30 / 04 / 2024

tapu kütüğündeki şerhin kaldırılması

tapu kütüğündeki şerhin kaldırılması

Tapuya şerh konulması, taşınmaz mal sahibinin hak sahipliğini kısıtlamak amacıyla konulan uyarı niteli taşıyan bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda şerh nasıl kaldırılır? İşte şerh kaldırma süreci..

İran'daki konut ve emlak sektöründeki kötü gidişin sebebi dış politika! 

İran Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu Bölümü eski Genel Müdürü Kasım Muhibali, "Döviz, altın, konut, araç piyasası, emlak kiraları ve temel tüketim ürünlerindeki kötü gidişatın arkasında dış politikamızdaki yanlışların etkilerini görebilirsiniz" dedi...

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi Ekim'de açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, inşaatı süren Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'ndeki mimari özellikleri ile envanter çalışmaları hakkında konuştu.

Atatürk'ün Çanakkale Bigalı köyündeki evi restore ediliyor!

Çanakkale’de, Atatürk’ün Anafartalar Grup Komutanı iken 19. Tümen Karargahı olarak kullandığı Bigalı köyündeki evi yenileniyor.

Tapu Sicili Tüzüğü'ndeki madde 69/5 iptal edildi!

Danıştay 10. Dairesi'nde açılan davalarda verilen 19.02.2014 tarihli kararlarla, Tapu Sicili Tüzüğü'nün 69. maddesinin beşinci fıkrasının yürütülmesi durduruldu.

Çamlık Tüneli’nde kazı çalışmalarının yüzde 71'i tamamlandı!

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Projesi’ndeki 2 tünelden biri olan Çamlık Tüneli’nde ışık göründü. Tüneldeki kazı çalışmalarının yüzde 71 ‘i de tamamlandı.

Çamlık Tüneli'nde ışık göründü!

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Projesi'ndeki 2 tünelden biri olan Çamlık Tüneli'nde ışık göründü. Tüneldeki kazı çalışmalarının yüzde 71 'i de tamamlandı.

İşyeri tapusunu ev tapusuna çevirmek için ne yapılır?

Bir bağımsız bölümün tapu kütüğündeki amacı değiştirilerek, ilgili bağımsız bölüm istenildiği şekilde kullanılabiliyor. Peki, işyeri tapusunu ev tapusuna çevirmek mümkün mü? İşyeri tapusunu ev tapusuna çevirmek için ne yapılır?

Çamlık Tüneli'nde çalışmalar başladı!

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Projesi'ndeki 2 tünelden biri olan T3 Çamlık Tüneli'nde beton kaplama işlemlerine geçildi.

Sağlam Tapu artık tüm Türkiye'de!

Gayrimenkul ipoteği sektörünün kurucusu ve lideri konumunda bulunan FU Gayrimenkul’ün emlak alımlarında son tüketiciye danışmanlık sağlayacağı yeni hizmeti “SAĞLAM TAPU” artık tüm Türkiye'de...

Antalya'daki Taş Kütüphanesi 1 Nisan'da açılacak!

Antalya'da faaliyet gösteren " Taş Kütüphanesi "nde ülke genelindeki taş ocaklarından çıkartılan mermer türündeki bine yakın doğaltaş sergileniyor. Kütüphanenin 1 Nisan'da kapılarını açması öngörülüyor...

Dilovası Köseler Köyü’ndeki arazilerin tapuları dağıtıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Köseler Köyü ’nde şuyulandırılması tamamlanmış arazilerin tapularını köylülere dağıttı. Köseler Köyü ’ndeki 220 vatandaş tapularını almanın sevincini yaşadı.

Yücel Sayman, 10 yıllık kiraladığı deniz fenerini kütüphane yaptı!

Eski İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. Yücel Sayman, Çanakkale ’nin Ayvacık ilçesine bağlı Bektaş köyü, Sivrice Burnu’ndaki deniz fenerini 10 yıllığına kiralayarak kütüphane haline getirdi.

Mahmutlar'daki arıtma tesisinden yayılan kötü koku halkı mağdur ediyor!

Mahmutlar'da pis kokularıyla ünlü arıtma tesisini inceleyen Mahmutlar Post Gazetesi Sahibi Mesut İlhan, vatandaşların bir ay daha kötü kokuyu teneffüs edeceğini söyledi. İlhan, "Arıtmanın koku giderici makinası yok" dedi.

tapu kütüğündeki şerhin kaldırılması Haberi

tapu kütüğündeki şerhin kaldırılması

Tapuda şerh nasıl kaldırılır?

Tapuya şerh konulması, taşınmaz mal sahibinin hak sahipliğini kısıtlamak amacıyla konulan uyarı niteli taşıyan bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.


Tapuya konuşan şerhin kaldırılabilmesi için şerhi koyan kimselerin hepsinin onay vermesi gerekiyor. Türk Medeni Kanunu‘nun 683. maddesinde malike tanınan yetkileri kısıtlayıcı sonuç doğuracak biçimde tapu kütüğüne şerh düşülemiyor. Bu şekilde konulan şerhler için, taraflardan biri şerhin kaldırılması için dava açabiliyor.


T.C.

YARGITAY

Ondördüncü Hukuk Dairesi

E: 2006/6272

K: 2006/7643

T: 28.06.2006

TAPU KÜTÜĞÜNDEKİ ŞERHİN KALDIRILMASI

Özet: Bir şerhin tapu kütüğüne işlenmesi hakkında yasa hak sahibine doğrudan işlem yapma yetkisi tanımamışsa; şerhin yapılabilmesi için taraflar arasında ayrıca bir şerh anlaşması olmadan, özellikle Türk Medeni Kanunu ‘nun 683. maddesinde malike tanınan yetkileri kısıtlayıcı sonuç doğuracak biçimde tapu kütüğüne şerh düşülemez.


4721 s. TÜRK MEDENÎ KANUNU [Madde 638]

Davacı vekili tarafından,...