01 / 05 / 2024

tapu gerçek satış bedeli

tapu gerçek satış bedeli

Taşınmaz mallarla ilgili her türlü tapu işleri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Yapılan işlem için satış bedeli üzerinden harç ödeniyor. Peki, tapu işlemlerinde gerçek değer beyan edilmezse ne olur?

Tapu gerçek satış bedeli harcı 2015!

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işleri başta olmak üzere yapılan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Peki, tapu gerçek satış bedeli harcı 2015 nasıl hesaplanır?

Tapu harcı hangi bedel üzerinden ödenir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde, devir işleminin yapılabilmesi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Harç, binde 20 oranında hesaplanıyor. Peki, tapu harcı hangi bedel üzerinden ödenir?

Tapu gerçek satış bedeli nasıl tespit edilir?

Taşınmaz malların alım satım işleminin gerçekleştiği tapu dairesinde, gerçek satış değeri üzerinden harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, tapu gerçek satış bedeli nasıl tespit edilir? İşte Gelir İdaresi Başkanlığı açıklamaları..

Tapu gerçek satış bedeli beyan edilmezse ne olur?

Tapuda yapılan tapu devir işlemi için ödenecek harç gerçek alım satım bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. Peki, tapu gerçek satış bedeli beyan edilmezse ne olur?

Tapu gerçek satış bedeli nedir?

Taşınmaz mal alım satımlarında, tapu dairesinde verilen hizmete karşılık, tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki tapu gerçek satış bedeli nedir? Tapu gerçek satış bedeli rayiç bedel midir? Yoksa taşınmaz için çekilen kredi bedeli midir?

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi: Araçlar gerçek değerlerine ulaşacak

İkinci el araçlarla ilgili yeni düzenlemelerin gelmesi hem satıcıları hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi oluşurken, fiyatların gerçek değerlerine ulaşması bekleniyor.

1 gram altın 1.444 TL oldu! Aradaki makas 200 TL'ye dayandı! Gerçek fiyat ortaya çıktı! Altını olan koşun, hemen bakın!

Borsa İstanbul'da altına olan ilgi gittikçe artıyor. Alım satımının kolay olmasından dolayı sıkça tercih edilen Borsa İstanbul'da bir gram altın 1,444 TL oldu. Aradaki makas 200 TL'ye dayandı! Gerçek fiyat ortaya çıktı! Altını olan koşun, hemen bakın!

ŞOK Market'te şahane cumartesi kampanyası başlıyor! 25 TL üzeri alışverişe dev indirim! Şaka değil gerçek! 18 Şubat 2023

ŞOK Market'in 18 Şubat 2023 tarihinden itibaren satışa sunulacak aktüel ürünleri açıklandı. ŞOK Market'te şahane cumartesi kampanyası başlıyor! 25 TL üzeri alışverişe dev indirim! Şaka değil gerçek! 18 Şubat 2023 fiyat listesi...

Hisseli tapu nasıl satılır? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Hisseli tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemler diğer tapu türlerine kıyasla farklıdır. Özellikle “Hisseli tapu nasıl satılır?” sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte bu soruların yanıtları!

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu tapu alacak kişilerin merak ettiği soruların başında geliyor. İşte detaylar!

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı?

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı? Soruları ev alan veya almaya hazırlanan kişiler tarafından sorulmaktadır.

Altın ve piyasalar uzmanı İslam Memiş gram altının gerçek fiyatını açıkladı! Keşke dolarım olsaydı diyenlerin sırası

Ünlü ekonomist ve uzman İslam Memiş, gram altında gerçekleri anlattı. Memiş, gram altının şu anda gerçek fiyatları yansıtmadığını belirterek yatırımcılarını uyardı. İşte detaylar…

Altın fiyatları için 'gerçek seviyeler' belli oldu! Yükseliş bekleyenlere büyük darbe! Bu rakamlar ne görüldü ne duyuldu

Altın fiyatlarında tüm gözler ABD'den gelecek enflasyon rakamlarına çevrildi. Altın fiyatları piyasalar ve resesyon gölgesinde devam ederken yapılan araştırmalara göre altının 'gerçek seviyeleri' belli oldu. İşte o rakamlar...

Ünlü ekonomi profesörü Veysel Ulusoy Türkiye’de saklanan gerçek enflasyon oranı ve açlık sınırını deşifre etti

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Başkanı Prof. Dr. Veysel Ulusoy, son röportajında Türkiye’deki gerçek enflasyon rakamlarını ve açlık sınırını tek tek açıkladı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gerçek dolar kurunu açıkladı. Kurlara aldanıyorlar

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ekranda gözüken dolar kurunun doğru olmadığını iddia ederek, gerçek rakamları açıkladı.

Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır?

Müşterek kelimesi Arapça kökenli bir sözcük olarak Türkçeye geçmiş ve ortak anlamı taşıyan kelime olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda birlikte anlamına da geliyor. Peki, Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Sır gibi saklanıyordu, doların gerçek yüzü ortaya çıktı! Meğer 18 lira...

Ünlü ekonomistlerden Meriç Köyatası dolardaki yükselişin ve gündemin etkisi ile ''Burnuma kötü kokular geliyor'' diyerek doların sır gibi saklanan gerçek yüzünü açıkladı...

tapu gerçek satış bedeli Haberi

tapu gerçek satış bedeli

Taşınmaz mallarla ilgili her türlü tapu ve tescil işleri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Burada yapılan işlemler için ise belli miktarlarda harç ödemesi yapılıyor.


Ödenecek harç, işlemin türüne ve işleme konu olan bedele göre hesaplanıyor. Tapu dairesinde yapılan tapu satış işlemleri için de satış bedeli üzerinden harç hesaplaması yapılıyor.


Taşınmaz tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. 


“Emlâk vergisi değeri” ifadesi; 1319 sayılı Emlâk Vergisi Kanunu’nun 29’uncu maddesine göre belirlenen vergi değeri oluyor. Buna göre gayrimenkullerin tapu harcının, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkulü devir alanın devredene ödeyeceği gerçek bedel üzerinden beyan edilmesi gerekiyor.


Bu bedel en düşük olarak, devredilen gayrimenkulün emlak vergisi değeri olabilecek ancak; gerçek devir...