24 / 07 / 2024

tapu kanunu yönetmeliği

tapu kanunu yönetmeliği

2644 Sayılı Tapu Kanununun 36 ncı maddesi kapsamındaki şirketlerin ve iştiraklerin taşınmaz mülkiyeti ve sınırlı ayni hak edinimine ilişkin yönetmelik, 16 Ağustos 2012 Perşembe günü, 28386 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği 2022!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği 2022 bugünkü 31779 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31772 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu ve Kadastro Uzmanlığı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tapu ve Kadastro Uzmanlığı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31160 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tüketici kanunu idari para cezaları uzlaşma yönetmeliği!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Kapsamında Uygulanan İdari Para Cezalarına İlişkin Uzlaşma Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Erzurum'un Otopark Yönetmeliği’nde düzenleme yapıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, il genelinde Otopark Yönetmeliği’nde yeni bir düzenleme çalışması yaptı. 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 5’inci maddesinde tanımlanan imar planlarına uygun olarak düzenlemek amacıyla Otopark Yönetmeliği yeniden ele alındı.

18. madde uygulaması yönetmeliği!

İmar Kanunu'nda yer alan 18. madde uygulamasıyla bir parselden bir defadan fazla düzenleme ortaklık payı alınmıyor. Peki, 18. madde uygulamasına göre arazi düzenlemeleri nasıl olur? İşte, 18. madde uygulaması yönetmeliği!

Merkezi sistem ısıtma yönetmeliği!

Isı pay ölçer sistemi , 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu hale getirildi. İşte, merkezi sistem ısıtma yönetmeliği!

Merkezi ısıtma sistemleri yönetmeliği!

Merkezi ısıtma binalarda pay ölçer sistemi 2 Mayıs 2012 tarihinden itibaren 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu hale getirildi. İşte, merkezi ısıtma sistemleri yönetmeliği!

Toplu konut kanunu uygulama yönetmeliği!

Toplu konut sosyal ve fiziksel altyapısıyla birlikte gerçekleştirilen çok sayıda konut birimini anlatmakta kullanılan bir ifade olarak biliniyor. Toplu konut uygulaması toplu konut yönetmeliğine bağlı. İşte, toplu konut kanunu uygulama yönetmeliği!

Tapu döner sermaye yönetmeliği 2015!

Tapu döner sermaye yönetmeliği, Döner Sermaye İşletmesinin yönetimi, faaliyet alanları, işleyişi, sermaye kaynakları hakkında yasal esasları içeriyor. İşte tapu döner sermaye yönetmeliği 2015...

İdris Güllüce: İmar kanunu yönetmeliği yenilenecek!

Bakan İdris Güllüce, seçim sonrasında yeniden bir 'İmar Yönetmeliği' yapılacağının müjdesini vererek, rant payı dağıtımı ile ilgili vergilendirmenin de düzenleneceğini ve torba yasaya konulacağını söyledi.

Risk değerlendirmesi yönetmeliği 2015!

20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındaki işyerlerini kapsayan risk değerlendirmesi yönetmeliği, iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılacak risk değerlendirmesi esaslarını kapsıyor...

Apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği!

Apartman yönetimi yasal esasları, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen apartman maliklerinin yılda bir defadan az olmamak üzere toplanmaları gerekiyor. İşte apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği...

tapu kanunu yönetmeliği Haberi

tapu kanunu yönetmeliği

YÖNETMELİK


Ekonomi Bakanlığından:


2644 SAYILI TAPU KANUNUNUN 36 NCI MADDESİ KAPSAMINDAKİ ŞİRKETLERİN VE İŞTİRAKLERİN TAŞINMAZ MÜLKİYETİ VE SINIRLI AYNÎ HAK EDİNİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 2644 sayılı Tapu Kanununun 36 ncı maddesi kapsamında yer alan şirketlerin ve bu şirketlerin Türkiye’deki iştiraklerinin, Türkiye’de taşınmaz mülkiyeti ve sınırlı aynî hak edinimine ve kullanımına ilişkin usûl ve esasları düzenlemektir.


(2) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamındaki kişiler ile yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarının Türkiye’de ortak oldukları şirketlerde veya iştiraklerde sahip oldukları hisseler, şirketteki yabancı yatırımcıların ortaklık oranının belirlenmesinde dikkate alınmaz. Bu şirketlerde veya iştiraklerde, yabancı ortak olmaması halinde söz konusu şirketler, Türk vatandaşlarının tabi olduğu hükümler çerçevesinde...