devir işlemi deniyor. Yeni satın alınan bir ev ya da miras yolu ile intikal eden bir arsa için tapu devir işlemlerinde bazı evrakların temin edilmesi gerekiyor.

Tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Tapu üzerinde yapılan işlemlerden biri olan cins değişikliği harcının 2022'de ne kadar olduğu merak ediliyor. Cins değişikliği için ödenecek harç tutarı TKGM tarafından hazırlanan tarife cetvelinde yer alıyor. Peki, tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 31711 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Konutta değerleme sisteminin değişmesi sektörü nasıl etkileyecek?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı son zamanlarda sık sık gündeme gelen konutta değerleme sistemiyle ilgili olarak "Değerlemeci seçiminde sistem tekrar değişti. Artık otomatik atama yerine değerleme firması seçimi yapılabilecek" şeklinde konuştu.

Yabancıya konut satışında yeni değişiklik kapıda!

Yabancıya konut satışındaki değerleme sisteminde değişikliğe gidiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konuya ilişkin Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne konuya ilişkin direktif verdiği belirtildi.

tapu değişiminde istenen belgeler Haberi

tapu değişiminde istenen belgeler


Tapu değişimi; alıcı ve satıcı tarafından ilgili Tapu Sicil Müdürlüğü'nde gerçekleşiyor. Alıcı veya satıcı herhangi bir sebeple gelemezlerse, noterden yetki verdikleri vekilleri de onlar adına alım satım yapabiliyor. Tapu değişiminde eğer taşınmaz alımında banka kredisi kullanılıyorsa bankayı temsilen ve ödemeyi yapmak üzere bankanın avukatı da hazır bulunur.


Tapu değişimi için gerekli belgeler!


1. Harita (Plan) örneği istenen taşınmaz malın tapu senedi veya tapu kayıt örneği,

2. Taşınmaz mal malikinin kimliği veya temsilcisinin vekaletname örneği ve kimliği (Bir taşınmazın birden fazla malik veya mirasçısı   bulunuyorsa herhangi birinin başvurusu bu işlem için yeterlidir), T.C Kimlik Numarası

. Taşınmaz mal malikinin temsilcisi vasi veya kayyım ise mahkeme kararı ve kimliği, veli ise vukuatlı nüfus kaydı örneği ve kimliği,

. Talep sahibi şirket, vakıf, dernek veya kooperatif...