03 / 05 / 2024

tapu işlem vekalet örneği

tapu işlem vekalet örneği

Herkes tapu işlemlerini kendisi yapabildiği gibi, herhangi bir neden dolayısı ile bu işlemleri kendisi yapamadığı zaman, bir başkasına vekalet verebiliyor. İşte tapu işlemleri vekaletname örneği...

Tapu işlemlerinde verilen vekaletler risk taşıyor! Buna dikkat etmeyen yandı! Çoğu vekalet yanlış...

Tapu işlemleri için verilen vekaletlerin doğru yapılmaması sonrasında büyük sorunlara neden oluyor. Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı vekalet verme ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Tapuda yeni dönem başladı! Eski kimlik ile tapu işlemi geçerli olacak mı?

Tapu dairelerinde sil baştan değişiklikler yapılırken tapuda yeni döneminde başladığı kaydedildi. Buan göre, yeni kimlik ve eski kimlik ile işlem konusunda merak edilen detaylar belirtildi. 

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu işlem başvurularında sistem değişikliği devreye alındı. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

Ev satmak için vekalet nasıl verilir?

Farklı nedenlerle tapu işlemlerini bizzat gerçekleştiremeyeceğiniz durumlarla karşılaştığınızda, istediğiniz gayrimenkulu satın almak için vekalet verme yöntemini tercih edebilirsiniz. Eviniz, iş yeriniz, arsanız veya tarlanız gibi çeşitli taşınmazlar için bu işlemi yapabilirsiniz.

Tapu satışı için vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Çeşitli sebeplerle tapuya gidemediğiniz durumlarda kendinize almak istediğiniz herhangi bir taşınmazı, vekalet vererek de satın alabilirsiniz. Peki, Tapu satışı için vekalet ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte 2022 noter vekalet ücretleri!

Tapu işlemlerinde yeni rekorlar yolda!

Tapu işlemleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "2021 yılı toplam işlem sayısı 12 milyon 726 bini geçti. Tapu harcı toplamı da 20 milyara yaklaştı" dedi.

Didim'de tapu işlemleri için yeni dönem!

Didim Belediyesi ile Tapu ve Kadastro 3. Bölge Müdürlüğü arasında, emlak rayiç değeri gibi iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapılmasının sağlanması için protokol imzaları atıldı. Anlaşmaya göre; tapuda işlem yapan vatandaşların belediyeden evrak alması gerekmeyecek.

Web Tapu ile Esenyurt'ta 150 bin işlem gerçekleşti!

Web Tapu sistemini kullanan ilk ilçelerden biri olan Esenyurt'ta son 10 ay içerisinde  150 bin tapu işlemi gerçekleştirildi. 

2020'de en çok tapu işlemi yapılan iller!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce açıklanan verilere göre; tapuda geçtiğimiz yıl 18 milyar 150 milyon 286 bin liralık işlem yapıldı. Peki tapuda en çok işlem yapılan iller hangileri? İşte tüm merak edilenler...

Web-Tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız web-tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yaptı. 30 bin tapu işlemi yaptık. Tapuya gelmeden vatandaşlarımız her türlü işlemi yapıyorlar." dedi.

En çok tapu işlemi yapılan iller hangileri?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce açıklanan verilere göre; tapuda geçtiğimiz yıl 12 milyar 197 milyon 800 bin liralık işlem yapıldı. Peki tapuda en çok işlem yapılan iller hangileri? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları!

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili Tapu ve Kadastro Müdürlükleri'nde yapılan işlemler yapılan tüm işlemler için harç ödeniyor. Peki, 2019 yılında tapuda kimler ne kadar harç ödeyecek? İşte tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları...

tapu işlem vekalet örneği Haberi

tapu işlem vekalet örneği

Tapu işlemleri vekaletname örneği!

Tapu işlemlerini herkes kendisi tapu dairesine giderek yaptırabildiği gibi, vekaleten bir başkasına da yaptırabiliyor. 


Örneğin, işlemin bir başka şehirde yapılması gerekiyorsa oraya kadar gitmek zorunlu olmuyor. İsteyen kişiler kendisine bir vekil atayarak, işlerini vekiline yaptırabilir.


Tapu işlemleri vekaletname örneği..

Tapu İşlemleri:

İzmir ili, Çiğli ilçesi, Balatçık mahallesi, tapuda 26K-IVC Pafta, 22134 Ada, 2 Parsel, ……….. Blok, …………. Giriş, ……….. Kat, ………….. No’lu olarak kayıtlı, kat irtifaklı yada kat mülkiyetli bağımsız bölümü ve varsa müşterek methali; ilgili tapu dairesinde dilediği zaman ve dilediği bedel ve koşullarda namıma satın almaya, satış sözleşmelerini imzalamaya, satış bedellerini ödemeye, lehime verilecek ferağ takrirlerini ilgili tapu sicil müdürü veya takrir almaya yetkili memur huzurunda kabule, takrir almaya, tapu defteri ve sicillerini ve tüm evraklarını imzalamaya, tescil...