05 / 05 / 2024

Tapu hissedarları öğrenme

Tapu hissedarları öğrenme

Hisseli tapu sahipleri, diğer tapu hissedarlarının kimler olduğunu sorgulamak isteyebiliyor. Peki, tapu hissedarları nasıl öğrenilir?

Hisseli tapulu ev satılır mı? Hisseli tapu arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Bu tapular ile hissedarlar istedikleri işlemleri kolay bir şekilde yapamazlar. Bundan dolayı da hisseli tapu üzerine pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları…

Hisseli tapuda ne yazar? Hisseli tapu kimlere devredilir?

Hisseli tapu ile yapılan işlemler diğer tapu türlerine gör farklılık göstermektedir. Yapmak istediğiniz işlemler hakkında diğer hissedarların bilgi sahibi olması gerekir. Peki “Hisseli tapular ile neler yapılabilir?” İşte detaylar!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir?

Tapu tek kişi adına olabileceği gibi birden çok kişi adına da olabilir. Bu tür tapulara hisseli tapu denir. Peki hisseli tapu noter satışı yapılır mı, Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir? İşte yanıtlar!

Tapu hissedarları nasıl öğrenilir?

Hisseli tapu sahipleri, diğer tapu hissedarlarının kimler olduğunu sorgulamak isteyebiliyor. Peki, tapu hissedarları nasıl öğrenilir?

Ortak tapu ayırma davası!

Bir taşınmaz tapusunun tek bir sahibi olabileceği gibi, birden fazla sahibi de olabiliyor. Kimi zaman ortak tapuya sahip olan hissedarlar taşınmazın satışı konusunda anlaşmazlık yaşayabiliyor. Bu durumda ortak tapu ayırma davası açılabiliyor...

Hisseli tapu ayırma masrafları 2015!

Hisseli tapularda taşınmazın hangi bölgesinin hangi hissedara ait olduğu belirtilmiyor. Hisseli tapular üzerinde, hissedarların isteği halinde ayırma işlemi yapılabiliyor. İşte, hisseli tapu ayırma masrafları 2015!

Hisseli tapu izale-i şuyu davası nasıl açılır?

Bir taşınmaz malın mülkiyet hakkı bir kimseye ait olabileceği gibi birden fazla kimseye de ait olabiliyor. Hisseli taşınmazlarda hissedarlar malın paylaşımı için dava açabiliyor. Peki, hisseli tapu izale-i şuyu davası nasıl açılır?

Hisseli tapu ayırma masrafı 2015!

Bir gayrimenkule birden fazla kimse sahipse, tapu belgesi "hisseli" oluyor. Hisseli tapular üzerinde, hissedarların isteği halinde ayırma işlemi yapılabiliyor. Peki, hisseli tapu ayırma masrafı 2015 ne kadar tutar?

Hisseli tapu satılır mı?

Hisseli tapu satılır mı? sorusunun cevabı olarak satış işleminin yapılabileceği veriliyor. Hisseli tapu satışında gayrimenkul tapusu üzerinde ismi yazan tüm hissedarların satış işlemini onaylaması gerekiyor....

Hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

Gayrimenkul ortaklarının isimlerinin belirtildiği bir belge olarak tanımlanıyor. Hisseli tapu satışı nasıl yapılır? sorusunda ise tapu üzerinde ismi olan hissedarların ayrı ayrı tapuda kendi satış işlemlerini yapması gerektiği biliniyor...

Adapazarı Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet belgelendi!

Adapazarı Tapu Müdürlüğü'nde yaşanan rüşvet, kameraya kaydedildi. Belgelenen rüşvet sonucunda 3'ü kamu görevlisi 7 kişiyi gözaltına alındı...

Lal Akademi Tapu Mevzuatına Giriş eğitimi 19 Ocak’ta Ankara'da!

Gayrimenkul sektörünü bilgilendirmeyi amaçlayan Lal Akademi, “Tapu Mevzuatına Giriş” eğitimini 19 Ocak’ta Ankara’da gerçekleştirecek

Tapu hissedarları öğrenme Haberi

Tapu hissedarları öğrenme

Bir taşınmazın birden fazla kimseye ait olması halinde sahip olunan tapu hisseli tapu oluyor. Hisseli tapuda, bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimleri ve sayıları belirtiliyor. Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazar ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu da belirtilir.

Ancak elinde tapu belgesi olmayanlar veya tapu belgesi sonradan hisseliye dönüşen taşınmaz mal sahipleri, çoklu hisse durumunda diğer hissedarların kimler olduğunu nereden ve nasıl sorgulayacaklarını araştırıyor.  Peki, tapu hissedarları nasıl öğrenilir?

HİSSELİ TAPU SATIŞI NASIL YAPILIR?

Hisseli tapu satmak ya da almak isteyen kimseler satış işleminin eksiksiz ve doğru bir şekilde olmasını istiyor. Hisseli tapuda muhattap olan kişi sayısı birden fazla olduğu için tüm hissedarların ya da vekillerinin satış işlemi için tapuda bulunmaları gerekiyor. 

Hisseli tapu satışlarında hakkını satmak isteyen...