06 / 05 / 2024

tapu işlemler rehberi

tapu işlemler rehberi

Tüm tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı, işlemin mali yönü gibi hususlar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yayımladığı "Tapu İşlemleri Rehberi Kitapçığı" kapsamında yer alıyor. Kitapçıkta ipotekten, cins değişikliği işlemlerine kadar bilgi veriliyor...

Akitsiz işlemler ne anlama gelir?

Tapu işlemleri genelde sıkıcı olarak algılansa da aslında oldukça karışık olmayan prosedürlerdir. Bu işlemleri kolayca yönetebilmeniz için sadece dikkat etmeniz gereken bazı  hususlar vardır. Akitsiz işlemler de bunlardan biridir ve tapu işlemlerinde sıkça kullanılan bir terimdir.

Online tapu işlemleri nasıl yapılır?

Tapu işlemleri pek çok kişinin gözünde büyümektedir. Peki bu işlemler online yapılabilir mi? İşte merak edilen detaylar!

Kayseri Kocasinan'da tapu işlemleri için yeni dönem! 

Kocasinan Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Tapu Sicil Müdürlüğü ile sistemlerini entegre ederek, vatandaşlara tapu işlemlerinde kolaylık sağladı. 

İş GYO yaygın ve süreklilik arz eden işlemler raporu!

İş GYO'nun SPK'nın Kurumsal Yönetim Tebliği'nin (II-17.1) "Yaygın ve süreklilik arz eden işlemler" başlıklı 10.maddesi uyarınca 2021 yılına ilişkin hazırlanan raporun sonuç bölümü yayınlandı. 

2020 yılı cari işlemler açığı 36 milyar 724 milyon dolar oldu!

Ödemeler dengesi Aralık 2020'de 3 milyar 210 milyon dolar açık verirken, 2020 yılı cari işlemler açığı 36 milyar 724 milyon dolar oldu.

Tapu işlemleri yaparken dikkat edilmesi konular neler?

Bir gayrimenkul alırken veya satarken yapılan tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gereken birden fazla konu bulunuyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinem Rumeli, tapu işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken önemli konuları kaleme aldı...

Düzce'de tapu işlemleri belediyeye gelmeden yapılacak!

Düzce Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Kent Bilgi Sitemi uygulaması ile vatandaşların tapu işlemlerini belediyeye gelmeden halletmesine olanak sağlayacak.

Tapu işlemlerinde dublörlü sahtecilik arttı! 

Tapu işlemlerinde nüfus cüzdanını istemediklerini söyleyen Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, işlemlerde "dublörlü" sahtecilik girişimlerinin arttığını dile getirdi. 

Gayrimenkul alırken tapu işlemlerine dikkat!

Konu alan vatandaşlar tapu devir işlemleri esnasında yapılması gereken işlemleri araştırıyor. Özellikle tapu için gerekli belgelerin neler olduğunun bilinmesi oldukça önemli. Peki Tapu için gerekli olan evraklar neler?

Tapu işlemlerinde yeni düzenleme!

Tapu işlemlerinde yapılan yeni düzenlemeyle farklı illerde bulunan taraflar satış, bağış ve mal değişim işlemlerini bir araya gelmeden farklı kentlerdenyapabilecekler.

Tapu işlemlerinde devrim gibi düzenleme!

Tapu işlemlerinde yapılacak yeni düzenleme ile satış, bağış ve mal değişim işlemlerinde, taraflar farklı şehirlerdeki tapu müdürlüklerinde de olsa devir işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Tapu işlemlerinde yeni dönem 3 gün sonra başlıyor!

Tapu işlemlerinde 15 Eylül'de yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemede, alıcı ve satıcıların bir araya gelmeden tapu işlemi yapmasına imkan sunulacak...

Tapu işlemlerinde yeni dönem!

Farklı il veya ülkelerde bulunan alıcı ve satıcıların bir araya gelmeden tapu işlemi yapmasına imkan sağlayan uygulama 15 Eylül'den itibaren tüm tapu müdürlüklerinde hizmete girecek.

tapu işlemler rehberi Haberi

tapu işlemler rehberi

Tapu işlemleri rehberi kitapçığı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yayımladığı "Tapu İşlemleri Rehberi Kitapçığı" nda tapu işlemleri yapılırken izlenmesi gereken yol ve yöntemlere yer veriliyor. Kitapçıkta yer alan bilgilere göre, tapu müdürlüklerine başvurular; müdürlüğe giderek yapıldığı gibi, internet üzerinden online olarak da yapılabiliyor.


Tapu işlemleri için gerekli olan belgeler:

Tapu işlemleri için gerekli olan belgeler satıcının yanında bulundurması gereken ve alıcının yanında bulundurması gereken belgeler olmak üzere iki şekilde karşımıza çıkıyor.


- Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi, temiz belgesi.


- Alıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi.


- Ayrıca belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi, ödemede kredi kullanılmış ise, ipotek evraklarının...