06 / 05 / 2024

tapu harcı ceza bedeli

tapu harcı ceza bedeli

48 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği gereğince, tapu ve kadastro harcı ödemeleri sırasında eksik beyanda bulunma cezası nedir? Eksik ödenen tapu harcı cezası ne kadar?

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi 2021!

Vatandaşlar gayrimenkulün satış değerini daha düşük bir bedelle gösterip, düşük tapu harcı ödeyebiliyor. Bu durum karşısında Maliye bu kişilere ceza kesebiliyor. Cezadan kurtulmak için pişmanlık dilekçesi verilebiliyor. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi 2021...

Gayrimenkul alırken tapu harcına dikkat! Nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul satın alırken yüzde 25 ceza ödememek için tapu harcının eksiksiz yatırılması gerekiyor. Peki tapu harcı hangi değer üzerinden ve hangi oranda hesaplanır? Nereye ödenir ve eksik ödenirse sonuçları ne olur? İşte ayrıntılar...

Tapu harcını yanlış beyan edene ceza!

Ev alım satımlarında tapu harcı ödenmeden devir yapılmıyor. Tapu harçlarının yıl sonuna kadar binde 15 olarak ödenmesi gerekiyor. Yanlış beyan edilen ve eksik ödenen tapu harçları için büyük cezalar kesiliyor.

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi 2019!

Kimi zaman vatandaşlar gayrimenkulün satış değerini olduğundan daha düşük bir bedelle göstererek daha düşük tapu harcı ödeyebiliyor. Bu durumun Maliye tarafından fark edilmesi halinde kişilere ceza kesiliyor. Cezadan kurtulmak için pişmanlık dilekçesi verilebiliyor...

Tapu harcı eksik beyan cezası 2018!

Tapuda daha düşük bedel beyan ederek daha az harç ödeyenlerin tespit edilmesi halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2018 ne kadar?

Tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017!

Tapuda gerçek satış bedelinin beyan edilmemesi dolayısı ile eksik harç ödenmesi gibi durumların tespiti halinde belli oranlarda ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017 nedir?

Tapu harcı eksik beyan cezası 2016!

Kimi alıcı veya satıcılar daha az tapu harcı ödemek için satış bedelini de gerçek dışı bir tutarda beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2016 ne kadar?

Tapu harcının eksik beyan edilmesi cezası!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu harcının eksik ödenmesi halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcının eksik beyan edilmesi cezası 2016 ne kadar?

Tapu harcı cezası affı var mı?

Arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların tapu devir işlemlerinde satış bedeli üzerinden harç ödemeyen kimselere ceza uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezası affı var mı?

Tapu harcı cezası ne zaman gelir?

Tapuda yapılan alım satım işlemleri için tapu harcı ödeniyor. Satış bedelini düşük beyan ederek, tapuda eksik harç ödeyenlere ceza uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezası ne zaman gelir?

Tapu harcı cezası uzlaşma süreci!

Kimi alıcı ve satıcılar daha düşük tapu harcı ödemek için satış bedelini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti halinde ceza ödemek istemeyenler, bir dilekçe ile tapu harcı cezası uzlaşma sürecini başlatabiliyor..

Kat mülkiyeti tapu harcı 2015!

Anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyetinin kurulabilmesi için gereken belgeler ile tapu dairesine müracaat ediliyor. Peki, kat mülkiyeti tapu harcı 2015 ne kadar?

Ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı!

Bir taşınmaz malın mülkiyetinin devri karşılığında bir kimsenin diğer birini ölünceye kadar bakıp görüp gözetmeyi taahhüt ettiği sözleşme ölünceye kadar bakma akdi oluyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı ne kadar?

tapu harcı ceza bedeli Haberi

tapu harcı ceza bedeli

Tapu harcı cezası ne kadar?

48 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği gereğince, tapu ve kadastro harcı, vergi değeri ile mükellef tarafından beyan edilmiş olan değerlerden yüksek olanı üzerinden hesaplanır.

Mükelleflerin vergi değerinden daha düşük beyanda bulunmaları halinde, harcın hesabında vergi değeri esas alınır. Aradaki farka isabet eden harç, 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre hesaplanan vergi ziyaı cezası %25 oranında uygulanmak suretiyle ikmalen tarh edilir.

Harcın hesabında 10 Yeni Türk Lirasına kadar olan matrah kesirleri dikkate alınmaz.

Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları tespite Maliye Bakanlığı yetkilidir” denilmiştir.

Buna göre, mükellef ile vergi daireleri arasında yaşanan tapu harcı ihtilaflarının sona erdirilmesi amacıyla belediyelerce 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu hükümlerine göre her yıl belirlenen emlak vergisi değerlerinin, belediyeler tarafından elektronik ortamda ve eksiksiz...