28 / 04 / 2024

tapu masrafı peşin mi ödenir

tapu masrafı peşin mi ödenir

Tapuda yapılacak taşınmaz devri taraflar arasında bir bedel karşılığında yapılabileceği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Ancak iki işlemde de harç ödeniyor. Peki, tapu harcı peşin mi ödenir?

Rams Garden'da tapusu hazır daireler! Peşin ödemelerde yüzde 20 indirimle!

İstanbul Avrupa Yakası Bahçelievler'de yükselen Rams Garden projesinde peşin ödemelerde yüzde 20 indirim imkanı sunuluyor. 43 bin 300 metrekarelik koru alanıyla dikkat çeken projede tapu teslimleri de hemen yapılıyor.

Emlak Konut GYO'da ticari üniteler e-ihale usulü ile şimdi satışta! Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), birçok ilde ve projede yer alan ticari birimlerini satışa çıkardığını açıkladı. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim yapılacak satışlarda tapu hemen teslim edilecek. 

Tuzla Ayışığı Evleri'nde yüzde 80'ini peşin kalanını teslimde ödeme imkanı!

Detay Yapı tarafından Tuzla'nın İstasyon Mahallesi'nde yükselen Ayışığı Evler'inde  yüzde 80 peşin kalanı tapu teslimde ödeme imkanı ile satışlar devam ediyor. Tuzla Ayışığı Sitesi'nde daire fiyatları ne kadar? İşte Tuzla Ayışığı Sitesi ile ilgili detaylar...

Keleş Center'da yarısı peşin, kalanı taksit fırsatı! Hemen teslim tapu! 

Keleş Center, Keleş İnşaat tarafından İstanbul Küçükçekmece'de hayata geçiriliyor. Projeden ev sahibi olmak isteyenlere yarısı peşin, kalanı taksitle ödeme fırsatı sunuluyor. İşte proje ile ilgili merak edilenler...

Ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? Tapu masrafı 2022 hesaplaması!

Konut, arsa, arazi ve iş yeri alımları esnasında tapuda yapılan işlemler için bir takım ödemelerin yapılması gerekiyor. Peki, ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? İşte, tapu masrafı 2022 hesaplaması...

Ev alırken tapu masrafı 2022 ne kadar?

Tapu masrafları, gayrimenkul alım satım işleminde bulunacak kimseler tarafından merak ediliyor. Tapu alım satım işi olanlar, devir için belirli oranda masraf ödüyorlar. Peki, ev alırken tapu masrafı 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Konut tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut satın alma arifesinde olan kimseler cebinden çıkacak masraflardan biri harç için ne kadar ödeyeceklerini merak ediyor. Peki, konut tapu masrafı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni yönetmeliğe uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Skyland İstanbul’da peşin alımlarda yüzde 20 indirim!

Eroğlu Gayrimenkul, Bakanlar Kurulu tarafından KDV ve tapu harcı oranlarında uygulanan teşvik kararına destek veriyor. Skyland İstanbul'da peşin ve banka kredili alımlarda geçerli, yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor. 

Sıfır konut tapu masrafı 2018!

Sıfır konutun tapu işlemleri için mevcut uygulamada alıcı ve satıcıdan binde 20 oranında harç tahsil ediliyor. Ancak sıfır konut tapu masrafının düşürülmesine yönelik kanun görüşmeleri devam ediyor...

300 bin TL'lik bir dairenin tapu masrafı ne kadar?

Tapuda daire satışının gerçekleşebilmesi için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki 300 bin TL'lik bir dairenin tapu masrafı ne kadar? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Arsa tapu masrafı hesaplama 2017!

Arsa satın almak isteyen kimselerin devir işlemlerini tapu dairesinde gerçekleştirmeleri gerekiyor. Tapuda devir işlemi için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. İşte arsa tapu masrafı hesaplama 2017 örneği..

Tapu masrafını kim öder 2017?

Gayrimenkul devir işlemleri için ödenen tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, bu tapu masrafını kim öder 2017?

tapu masrafı peşin mi ödenir Haberi

tapu masrafı peşin mi ödenir

Tapu harcı peşin mi ödenir?

Taşınmaz malların tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir taraflar arasında bir bedel karşılığında yapılabileceği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor.


Devirin, bir bedel karşılığında yani "satış" usulü ile yapılması halinde binde 20 oranında satış bedeli üzerinden harç ödenmesi gerekiyor.


Devir işleminin bedelsiz olarak yani "hibe" usulü ile yapılması halinde ise binde 69,31 oranında taşınmazın değeri üzerinden harç ödenmesi gerekiyor.


Ayrıca, tapuda döner sermaye ücretlerinin ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcı peşin mi ödenir? 


Tapu harçları, işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine peşin olarak ödeniyor. Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde ilgili kuruluşlar (bankalar gibi) tarafından da tahsil olunabiliyor.

Ayrıca tapu müdürlüklerinde e-tahsilat uygulamasına geçilmiştir. Bu uygulama ile tapu harçlarının farklı şehirdeki şubelerde dâhil olmak üzere banka şubeleri, ATM’ler ve Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk,...