05 / 05 / 2024

tapu harçlarına zam

tapu harçlarına zam

Taşınmaz malların alım satım işlemleri, bağlı olunan tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesinde devir işlemi için belli oranlarda tapu masrafı ödeniyor. Peki, 2015 yılında tapu masraflarına zam geldi mi?

1942'de kiracılarına fahiş zam yapan ev sahibinin sonu mahkeme oldu!

1942'de Beyoğlu Gümüşsuyu Caddesi'nde 3 dairesi olan bir ev sahibi kiracılarına fahiş zam yapması üzerine mahkemelik oldu.

Hükümetten peş peşe emekliye zam açıklaması: Cumhurbaşkanı Yardımcısı tarih verdi! Emekli maaşlarına zam ne zaman?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaş zammı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki emekli maaşlarına zam ne zaman yapılacak? İşte Yılmaz'ın o açıklaması..

Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Asgari ücret yükselecek mi? Kulis bilgileri geldi: Emekliler ve çalışanlar dikkat!

Ekonomi Gazetesi Ankara Haber Müdürü Hüseyin Gökçe,  Ankara kulislerinin kaynadığının altını çizerek maaşlar için hükümetin yol haritasını açıkladı. Peki emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Asgari ücret yükselecek mi?

Emekli maaşlarına ne kadar seyyanen zam yapılacak? Seçim öncesi işaret edildi, rakam verildi! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamasında emeklilere hak ettikleri parayı vereceklerini söylemesinin ardından, seyyanen zam tartışması yeniden alevlendi. Peki emekli maaşlarına ne kadar seyyanen zam yapılacak? SGK uzmanı Özgür Erdursun, hem tarih hem rakam verdi. İşte o açıklama...

Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyesine zam gelecek mi? Son dakika kulis iddiaları! 

Enflasyon alım gücünü azaltırken, emekli maaşlarına ve bayram ikramiyesine zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. İşte kulislerde konuşulanlar..

Emekli maaşlarına 11 TL'lik seyyanen zam resmen Meclis'te! Milyonlarca emekliye şok!

Ocak zamlarının belli olmasının ardından emekliler maaşlarının düşük kalmasına sık sık tepki gösteriyor. Emekli maaşlarına 11 TL'lik seyyanen zam resmen Meclis gündemine geldi. İşte detaylar...

Son Dakika! Erdoğan açıkladı, emekli maaşlarına yüzde 5 zam yapıldı, en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında emekli maaşlarına yapılan zam oranlarını açıkladı. İşte yapılan zam oranı ve haberin ayrıntıları...

Vakıflardan kiracılarına yüzde 800 zam!

Manisa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz yaptığı açıklamada Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün iş yeri ve konut kiracılarına yüzde 400 ile 800 oranında zam yaptığını dile getirdi.

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

Yeni yılda iğneden ipliğe zam geliyor! Vergiler ve harçlar yüzde 58.5 zamlanacak!

2024’te yeniden değerleme zamları ile A’dan Z’ye her şeyin fiyatı artacak. Zamların artmasına ya da düşürülmesine yönelik bir karar çıkmazsa, vergiler ve harçlar yüzde 58.5 daha zamlanacak.

Evde bakım maaşlarına ne kadar zam gelecek? Ocak 2024 zamları için resmen nefesler tutuldu! 

Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren evde bakım maaşlarına ne kadar zam gelecek? Ocak 2024 zamları için resmen nefesler tutuldu. İşte tek tek hesaplanan evde bakım maaşı Ocak 2024 zammı...

Dikkat Emekli maaşlarına yüzde 50 zam! İşte detaylar...

Emekli olan ve 5 bin lira ikramiye alan vatandaşlar, gelecek ocak ayındaki zam oranlarını merakla bekliyorlar. Sabah gazetesi, bu konuyla ilgili bir haber hazırlayarak, emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarına dair bilgileri okurlarına iletti. İşte detaylar...

4C'li emeklilere yüzde 47, 4A, 4B'li emeklilere yüzde 38 zam müjdesi! Emekli maaşlarına yüzde 50'ye yakın zam geliyor!

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı zamma çevrildi. Bu kapsamda, 4C'li emeklilere yüzde 47, 4A, 4B'li emeklilere yüzde 38 zam müjdesi! Emekli maaşlarına yüzde 50'ye yakın zam geliyor...

tapu harçlarına zam Haberi

tapu harçlarına zam

Tapu masraflarına zam geldi mi?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri, bağlı olunan tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesinde devir işlemi için belli oranlarda tapu masrafı ödeniyor.


Ödenecek masraflar, Tapu Genel Müdürlüğü tarafından tespit ediliyor. 2015 yılında uygulanacak masrafların yer aldığı tablo Ocak ayında yayımlandı.


Peki, 2015 yılında tapu masraflarına zam geldi mi?

Harcın ölçüsü devir eden ve devir alan için ayrı ayrı olmak üzere devir bedeli üzerinden binde 20 olup; Buna göre gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen gerçek devir ve iktisap bedeli üzerinden devir eden ve devir alan için ayrı ayrı binde 20 oranında hesaplanıyor ve ödeniyor.


Tapu harçları, işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödenir. Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde ilgili kuruluşlar (bankalar gibi) tarafından da...