05 / 05 / 2024

tapu devri işlemleri

tapu devri işlemleri

Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, "Tapu kanununda yapılan düzenleme ile mülkiyet devrini içeren sözleşmeler, yeni yıldan itibaren tarafların farklı tapu müdürlükleri veya yurt dışı teşkilatında bulunmaları hâlinde de gerçekleştirilebilecek." diye konuştu...

Tapu için ne lazım?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların satış ve devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapu için randevu nasıl alınır? Tapu için ne lazım? Tapu için ne kadar harç ödemesi yapılır?

Tapu devri nasıl olur?

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu devri için alıcıdan istenen belgeler nelerdir? Satıcıdan istenen belgeler nelerdir? Tapu devri nasıl olur? İşte tapu işlemleri..

Miras paylaşımında paylar nasıl bölünecek? Miras alacakların işi kolaylaşacak...

Son zamanlarda tapu işlemleri ile ilgili önemli bir karar alındı. Buna göre, artık kardeşler arasında tapu devri işlemleri noter aracılığı ile yapılmayacağı kaydedildi. Yapılacak olan bu düzenleme kapsamında tapu işlemleri daha hızlı ve kolay bir hale getirmek hedefleniyor.

Özelleştirme İdaresi'nin Ankara Çankaya arsası resmen Panora GYO'nun oldu!

Özelleştirme İdaresi'nin Ankara Çankaya arsası için tapu devri işlemleri tamamlandı. ÖİB'nin Ankara Çankaya arsası resmen Panora GYO'nun oldu. İşte detaylar...

Miras kalmış tapusu olanlar dikkat! Mal paylaşımında bölünme yöntemleri değişti...

Son dönemde tapu işlemleri ile ilgili yeni ve iyi bir karar alındığı duyuruldu. Buna göre, kardeşler arasında tapu devri işlemleri noter aracılığı ile yapılmıyor. Vatandaşların tapu işlemlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak için yeni düzenlemeye gidildi. İşte ayrıntıl

Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? Tapudan eli boş dönmek istemeyen herkesi ilgilendiriyor...

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde bazı evrakların tapu müdürlüklerine teslim edilmesi gerekiyor. Peki, Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? İşte detaylar...

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Tapu intikal işlemleri nelerdir?

Tapu intikal işlemleri, miras hukukunda önem arz eden terimlerden biridir. Dolayısıyla bazı hukuki süreçlerde pek çok kişinin araştırdığı ve öğrenmek istediği kavramlardan biridir. Peki tapu intikal işlemleri nedir, nasıl yapılır ve kimler bu işleme dahil olur? İşte tüm ayrıntılar...

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Tapu devri için ne gerekiyor? Tapu devri ne zaman yapılır?

Tapu devrine dair pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan sorular vardır. Onlardan biri de “Tapu devri ne zaman yapılır?” İşte merak edilen soruların yanıtları!

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? Masrafsız tapu devri nasıl olur?

Tapu devri pek çok kişinin kafasını karıştırmaktadır. Özellikle aile içi tapu devrine dair detaylar araştırılmaktadır. İşte bu konuda merak edilen hususlar!

Tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Tapu ayırma işlemleri, hisseli tapuya sahip kişilerin çok sık sorduğu sorulardan biridir. İşte b konuda merak edilenler!

Tapu işlemleri için resmen son dakika kararı geldi! Milyonlarca tapu sahibi bu habere aman dikkat! Hemen bakın!

Tapu işlemleri için resmen son dakika kararı geldi... Milyonlarca tapu sahibi bu habere aman dikkat... Hemen siz de bir bakın...

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

Web tapu işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri pek çok insanın uğraşmak zorunda kaldığı işlemlerden biridir. Bu işlemi daha kolay yapabilirsiniz. O da web tapu aracılığıyla. Peki Web tapu işlemleri nelerdir? İşte detaylar!

tapu devri işlemleri Haberi

tapu devri işlemleri

Yeni yıldan itibaren tarafların farklı tapu müdürlüklerinde bulunmaları halinde de satış, bağış ve mal değişim işlemleri gerçekleştirilebilecek. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, konuya ilişkin açıklama yaptı. Özelmacıklı, "Tapu kanununda yapılan düzenleme ile mülkiyet devrini içeren sözleşmeler, yeni yıldan itibaren tarafların farklı tapu müdürlükleri veya yurt dışı teşkilatında bulunmaları hâlinde de gerçekleştirilebiliyor. Örneğin alıcının Almanya’da, satıcının ise Burdur’da olduğu bir devir işlemi için, taraf iradeleri resmî görevliler tarafından ayrı ayrı alınarak sözleşme tamamlanabiliyor" diye konuştu. 

Büyük Kolaylık 

Tarafların farklı tapu müdürlükleri ve yurtdışı teşkilatında bulunmaları halinde işlemlerin yapılabilecek olmasının büyük kolaylık olduğunu söyleyen Özelmacıklı, "Bu uygulamadan önce, akitli işlemler çerçevesinde alıcı ve satıcının aynı tapu sicil müdürlüğünde olmaları gerekiyordu. Artık mülkiyeti devreden tarafça yapılacak başvuru sonrasında, mülkiyeti devralan tarafların da...