02 / 05 / 2024

tapu harç matrahına kdv dahil mi

tapu harç matrahına kdv dahil mi

Taşınmaz alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için, satış bedeli üzerinden belli oranlarda tapu harcının ve KDV'nin ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcına KDV dahil mi? İşte yanıtı..

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra pek çok kalemde ödemeler artırıldı. Bu durumda, Tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu da araştırılmaya başlandı. Peki, Tapu harcına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne oldu?

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika! Şimdi bakın!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika... Şimdi tek tek açıklanan bu detaylara bir bakın...

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapu üzerinden yapılan işlemlerin bir kısmı biliniyorken, bir kısmına dair vatandaşların pek bir bilgisi yoktur. İşte o bilinmeyen ve ısrarla sorulan sorular ve merak edilen yanıtları…

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?” İşte bu soruların yanıtları…

Tapu harçlarına rekor zam geliyor! Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak! Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Tapu harçlarına rekor zam geliyor... Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak... Peş peşe açıklandı! Hemen siz de bir bakın...

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi vardır. Hisseli tapunun nasıl tek tapu haline geleceği, Hisseli tapu başkasına satılır mı? soruları yanıt bulmayı bekliyor. İşte detaylar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapuya sahip olan kişiler, bu konuya dair detayları öğrenmek istiyor. Hisseli tapu nedir, Hisseli tapu başkasına satılır mı? İşte merak edilen ayrıntılar…

Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

Tapu harcına dair vatandaşların merak ettiği bazı huşular bulunmaktadır. Özellikle “Tapu harç bedeli ne kadar?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte tapu harcına dair detaylar!

Tapu kaydına nereden bakılır?

Tapu kayıtlarına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “Tapu kaydına nereden bakılır?” işte merak edilen detaylar!

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu başkasına satılır mı? soruları tapu konusunda merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte sorulan soruların yanıtları!

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu bir başkasına satılır mı? soruları mülk sahiplerinin sıklıkla sorduğu sorular arasında bulunmaktadır. İşte merak edilen o yanıtlar!

tapu harç matrahına kdv dahil mi Haberi

tapu harç matrahına kdv dahil mi

Tapu harcına KDV dahil mi?

Taşınmaz alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için, satış bedeli üzerinden belli oranlarda tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Ayrıca, KDV ödemelerinin de yapılması gerekiyor.


Tapu harç matrahına KDV'nin dahil olup olmadığı; merak edilen konular arasında yer alıyor. Ancak ilgili genelgeler gereğince tapu harcı matrahına katma değer vergisi dahil edilmiyor.


07/10/1997 tarihli ve 1997/5 sayılı Harçlar Kanunu İç Genelgesinde tapu harcı matrahının tespitinde katma değer vergisinin dikkate alınmaması gerektiği açıklanmıştır.


Buna göre, katma değer vergisine tabi gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı matrahına katma değer vergisi dahil edilmemesi gerekmektedir.


T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı

Sayı     : B.07.1.GİB.0.02.63/6369-1123/69618 / 10.07.2008

Konu   : Tapu harcı

......................MESKEN SANAYİİ A. Ş.

...........................

İlgi : ............... tarihli dilekçeniz.


İlgide kayıtlı dilekçenizin incelenmesinden, katma değer vergisine tabi gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı...