19 / 05 / 2024

tapu kaydına güven ilkesi

tapu kaydına güven ilkesi

Tapuya güven ilkesi, Türk Medeni Kanunu kapsamında veriliyor. Kanuna göre, tapu kütüğündeki tescile iyiniyetle dayanarak mülkiyet veya bir başka aynî hak kazanan üçüncü kişinin bu kazanımı korunuyor...

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

Faiz kararı sonrası Bakan Şimşek'ten ilk açıklama! İstikrar ve güven vurgusu yaptı!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Merkez Bankası faiz artırımına ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Bakan Şimşek, istikrar ve güven vurgusu yaptı. İşte Bakan Şimşek'in açıklaması...

Reel Kesim Güven Endeksi 0,1 puan azalarak 108,2'ye geriledi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), Haziran ayında bir önceki aya göre 0,1 puan düşerek 108,2'ye indi.

İş dünyasının beklentisi güven ortamı ve ekonomik istikrar

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı İsmail Acı, piyasaların 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimine kilitlendiğini söyledi. Acı, seçim sonrasına yönelik en önemli beklentinin "güven ortamı ve ekonomik istikrar" olduğunu ifade etti.

Tüketici güven endeksi Şubat ayında yüzde 4,3 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Tüketici güven endeksi Şubat ayında aylık bazda yüzde 4,3 artarak 82,5 oldu. İşte Şubat ayına ilişkin tüketici güven endeksi verileri...

TÜİK açıkladı! Ekonomik güven endeksi son 16 ayın zirvesinde!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına yönelik tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. 2022 Aralık ayında 98,1 iken, 2023 Ocak ayında ise yüzde 1,3 oranında artarak 99,3 değerini aldı.

İnşaat malzemeleri sanayisinde güven arttı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayisinde 1.5 yıl sonra ilk güven artışı yaşandı. İşte ayrıntılar...

Tapu kaydındaki kimlik bilgileriyle ilgili şok detay! Yargıtay kararını verdi!

Tapu kaydına yanlış yazılan kimlik bilgileri ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Eğer bir kişinin nüfusta kaydı yok ise o kişinin mirasçıları veya tapu maliki, sahibi olduklarını öne sürdükleri bir gayrimenkul için ne yapabilir?

Tapu kaydına nereden bakılır?

Tapu kayıtlarına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “Tapu kaydına nereden bakılır?” işte merak edilen detaylar!

Takyidatlı tapu kaydı nedir?

Takiydat belgesi genel olarak tapunun detaylarını gösteren bir belge olarak ifade ediliyor. Peki, Takyidatlı tapu kaydı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Mart ayı tüketici güven endeksi açıklandı! Tüketici güveni yüzde 1,9 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından mart ayına ilişkin tüketici güven endeksi verileri açıklandı. Açıklanan verilere göre güven endeksi, mart ayında aylık bazda yüzde 1,9 artarak 72,5 değer kaydetti.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 5 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2022 yılının Ocak ayında, 2021 yılının Aralık ayına göre;  inşaat sektöründe yüzde 5 azaldı.

Ekonomik güven endeksi ekim ayı verileri açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, ekim ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verileri açıklandı.

tapu kaydına güven ilkesi Haberi

tapu kaydına güven ilkesi

Tapuya güven ilkesi yargıtay kararı!

Tapuya güven ilkesi, Türk Medeni Kanunu kapsamında iyiniyetli üçüncü kişilere karşı başlığı altında veriliyor. Madde 1023'e göre, tapu kütüğündeki tescile iyiniyetle dayanarak mülkiyet veya bir başka aynî hak kazanan üçüncü kişinin bu kazanımı korunuyor.


Tapuya güven ilkesi ile ilgili alınan yargıtay kararı şu şekilde sıralanıyor:


YARGITAY 15. HUKUK DAİRESİ

Esas No:2007/3141 

Karar No:2007/7366 


DAVA : Yukarıda tarih ve numarası yazılı hükmün duruşmalı olarak temyizen tetkiki müdahil davalı Zafer vekili tarafından istenmiş olmakla duruşma için tayin edilen günde davacılar vekili avukat ile müdahil davalı vekili avukat geldi. Davalı Yaşar gelmedi. Temyiz dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşıldıktan ve hazır bulunan davacılar ile müdahil davalı avukatları dinlendikten sonra vaktin darlığından ötürü işin incelenerek karara bağlanması başka güne bırakılmıştı. Bu kere dosyadaki kağıtlar okunduktan...