03 / 05 / 2024

tapu harcı masrafı 2015

tapu harcı masrafı 2015

Ev, işyeri, arsa veya arazi sahibi olarak taşınmazınızı elden çıkarmak istediğinizi düşünelim. Bu durumda tapu dairesinde yapılacak masraflar nelerdir? Tapu harcı masrafı 2015 ne kadar?

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Tapu harcı hesaplama 2022 nasıl yapılır? Tapu masrafı nasıl hesaplanır?

Ev alıp satarken en çok araştırılan hususlardan biri de tapu harcı oluyor. Tapu masrafı olarak da adlandırılan bu detay alım satım işlemlerinde büyük önem teşkil ediyor. Peki, Tapu harcı hesaplama 2022 nasıl yapılır? Tapu masrafı nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

Ev alıp satan bu yıl ne kadar tapu masrafı ödeyecek?

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında hem alıcıdan hemde satıcıdan tapu harcı ödemesi tahsil ediliyor. Tapu harcı masrafı tarafların anlaşması halinde sadece alıcıdan da tahsil edilebiliyor. Peki, ev alıp satan bu yıl ne kadar tapu masrafı ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

Miras intikalinde tapu harcı ödenir mi? Miras intikali 2022 masrafı ne kadar?

Bir kişiye miras kalması durumunda mirası üzerine geçirme işlemine tapuda intikal işlemi deniyor. Peki, Miras intikalinde tapu harcı ödenir mi? Miras intikali 2022 masrafı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Arsa tapu masrafı ne kadar? Arsa tapu harcını kim öder?

Arsa alım satım işlemlerinde belirli oranda tapu harcı ödemesi yapılması gerekiyor. Tapu dairelerinde gerçekleştirilen bu işlemlere tapu masrafı da deniyor. Peki, arsa tapu masrafı ne kadar? Arsa tapu harcını kim öder? İşte tüm detaylar...

Tapu masrafı 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama nasıl yapılır?

Konut, iş yeri ve arsa alım satım işlemleri sırasında tapu harcı ödemesi yapılıyor. Hem alıcıdan hemde satıcıdan alınan bu tutarın bu yıl ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Tapu masrafı 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Eşe tapu devri masrafı ne kadar? İşte Eşe tapu devri harcı 2022

Kendi üzerinde kayıtlı olan bir gayrimenkulünü eşine devretmek isteyenler işlemin mali boyutunu araştırıyor. Peki, eşe tapu devri masrafı ne kadar? İşte Eşe tapu devri harcı 2022...

TOKİ tapu harcından muaf mı 2022?

TOKİ'den daire satın alan dar gelirli vatandaşlar, tapuda bir masraf ödeyip ödemeyeceklerini merak ediyor. Peki, TOKİ tapu harcından muaf mı 2022?

Tapu harcı ne kadar 2022?

Tapu dairesinde alım satım işi olan mal sahipleri ne kadar masraf çıkacağını merak ediyor. Peki, tapu harcı ne kadar 2022?

Tapu harcını kim öder, alıcı mı öder?

Tapu alım satım işlemlerinde ortaya çıkan masrafın kim tarafından ödeneceği merak ediliyor. Kanunen tapu harcını kim öder, alıcı mı öder?

Miras intikali tapu harcı 2022!

Kendilerine miras kalan mirasçılar intikal işlemleri için herhangi bir masraf ödeyip ödemeyeceğini araştırıyor. Peki, miras intikali tapu harcı 2022 ne kadar?

Arsa tapu harcı 2022 ne kadar?

Bir yatırım aracı olarak görülen arsalar bu yıl da büyük rağbet görüyor. Arsa almak isteyenler tapuda da belli oranlarda masraf ödüyor. Peki, arsa tapu harcı 2022 ne kadar?

tapu harcı masrafı 2015 Haberi

tapu harcı masrafı 2015

Tapu harcı masrafı 2015!

Ev, işyeri, arsa veya arazi sahibi olarak taşınmazınızı elden çıkarmak istediğinizi düşünelim. Bu süreçte bir emlakçı ile çalışabildiğiniz gibi doğrudan kendiniz de satışı yapabilirsiniz. Ancak emlakçı ile çalışmanız durumunda satışın gerçekleştiği an tapu harcı masraflarının yanı sıra emlakçıya komisyon ödeyeceğinizi de unutmamalısınız.


Satış işlemlerinin tapu müdürlüğünde tamamlanabilmesi için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu memuruna teslim edilmesi gerekiyor. Bu belgeler hem alıcıdan hem de satıcıdan alınıyor.


Tapuda yapılacak işlem için öncelikle randevu alınıyor. Tapu müdürlüğüne randevu almadan gidilmesi halinde, işlem gerçekleşemiyor. Bu nedenle telefonla ya da internetten tapu randevusunun alınması gerekiyor.


İstenen belgeler ile randevu gününde tarafların orada bulunmaları gerekiyor. Herhangi bir eksiklik ya da yanlışlık yoksa tapu memuru, tapu harcı masraflarının da ödenmesini istiyor. 


Tapu harcı masrafı, satış bedeli...