03 / 05 / 2024

tapu harcı indiriminin son günü

tapu harcı indiriminin son günü

2018'in başında Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile bu sene de tapu harcında indirim yapıldı. Peki, tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor 2018?

Tapu harcı indirimi ay sonu bitiyor!

Konut ve işyeri alım satım işlemlerinde ödenen tapu harcında Mart ayında Bakanlar Kurulu'nun kararı ile yapılan indirim 30 Eylül'de sona eriyor..

Emlak sektöründen tapu harcı ve KDV indirimi talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ''Emlak sektörü olarak Hükümetten tapu harcı ve KDV indiriminin 2020 yılında devam etmesini ve ayrıca Kamu bankalarının 0.79 konut kredisinin peni ve eski konutların alım-satımlarında geçerli olmasını talep ediyor ve istiyoruz” dedi.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi kalıcı olacak mı?

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, konutta başlatılan KDV ve tapu harcı indiriminin kalıcı hale getirilmesi gündeme geldi.

Tapu harcı ve KDV indirimi uzatıldı!

Yeni yıla girerken gayrimenkul sektörüne müjdeyi veren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamada tapu harcı ve KDV indiriminin uzatıldığını duyurdu...

2019 yılı tapu harcı oranları!

2018 yılının Mayıs ayında başlatılan tapu harcı indiriminin uzatılmaması halinde 2019'da Kanunda belirtilen tapu harcı oranları tahsil edilmeye devam edilecek. İşte 2019 yılı tapu harcı oranları...

KDV ve tapu harcı indirimi konut satışlarını canlandırdı!

Gayrimenkul sektörü oyuncuları vergi indiriminin satışlara ciddi katkı yapacağını söyledi. İnşaatçılar,  ''KDV dükkân, tapu harcı konut satışlarını canlandırdı” dedi.

Sektör KDV ve tapu harcı indiriminin devamını istiyor!

Konut ve iş yeri satışlarında indirimli KDV ve tapu harcı uygulaması 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecek.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi sürmeli!

İnşaat ve gayrimenkul sektörü bir dizi teşvik bekliyor. GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, 31 Ekim'de sona erecek konutta KDV ve tapu harcı indiriminin devam etmesi gerektiğini açıkladı.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapu harcı!

Kat karşılığı sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi tarafların isteğine bağlı oluyor. Sözleşmesinin şerhi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapu harcı!

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu harcının elektronik ortamda tahsilatı!

Tapu Harcı ve Damga Vergisi ile Döner Sermaye Hizmet Bedelinin Elektronik Ortamda Tahsilatı Usulü hakkında genelge kapsamında tapu harcının elektronik ortamda tahsilatının nasıl yapılacağı açıklanıyor. İşte ödeme şekli..

Trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Tapuda trampa işlemlerinin gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temini ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Kat mülkiyeti tapu harcı 2015!

Anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyetinin kurulabilmesi için gereken belgeler ile tapu dairesine müracaat ediliyor. Peki, kat mülkiyeti tapu harcı 2015 ne kadar?

Ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı!

Bir taşınmaz malın mülkiyetinin devri karşılığında bir kimsenin diğer birini ölünceye kadar bakıp görüp gözetmeyi taahhüt ettiği sözleşme ölünceye kadar bakma akdi oluyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı ne kadar?

tapu harcı indiriminin son günü Haberi

tapu harcı indiriminin son günü

Tapuda yapılan gayrimenkul alım satım işlemleri için belli oranlarda alıcı ve satıcı tarafından harç ödemesi yapılıyor. Tapuda yapılan satış işleminde binde 20 oranında harç tahsil ediliyor.

Ancak sene başında Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile bu sene de tapu harcında indirim yapıldı. 

Karar kapsamında tapu harcı konut ve işyerleri için binde 20'den binde 15'e düştü. Buna göre, satış değeri 300 bin TL olan bir daire için 6 bin alıcı, 6 bin satıcı olmak üzere ödediği 12 bin TL'lik harç, 4 bin 500 TL alıcı, 4 bin 500 TL satıcı olmak üzere toplamda 9 bin TL'ye düştü.

Ancak karar kapsamında arsa ve araziler için ödenen tapu harçları indirim kapsamına dahil edilmedi. Bu gayrimenkuller için ödemeler binde 20 oranında tahsil edilmeye devam ediyor.

Tapu harcı...