03 / 05 / 2024

tapu işlemleri süresi

tapu işlemleri süresi

Tapu müdürlüğünde yapılacak tapu işlemleri ne kadar sürüyor? Tapu işlemleri kaç gün sürer? Tapu işlemleri nasıl yapılır? İşte tapu işlemlerinin nasıl yapıldığına ve kaç gün sürdüğüne ilişkin bilgiler...

Tapu işlemleri nasıl yapılır?

Herhangi bir alım-satım işleminiz var, ancak tapu işlemlerinin nasıl yürütüldüğü hakkında bilginiz yoksa, tapu işlemleri nasıl yapılır adı altındaki haberimizi inceleyebilirsiniz...

Tapu işlemleri vatandaşı çilenden çıkardı! ATEM Başkanı'ndan tapu dairelerindeki uzun işlemlere çözüm çağırısı!

Mesken, işyeri, arsa ve arazilerin alım satım işlemleri ilgili tapu müdürlüklerinde yapılıyorken tapu dairelerinde işlemlerin uzun sürmesinden vatandaşlar şikayetçi.  Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam çözüm çağrısında bulundu.

Tapu işlemlerinde verilen vekaletler risk taşıyor! Buna dikkat etmeyen yandı! Çoğu vekalet yanlış...

Tapu işlemleri için verilen vekaletlerin doğru yapılmaması sonrasında büyük sorunlara neden oluyor. Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı vekalet verme ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Tapuya gitmeden önce herkes baksın! Vekalet verme işlemleri yanlış yapılıyor!

Tapu işlemleri için verilen vekaletlerde önemli riskler olduğunu ifade eden Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi.

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan tapu açıklaması: Tapu işlemleri daha kolay yapılabilir!

Türkiye Tapu uygulamasını değerlendiren Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam tapu uygulamasının hayata konulması ile tapu işlemlerinin daha kolay ve şeffaf olabileceğini ifade etti.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

Tapu intikal işlemleri nelerdir?

Tapu intikal işlemleri, miras hukukunda önem arz eden terimlerden biridir. Dolayısıyla bazı hukuki süreçlerde pek çok kişinin araştırdığı ve öğrenmek istediği kavramlardan biridir. Peki tapu intikal işlemleri nedir, nasıl yapılır ve kimler bu işleme dahil olur? İşte tüm ayrıntılar...

Almanya'da yaşamak isteyenler ilk olarak bilmeniz gereken! Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor?

Almanya'da yaşayan ve mülk sahibi olan binlerce gurbetçi bulunuyor. Almanya'da yaşamak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli bilgilerden biri de tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı. Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor...

Tapu almak için gerekli belgeler neler? Hangi belgeler ile tapu işlemleri tamamlanır?

Tapu devir işlemi yapmak isteyen vatandaşların, bu süreci sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamamlamaları için gerekli belgelere dikkat etmeleri büyük önem taşımaktadır. Ev, arsa ve arazi gibi taşınmazlar için tapu işlemlerinde gerekli belgeler nedir, nereden alınır sorularının işte yanıtları…

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Bina sağlamlık testi talebinde patlama yaşandı! İşte süresi ve maliyeti!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından özellikle 2 bin yılı öncesi yapılan binalarda yaşayan kişiler depreme dayanıklılık testi yaptırmak için sıraya girdi.

Tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Tapu ayırma işlemleri, hisseli tapuya sahip kişilerin çok sık sorduğu sorulardan biridir. İşte b konuda merak edilenler!

Duyanlar şok oldu! Sakın bunu yapmayın, aman dikkat! Gayrimenkulünüz elinizden alınabilir!

Gayrimenkul satın alırken çoğumuz tapu işlemleri sırasında düşük harç ödemek için değerini gerçek değeri yerine düşük gösteririz. Ama Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak da var! Bir anda gayrimenkullerinizi kaybedebilirsiniz.

tapu işlemleri süresi Haberi

tapu işlemleri süresi

Tapu işlemleri kaç gün sürer?

Tapu kaç günde çıkar?


İlk defa tapu müdürlüklerinde tapu işlemlerinde bulunacak kimselerin en çok merak ettiği hususlar arasında "Tapu işlemleri ne kadar sürer?" sorusu yer alıyor. Daha önce hiçbir tapu işleminde bulunmayan kişiler için süreç uzun ve yorucu gibi gözükse de işlemlerin zamanında ve sırası ile yapılması durumunda sanıldığı kadar uzun sürmediği görülecektir.


Tapu işlemleri ve tapu işlem süresi..

Tapu işlemi için Tapu Müdürlüğüne başvuran kişi işlem yaptırmak için gerekli evrakları hazırlayarak Tapu Müdürlüklerinde mevcut olan sıramatik cihazlarından sıra numarası alarak işlem tesis edebiliyor.


Bu işlemin süresi Tapu Müdürlüğündeki yoğunluğa göre değişiklik gösteriyor. 


Tapu Müdürlüklerinde başvuru şekillerinden bir diğeri ise online olarak Tapu Müdürlüğünün sitesi üzerinden yapılması olarak karşımıza çıkıyor. Başvuru sırasında alınan şifre ve sıra numarası ile işlem...