06 / 05 / 2024

tapu hakkında sorular

tapu hakkında sorular

Taşınmaz malların alım satım işlemleri, tapu müdürlüklerinde yapılıyor. Bu süreçte alıcı ve satıcılar bazı hususları merak edebiliyor. İşte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından derlenen tapu sıkça sorulan sorular..

Hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan tapulara verilen isimdir. Hisseli tapuların yönetimi ve satışı konusunda bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, birçok kişi hisseli tapuların nasıl bölüneceğini merak etmektedir. İşte hisseli tapu hakkında merak edilen soruların yanıtları...

Hisseli tapu bir başkasına satılır mı? Hisseli tapuda ne yazar?

Hisseli tapu sahiplerinin akıllarını kurcalayan pek çok soru bulunmaktadır. Onlardan çoğu satış konusunda dair olan sorulardır. İşte hisseli tapu hakkında merak edilip sorulan sorular ve yanıtları!

Hisseli tapu hissedarlardan habersiz satılır mı? Hisseli tapu satışı nasıl engellenir?

Hisseli tapuya dair çok sorulan birtakım sorular bulunmaktadır. Hisseli tapuya sahip vatandaşlar, bu tapu hakkında sordukları sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar!

KYK bursu hakkında bunları biliyor musunuz? KYK burs almak için aile geliri ne kadar olmalı? İşte detaylar!

KYK bursuna dair pek çok öğrenci sorular sormaktadır. Bu sorular genellikle ne zaman açıklanacağı ve KYK bursunun kimlere çıktığı hakkında olmaktadır. İşte o sorular ve yanıtları!

TOGG hakkında sorulan soruların yanıtları! Elektrikli araba 100 km'de ne kadar yakar 2022? TOGG pil ömrü ne kadardır

TOGG hakkında merak edilen pek çok nokta bulunmaktadır. İşte o konulardan birkaç tanesine dair ayrıntılar!

Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi?

Hisseli tapuya dair bilinmesi gereken hususlar vardır. Vatandaşlar ellerindeki hisseli tapu hakkında gerekli bilgileri edinmelidir. Bu yüzden de “Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi?” şeklinde sorular sorarak bilgi sahibi olunmaya çalışılıyor.

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik!

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik bugünkü 31966 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik 2022!

Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik bugünkü 31860 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile tapu işlemlerine ilişkin harç oranlarının düşürülmesi öngörülüyor.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında noterler veya tapu müdürlükleri vasıtasıyla, satıştan elde edilen ve devlet bankasına yatırılan bedelden öncelikle amme alacağının ilgili kurumun hesabına tahsil edilmesi amaçlanıyor.

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30825 sayılı Resmi gazetede yayımlandı.

Ali Kılıç hakkında çıkan yolsuzluk iddialarını yanıtladı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, hakkında çıkan yolsuzluk iddialarına ilişkin AK Partili meclis üyeleri tarafından yöneltilen soruları yanıtladı.

Tapu kayıt örneği verilmesinde harç hakkında genelge!

Tapu kayıt örneği verilmesinde harç hakkında genelge gereğince, harç tahsil edilmeyen murislerden de tapu kayıt örneği ücretinin alınması gerekiyor...

tapu hakkında sorular Haberi

tapu hakkında sorular

Tapu sıkça sorulan sorular!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri, tapu müdürlüklerinde yapılıyor. Alıcı ve satıcının yapacağı başvuru sonrasında gerekli belgelerin verilmesi ve tapu harcının ödenmesi halinde tapu devri gerçekleşmiş oluyor.


Bu süreçte alıcı ve satıcılar bazı hususları merak edebiliyor. Tapu sıkça sorulan sorular Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından "Tapu sıkça sorulan sorular" başlığı altında toplanıyor:


TAPU SIKÇA SORULAN SORULAR


1. Bankaya ipotek borcumu ödedim. Taşınmazımın üzerindeki ipoteği terkin ettirmem için ne yapmam gerekiyor? 

           

Tapu Sicili Tüzüğünün 88. maddesi gereğince ipotek terkin evrakları elden ibraz edilemeyeceğinden, ipotek terkinine ilişkin harcın da ödendiği bilgisini içeren evrakın banka tarafından ilgili Tapu Müdürlüğüne gönderilmesi halinde ipotek terkini işlemi gerçekleştirilecektir. Ayrıca Ziraat Bankası ile yapılan Protokol kapsamında ipotek terkinleri elektronik ortamda yapılabilmektedir.



2. Satış...