15 / 05 / 2024

tapu kaydının iptali nedeniyle maddi tazminat davası nasıl açılır

tapu kaydının iptali nedeniyle maddi tazminat davası nasıl açılır

Tapu kaydının iptali nedeniyle maddi tazminat davası, tapu kaydının iptalinden kaynaklanan tazminat isteğine ilişkin olarak açılıyor. İşte tapu kaydının iptali nedeniyle maddi tazminat davası örneği...

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Kentsel dönüşüm yasasının iptali için hamle geldi! Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılacak!

CHP, kentsel dönüşüm yasasının iptali ve yürürlüğün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunacak.

İstanbul Barosu, kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlattı!

Son günlerde mülklere el konulacağı iddiasıyla sık sık gündem olan yeni kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlatıldı. İşte İstanbul Barosu tarafından başlatılan o kampanya ile ilgili yapılan açıklama...

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Tapu sahipleri hemen bakın! Tapunun kime ait olduğu öğrenilebilir mi?

'Bedava (ücretsiz) ada parsel sorgulama ve TC ile e-devlet web tapu kaydı ve başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

e-Devlet web tapu kaydı sorgulama nasıl yapılır? İşte birkaç tıklama ile anında ücretsiz ada parsel sorgulama sistemi...

Gayrimenkul sahipleri, tapu sorgulamalarını hızlı ve pratik bir şekilde öğrenebilmek için e-Devlet sistemi üzerinden T.C. numarasıyla işlem yapabiliyor. 

Ev satarken tapu harcını kim öder?

Ev satarken tapu harcı ödenmesi gereken bir yükümlülüktür. Bu harç, belirli şekilde hesaplanır. Bu noktada tapu harcının ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki tapu harcı ne anlama gelir, kim tarafından nasıl ödenir? İşte ev satarken tapu harcı ödemesi ile ilgili önemli bilgiler...

Tapu kaydının düzeltilmesi davası nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası, belirli bir nedenden dolayı açılır. Bu dava, tapuda bazı hataların saptanması sonucunda açılır. Özellikle de tapuda bazı unsurların yanlış kaydedilmesi tapu kaydının düzeltilmesi davasını gerektirir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi davası tam olarak nedir?

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

KVKK’dan önemli uyarı! “Seçmen kaydınızı sorgulayın” mesajı gelirse açmayın!

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) tarafından yaklaşan seçimlere yönelik önemli uyarı geldi. “Seçmen kaydınızı sorgulayın” şeklinde gelen şüpheli sms ve e-posta mesajlarına karşı dikkatli olunması istendi.

Tapu harcını düşük ödeyen yandı! Devlet o 80 bin kişinin peşinde!

Ev alım satımında daha az masraf etmek isteyen bazı kişiler ev bedelini düşük beyan ederek tapu masrafını daha az ödeme yoluna gidiyor.  Fakat bunun tespit edilmesi halinde cezası ağır. Devlet bu kapsamda 80 bin kişiyi takibe aldı.  Peki ne olacak? Evini düşük göstermenin cezası ne? Bunu yapan han

Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı?

Tapu işlemleri arasında gayrimenkul alım satımlar büyük yer kaplıyor. Bu işlemlerde bazı belgeler istenmektedir. Bu belgelere ilaveten bir de sağlık raporu isteniyor. Peki Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı? İşte merak edilen detaylar!

tapu kaydının iptali nedeniyle maddi tazminat davası nasıl açılır Haberi

tapu kaydının iptali nedeniyle maddi tazminat davası nasıl açılır

Tapu kaydının iptali nedeniyle maddi tazminat davası!

Tapu kaydının iptali nedeniyle maddi tazminat davası, tapu kaydının iptalinden kaynaklanan tazminat isteğine ilişkin olarak açılıyor.


Harçlar Kanunu harç alınmasını veya tamamlanmasını yanların isteklerine bırakmamış; değinilen yönün mahkemece kendiliğinden ( re’sen ) gözetilmesini hükme bağlamış olup; Davacı, dava dilekçesinde dava değerini göstererek aynı miktar tazminat istekli olarak eldeki davayı açmış, ancak harcı maktu olarak yatırmış, mahkemece, yargılama süresince alınması gereken dörtte bir karar ve ilam harcının tamamlanmadan hüküm tesis edilmiştir. Tapu kaydının iptali nedeniyle maddi tazminat davası karar örneği aşağıda yer alıyor.


TAPU KAYDININ İPTALİ NEDENİYLE MADDİ TAZMİNAT DAVASI

 ( Mahkemece Harcın Tamamlattırılacağı/Bu Hususun Tarafların İsteklerine Bağlı Olmadığı/Re`sen Dikkate Alınacağı - Harcın Tamamlanmasından Sonra Karar Verilmesi Gerektiği )


T.C.

YARGITAY

1. HUKUK DAİRESİ

E. 2012/9841

K. 2012/12519

T. 8.11.2012


• TAPU KAYDININ İPTALİ...