03 / 05 / 2024

tapu devrinde yapılacak işlemler nelerdir

tapu devrinde yapılacak işlemler nelerdir

Tapu dairesinde yapılacak devir işlemi için öncelikle randevu alınması, gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. İşte tapu devrinde yapılacak işlemler..

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü acil olarak duyurdu! 202 personel alımı yapılacak! İşte detaylar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak. Boş olan kadrolara personel alımı yapılacak. Tapu ve Kadastro, Lisans ve Ön Lisans mezunu 202 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir. İşte detaylar!

Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik 2022!

Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik bugünkü 31860 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2021'de tapuda ne gibi değişikler yapılacak?

Tapu işlemlerinde yeni dönem başladı. Buna göre; vergiler gerçek değer üzerinden alınacak ve farklı illerden alım-satım yapılabilecek. Peki 2021'de tapuda ne gibi değişikler yapılacak? İşte tüm merak edilenler...

Tapu başvuruları Web Tapu’dan yapılacak!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 18 Mart (bugün) itibarı ile müdürlüklere yapılacak olan başvuruları Web-Tapu sistemi üzerinden alma kararı aldı. Buna göre başvurular https://webtapu.tkgm.gov.tr adresinden alınacak...

Tapu harcına 2020'de ne kadar zam yapılacak?

Yeniden değerleme oranının yüzde 22.58 olarak belirlenmesiyle birlikte harç, vergi ve cezalarda 2020 yılı başından itibaren artış meydana gelecek. Peki tapu harcına 2020'de ne kadar zam yapılacak? İşte yanıtı..

Tapu işlemleri 2019'da nasıl yapılacak?

Gayrimenkullerin alım satım işlemine konu olması durumunda tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapu işlemleri 2019'da nasıl yapılacak? Ne kadar masraf ödenecek?

İmar barışında Tapu Müdürlüklerince yapılacak işlemler!

İmar barışında aykırılığın tapuya da tescil edilmesi isteniyorsa tapu kadastro müdürlüklerine müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, imar barışında Tapu Müdürlüklerince yapılacak işlemler nelerdir?

Antalya Gazipaşa Tapu Müdürlüğü'ne yeni bina yapılacak!

Antalya Gazipaşa Tapu Müdürlüğü'ne yeni hizmet binası yapılacak. Gazipaşa Tapu Müdürü Zafer Çapkur, konuyla ilgili bilgi verdi.

Tapu devrinde yapılacak işlemler!

Tapu dairesinde yapılacak devir işlemi için öncelikle randevu alınması, gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. İşte tapu devrinde yapılacak işlemler..

Burdur Bucak'ta referandum yapılacak!

Burdur'un Bucak ilçesinde Barbaros, Onaç ve Mimar Sinan mahallelerinde yapılması planlanan imar değişikliği için referandum yapılacak. Tapu sahipleri ve mahalle sakinleri için yarın Barbaros Ortaokulu'nda referandum yapılacak.

Dünya Kadastro Zirvesi 20-25 Nisan'da İstanbul'da yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün organizasyonunda yapılacak olan zirveyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce açıklama yaptı. İşte İdris Güllüce'nin o açıklaması...

Kamulaştırmada önce yapılacak işlemler nelerdir?

Kamulaştırmada önce yapılacak işlemler nelerdir? Kamulaştırmadan önce kamulaştırılan taşınmaz malın sahipleri, tapu kaydı yoksa zilyetleri ve bunların adresleri yapılacak araştırma ile belgelere bağlamak suretiyle tespit ettiriliyor...

tapu devrinde yapılacak işlemler nelerdir Haberi

tapu devrinde yapılacak işlemler nelerdir

Tapu devrinde yapılacak işlemler!

Tapu dairesinde yapılacak devir işlemi için öncelikle randevu alınması, gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının da ödenmesi gerekiyor.


Tapu devri işlemi için randevu hem internet üzerinden (onlinerandevu. tkgm.gov.tr) hem de Tapu ve Kadastro Çağrı Merkezi (ALO 181) aranarak alınabiliyor. Çağrı merkezi vatandaşlara 7/24 hizmet veriyor.


Tapu devrinde istenen belgeler

Satıcıdan istenenler:

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.)

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)

Alıcıdan istenenler..

- 2 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- T.C. Kimlik Numarası

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına


Tapu harcı 2016

Tapu...