28 / 04 / 2024

tapu harcı ödeme yeri

tapu harcı ödeme yeri

Bir taşınmaz satın almak istediğinizi ve istediğiniz özellikleri taşıyan bir daire bulduğunuzu düşünelim. Tapudaki işlemlerin tamamlanabilmesi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşta tapu harcı bedeli 2015..

Tapu harcı nereden ödenir?

Tapu dairesinde yapılan işlemler, tapu harcına tabi tutuluyor. Bu harç işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak iki taraftan da alınıyor. Peki, tapu harcı nereden ödenir?

Tapu harcı ödeme zamanı!

Tapunun alıcıya devredilmesi için gerekli belgeler ile tapuya müracaat edilmesi ve tapu masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcı ne zaman ödenir? İşte tapu harcı ödeme zamanı...

Tapu harcı nasıl ödenir?

Tapu dairesinde alım satım işleminin gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve akabinde tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı nereye ödenir?

Tapu harcı ödeme süresi ne kadar?

Tapu harcı ödeyecek kişiler, belli başlı huşuları merak etmektedir. Onlardan biri de tapu harcı ödeme süresinin ne kadar sürdüğüdür. İşte tapu harcına dair detaylar!

Son 5 yıl içinde tapu harcı ödeyenler dikkat! Fazladan ödenen tapu harcı geri alınabilir mi?

Gayrimenkul alım satım işlemleri gerçekleştirilirken ödenmesi gereken tapu harcı, kimi zaman fazla hesaplanarak kişilerin yüksek miktarlar ödemesine sebep olabiliyor. Peki, tapu harcını fazla ödeyenler ne yapacak? Bu ödeme geri alınabilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Arazi alım satım işlemi için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. 2022'de yapılacak bu işlem için ne kadar ödeme yapılacak? Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Tapu harcı ödeme yerleri 2021!

Gayrimenkul alım satım işlemleri tapu dairesi üzerinden tamamlanabiliyor. Devir işlemi için tapu harcı ödemesi yapılabiliyor. Peki tapu harcı nasıl ödeniyor? İşte tapu harcı ödeme yerleri 2021...

Tapu harcı ödeme yerleri 2020!

Gayrimenkul alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir işlemi için tapu harcı ödeniyor. Peki tapu harcı nerede ödeniyor? İşte tapu harcı ödeme yerleri 2020...

Tapu harcı ödeme yerleri 2019!

Gayrimenkul alım satım işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Devir işlemi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte tapu harcı ödeme yerleri 2019...

Tapu harcı ödeme!

Tapu dairesinden veya web tapu üzerinden online bir şekilde yapılan tapu devir işlemleri için ödeme nasıl yapılır? İşte tapu harcı ödeme işlemleri..

Tapu harcı için ne kadar ödeme yapılır?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda tapu harcı ödeniyor. Peki, tapu harcı için ne kadar ödeme yapılır? Tapu harcı için hesaplama nasıl yapılır?

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu harcının elektronik ortamda tahsilatı!

Tapu Harcı ve Damga Vergisi ile Döner Sermaye Hizmet Bedelinin Elektronik Ortamda Tahsilatı Usulü hakkında genelge kapsamında tapu harcının elektronik ortamda tahsilatının nasıl yapılacağı açıklanıyor. İşte ödeme şekli..

Trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Tapuda trampa işlemlerinin gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temini ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Kat mülkiyeti tapu harcı 2015!

Anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyetinin kurulabilmesi için gereken belgeler ile tapu dairesine müracaat ediliyor. Peki, kat mülkiyeti tapu harcı 2015 ne kadar?

Ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı!

Bir taşınmaz malın mülkiyetinin devri karşılığında bir kimsenin diğer birini ölünceye kadar bakıp görüp gözetmeyi taahhüt ettiği sözleşme ölünceye kadar bakma akdi oluyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı ne kadar?

tapu harcı ödeme yeri Haberi

tapu harcı ödeme yeri

Tapu harcı bedeli 2015!

Bir taşınmaz satın almak istediğinizi ve istediğiniz özellikleri taşıyan bir daire bulduğunuzu düşünelim. Gerekli araştırmaları yapıp son kararı da verdikten sonra sıra, tapu dairesinde yapılacak işlere geliyor.


Bilindiği üzere taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairelerinde yapılıyor. Buradaki işlemler için öncelikle randevu alınıyor. Randevu alındıktan sonra gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Belgelerde herhangi bir eksiklik ya da hata olması halinde işlem belgeler tamamlanana kadar gerçekleşemiyor.


Belgelerin tam olması halinde tapu memuru, tapu harcı bedelinin ödenmesini istiyor. Peki, tapu harcı oranı nedir? Tapu harcı bedeli nasıl hesaplanır?


Tapu harcı hesaplama

Tapu harcı gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. Bu harcı alıcı ve satıcı ayrı ayrı ödüyor. Böylece gerçekleşen satış için toplamda binde 40 oranında harç ödemesi yapılmış oluyor.


Tapu harcı hesaplama...