03 / 05 / 2024

Tapu kadastro işlem rehberi

Tapu kadastro işlem rehberi

Arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz satışları tapu dairesinde gerçekleştiriliyor. Bu işlemlerin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin açıklamalar tapu işlemleri rehberi 2014 kapsamında yer alıyor...

Tapu kadastroda yapılan işlemler!

Tapu kadastroda yapılan işlemler dahilinde, işlem yaptırmak isteyenler bizzat veya vekilleri ne tür işlem yaptırmak istediklerini tapu sicil müdürüne bildirirler. İşte tapu kadastroda yapılan diğer işlemler...

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu işlem başvurularında sistem değişikliği devreye alındı. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapıyor! Mülakat yok! Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapacağını açıkladı. Ön lisans ve lisans mezunlarının başvuru yapabileceği alımlarda başvuru tarihi ve gerekli evraklar belli oldu. Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın.

Tapu işlemlerine deprem güncellemesi! Tapu ve kadastro işlemleri artık bu şekilde yapılıyor! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce afetlerde tapu ve kadastro işlemlerinin aksamaması amacıyla tasarlanan mobil tır, görevini depremden etkilenen illerde sürdürüyor. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden hisseli tapu sahipleri için çok önemli uyarı! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden hisseli tapu sahipleri için çok önemli uyarı geldi. Hisseli tapu sahipleri hemen bu habere bakın...

Tapu Kadastro sözleşmeli personel alımı ne zaman? İşte Tapu Kadastro personel alımı şartları!

Tapu Kadastro personel alımı yapacağını duyurdu. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 426 personel alımı yapacak. İşte merak edilen detaylar!

Tapu kadastro ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Yeni bir konut, arsa ya da arazi almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak tapu üzerindeki ada ve parsel bilgilerini sorgulayarak incelemenizde fayda var. Peki, Tapu kadastro ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu Kadastro parsel sorgulama nasıl yapılır? TKGM parsel sorgulama sayfası

Tapu Kadastro parsel sorgulama işlemi, bir taşınmaz almayı planlayan vatandaşların sıklıkla başvurduğu bir işlemdir ve üç farklı yolla yapılabilmektedir. İşte, TKGM parsel sorgulama sayfası ve Tapu Kadastro parsel sorgulama hakkında merak edilen detaylar…

Tapu Kadastro teknik belge harçları 2022!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak her teknik belge için belli miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, bu sene Tapu Kadastro teknik belge harçları ne kadar oldu?

Tapu kadastro bilirkişi ücretleri 2021!

2021 Yılı Bilirkişilik Asgari Ücret Tarifesi Resmî Gazete’de yayımlandı. Tapu kadastro bilirkişi ücretleri 2021 belli oldu...

Web-Tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız web-tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yaptı. 30 bin tapu işlemi yaptık. Tapuya gelmeden vatandaşlarımız her türlü işlemi yapıyorlar." dedi.

Yabancılar Türkiye'ye gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek!

Türkiye’den gayrimenkul satın almak isteyen yabancılar buraya gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek. Yatırımcıların doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için de 6 dilde hizmet veren “YourKeyTurkey” isimli bir portal hazırlandı.

Tapu kadastro işlem rehberi Haberi

Tapu kadastro işlem rehberi

Tapu işlemleri rehberi 2014!

Arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz satışları tapu dairesinde gerçekleştiriliyor. Bu işlemlerin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin açıklamalar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Tapu İşlemleri Rehberi Kitapçığı" nda yer alıyor.


Burada yer alan bilgiler ışığında tapu işlemleri eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde yapılabiliyor. Tapu işlemleri rehberinde yer alan bilgilere göre, tapu müdürlüklerine başvurular; müdürlüğe giderek yapıldığı gibi, internet üzerinden online olarak da yapılabiliyor.


Tapu işlemlerinin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi, tapu dairesine başvuruda bulunulması ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor.


Tapu işlemleri için izlenecek yol..

Tapu işlemleri için gerekli olan belgeler satıcının yanında bulundurması gereken ve alıcının yanında bulundurması gereken belgeler olmak üzere iki şekilde karşımıza çıkıyor.


- Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet...