04 / 05 / 2024

tapu komisyonu 2017

tapu komisyonu 2017

Tapu alım satım işlemine aracılık edenlere belli bir komisyon ödeniyor. Ödenen komisyona karşılık bir belge alınması gerekiyor. Peki, bu işlem için ne tür bir belge alınmalı?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2019 bütçesi 1,1 milyar lira!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapan Bakan Kurum, "2019 Yılı Bütçe Teklifinde, Bakanlığımız bütçesi 2 milyar 573 milyon 286 bin lira, bağlı kuruluşumuz Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bütçesi ise 1 milyar 113 milyon 861 bin lira olarak belirlenmiştir." dedi...

Tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

2017'de 8 milyonu aşkın tapu işlemi yapıldı!

Tapuda geçtiğimiz yıl 8 milyonu aşkın işlem gerçekleştirildi. Bu da saniyede bir tapu işlemi gerçekleştirildiği anlamını taşıyor.

Tapu harcı indirimi kanun tasarısı metni!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısı ile yeni inşa edilen konut veya işyerlerinin ilk satışlarında tapu harcının indirilmesine yönelik düzenleme geliyor..

Tapu, ödeme aracına dönüştü!

Türkiye’nin ilk ve tek gayrimenkul online açık artırma sitesi tapu.com’un satışları 2017 yılında bir önceki yıla göre yükseldi. 

Tapu işlemleri 2017'de yüzde 4,5 arttı!

Tapu işlemleriyle ilgili değerlendirme yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Tapu dairelerinde yapılan satışlarda bir önceki yıla göre yüzde 4,5 artış yaşandığını söyledi.

Tapu.com'un satışları yüzde 104 büyüdü!

Türkiye’nin ilk ve tek gayrimenkul online açık artırma sitesi tapu.com’un satışları 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 104, satış hacmi ise yüzde 135 oranında artış gösterdi.

2017 yılında ev alanlar ne kadar tapu masrafı ödedi? 

Yeni ev satın alan vatandaşlar tapu dairesinde bazı masraflar ödüyor. Peki 2017 yılında ev alanlar ne kadar tapu masrafı ödedi? Peki 2018 yılında tapu harcı artacak mı? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu harcı Aralık 2017!

Tapu dairesinde yapılan alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. İşte tapu harcı Aralık 2017..

Tapu harcı ne kadar Kasım 2017?

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcının tapu dairesinde harç ödemeleri gerekli oluyor. Peki, tapu harcı ne kadar Kasım 2017?

Tapu harcı oranı Kasım 2017!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların satış işlemleri için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. İşte tapu harcı oranı Kasım 2017..

4 soruda kira şerhi!

Mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Peki kira şerhi için gerekli belgeler nelerdir? Kira şerhi tapu harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu harcı 2017 hesaplama örneği!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri için tarafların belli oranlarda tapu harcı ödemesi gerekiyor. İşte tapu harcı 2017 hesaplama örneği..

tapu komisyonu 2017 Haberi

tapu komisyonu 2017

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm konut, işyeri, arsa ve araziler için devir işlemleri tapu müdürlüklerinde yapılıyor. Söz konusu tapu işlemlerinin daha hızlı olması için danışmanlardan yardım alınabiliyor.


Alım satıma aracılık edenlere belli bir komisyon ödeniyor. Ancak ödenen komisyona karşılık bir belge alınması gerekiyor. "Ödediğim Komisyon İçin Ne Tür Belge Almalıyım?" sorusunun yanıtı GİB tarafından şu şekilde açıklanıyor:


"Tapu müdürlüklerinde yapılan işlemler müdürlüklerde bulunan danışma ve başvuru birimleri aracılığıyla kabul edilmekte ve gerekli bilgilendirmeler sağlanmaktadır.


Bu nedenle tapu müdürlüklerinde yetkisiz kişiler aracılığıyla yapılan işlemler nedeniyle işlem sahipleri mağduriyet yaşayabilmekte, kayıtsız aracılık hizmetleri nedeniyle ülkemiz vergi kaybına uğramaktadır. 


Alım satım işleminize aracılık eden kişilere (emlakçı vb. gibi) ödemiş olduğunuz komisyon tutarları için o kişilerden fatura almanız gerekmektedir. 


Bu bedeller için komisyon faturası düzenlemeyen kişileri en...