13 / 05 / 2024

tapu harcı alan bankalar

tapu harcı alan bankalar

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde alıcı ve satıcı, gerçek satış bedeli üzerinden harç ödemesi yapıyor. İşte tapu harcı alan banka listesi..

TOKİ tapu harcından muaf mı 2022?

TOKİ'den daire satın alan dar gelirli vatandaşlar, tapuda bir masraf ödeyip ödemeyeceklerini merak ediyor. Peki, TOKİ tapu harcından muaf mı 2022?

2021 tapu harcı döner sermaye harcı zammı!

Emlak alan ya da satanların tapu harcı döner sermaye ücretini yatırmaları gerekiyor. Peki, tapu satış döner sermaye harcı 2021'de ne kadar oldu? İşte 2021 tapu harcı döner sermaye harcı zammı...

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi vatandaşa kazandıracak!

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi 31 Aralık'a kadar uzatıldı. İndirim kapsamında, 500 bin liralık bir ev alan vatandaş 90 bin yerine 40 bin lira KDV, 10 bin lira yerine 7 bin 500 lira tapu harcı ödeyecek. Alıcı toplam 52 bin 500 liralık indirimden yararlanacak.

Tapu harcı alan bankalar!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde alıcı ve satıcı, gerçek satış bedeli üzerinden harç ödemesi yapıyor. İşte tapu harcı alan banka listesi..

Tapu harcı oranı 2018!

Tapu harcı oranı 2018 yılında da binde 20 oranında tahsil ediliyor. Buna göre gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen gerçek devir ve iktisap bedeli üzerinden devir eden ve devir alan için ayrı ayrı binde 20 oranında hesaplanarak ödeniy

Tapu harcının ölçüsü 2017!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harcının ölçüsü 2017 nedir?

Tapu harcını kim öder 2017?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi oluyor. Peki, tapu harcını kim öder 2017?

Emlak alan ne kadar tapu harcı öder?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri, ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Emlak satmak ya da gayrimenkul satın almak isteyenlerin karşısına bu süreçte bazı masraflar çıkıyor. Peki, emlak alan ne kadar tapu harcı öder?

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu harcının elektronik ortamda tahsilatı!

Tapu Harcı ve Damga Vergisi ile Döner Sermaye Hizmet Bedelinin Elektronik Ortamda Tahsilatı Usulü hakkında genelge kapsamında tapu harcının elektronik ortamda tahsilatının nasıl yapılacağı açıklanıyor. İşte ödeme şekli..

Trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Tapuda trampa işlemlerinin gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temini ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Kat mülkiyeti tapu harcı 2015!

Anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyetinin kurulabilmesi için gereken belgeler ile tapu dairesine müracaat ediliyor. Peki, kat mülkiyeti tapu harcı 2015 ne kadar?

Ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı!

Bir taşınmaz malın mülkiyetinin devri karşılığında bir kimsenin diğer birini ölünceye kadar bakıp görüp gözetmeyi taahhüt ettiği sözleşme ölünceye kadar bakma akdi oluyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı ne kadar?

tapu harcı alan bankalar Haberi

tapu harcı alan bankalar

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde alıcı ve satıcının belli oranlarda harç ödemesi yapması gerekiyor. Harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor.

Tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor.

Harcın ölçüsü devir eden ve devir alan için ayrı ayrı olmak üzere devir bedeli üzerinden binde 20 olarak hesaplanıyor.

Tapu harcı işlemin yapıldığı tapu dairesine ödeniyor. Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde bankalar tarafından da tapu harcı tahsil edilebiliyor.

Ayrıca tapu müdürlüklerinde e-tahsilat uygulamasına geçilmiş olup; Bu uygulama ile tapu harçlarının farklı şehirdeki şubelerde dâhil olmak üzere banka şubeleri, ATM’ler ve Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk, tahsil ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştirilebiliyor.

Tapu harcı alan banka listesi

- ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.
-...