06 / 05 / 2024

tapu masrafsız ne demek

tapu masrafsız ne demek

Taşınmaz malların tapu devir işlemlerinin tamamlanabilmesi için tapu dairesinde harç ödenmesi gerekiyor. Kimileri bu harç masrafını ödemek istemiyor. Peki, masrafsız tapu devri nasıl olur?

Eşe masrafsız tapu devri nasıl olur? Eşe tapu devri masrafı ne kadar?

Eşine tapu devri yapmak isteyenler, Eşe masrafsız tapu devri nasıl olur? Eşe tapu devri masrafı ne kadar? sorularını merak ediyor. İşte detaylar…

Masrafsız tapu devri nasıl olur? İşte detaylar!

Tapuda, masrafsız tapu devri denilen bir kavramdır. Vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. İşte masrafsız tapu devrine dair detaylar!

Miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar?

Şahsın vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. Peki, miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Araba alacaklar dikkat! Renault Captur'da dosya masrafsız kredi fırsatı başladı! Captur fiyat listesi 8 Haziran 2022

Yeni Renault Captur'da Haziran ayı fırsatı başladı. Başlatılan kampanya kapsamında dosya masrafsız kredi fırsatı sunuluyor. Peki Yeni Renault Captur fiyatları ne kadar? İşte Captur fiyat listesi 8 Haziran 2022...

Masrafsız tapu devri nasıl olur?

Taşınmaz malların tapu devir işlemlerinin tamamlanabilmesi için tapu dairesinde harç ödenmesi gerekiyor. Kimileri bu harç masrafını ödemek istemiyor. Peki, masrafsız tapu devri nasıl olur?

Trabzon'daki tarihi yapılar gün yüzüne çıkıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıları gün yüzüne çıkarıyor.

Tapu harcı indirimi ne zaman sona eriyor?

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile başlatılan tapu harcı indirim kampanyasında sona yaklaşılıyor. Peki, tapu harcı indirimi ne zaman sona eriyor?

Tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor 2018?

2018'in başında Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile bu sene de tapu harcında indirim yapıldı. Peki, tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor 2018?

Yapılarımız ne kadar güvenli?

17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümü yaklaşırken akıllara yine “yapılarımız ne kadar güvenli?” sorusu geliyor.

Ünye'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Ünye’nin 3 mahallesinde yaklaşık 40 seneden beri devam eden tapu problemi çözüldü.

Antalya'nın sanayi sitelerinde tapu sorunu çözüldü!

Antalya'da Akdeniz Sanayi Sitesi ve Yeşil Antalya Sanayi Sitesi'nin kat artışı ve tapu sorunları çözüldü. Alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanan sitelerin değeri attı.

Erzurum'daki 33 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'daki 33 yıllık tapu sorununu çözüme kavuşturdu.

Sultanbeyli’deki 200 bin kişinin tapu sorunu çözülüyor!

İmar barışı paketinde de yer alan Sultanbeyli tapu sorunu çözülüyor. Belediye Başkanı Keskin, "Tapusu Sultanbeyli Belediyesi’ne geçen kişilerin tapuları, yerlerini karşılaması halinde kendilerine bedelsiz devredilecek. Eğer eksik kısım var ise bu kısım için bedel alınacak" dedi...

tapu masrafsız ne demek Haberi

tapu masrafsız ne demek

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri ilgili tapu dairelerinde yapılıyor. Alıcı ve satıcının anlaşma sağlaması durumunda satıcı tapu dairesinden randevu alıyor. İki taraf da gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlayarak tapudaki devir işlemini gerçekleştirebiliyor.

Tapu alım satım işlemi birbirini tanıyan kimseler arasında yapılabildiği gibi aile içerisinde birinci dereceden yakına da yapılabiliyor. Burada satış bedeli söz konusu olmuyor. Ancak bağış rücu şartı ile tapuyu devredebiliyor.

Kimi zaman taraflar tapu harcını daha az ödemek ya da hiç ödememek için bazı yollara başvurabiliyor. Örneğin satış bedeli olduğundan daha az beyan edilebiliyor. Bu durumun tespit edilmesi halinde taraflar cezai yaptırımla karşılaşabiliyor. Birbirlerini tanımasalar da bağış işleminde bulunanlar da oluyor. Ancak bu şekilde de harç ödemesi çıkıyor. 

Peki, masrafsız tapu devri nasıl olur? Masrafsız tapu devri hangi...