02 / 05 / 2024

Tapu Müdürlükler yönetmelik değişikliği

Tapu Müdürlükler yönetmelik değişikliği

Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fatih'te Tapu Müdürlüğünde 136 ünlü ismin tapu kayıtları paylaşılmıştı: Tapu kaydı davasında son dakika gelişmesi!

İstanbul'da bulunan tapu müdürlüğünde 2 personelin, 136 ünlü ismin taşınmaz ve nüfus bilgilerini araştırdığı ve kimliği belirsiz kişilerle paylaştığı belirlendi. O davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Tapu müdürlüklerinde 2 buçuk milyonun üzerinde kimlik doğrulama işlemi yapıldı!

Son dönemde tapu müdürlükleri, bankalar, noterler, sınav merkezleri, belediyeler ve ziyaretçi kabul noktalarında çipli kimlik kartı ile kimlik doğrulama işlemleri yapılıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nde yüksek maaşla çalışma fırsatı! Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 3000 personel alınacak!

Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 3000 personel alımı yapılacak. Yüksek maaşla hemen Karayolları Genel Müdürlüğü'nde hemen işe başlayın. İşte Karayolları Genel Müdürlüğü personel alım detayları!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 10 bin 138 kişi personel alımı yapılacak!

Her yıl alım gerçekleştiren ceza ve tevkif evleri genel müdürlüğü bu yılda alım yapacak. Ceza ve Tevkifevleri genel müdürlüğü personel alımı ilanı yayınladı. Personel alımı ilanı kapsamında 10.138 personel alınacak. Tüm kadrolar belli oldu. İşte tüm detaylar…

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri çalışma gün ve saatleri nasıl? İşte 2023 Tapu Müdürlükleri güncel çalışma saatleri

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri, 2023 yılı için çalışma gün ve saatleri oldukça merak edilip araştırılmaktadır.

Orman Genel Müdürlüğü 2023 yılı personel alımında son dakika! Tarih resmen belli oldu! 54 ilde iş fırsatını kaçırmayın

Orman Genel Müdürlüğü 2023 yılı personel alımında son dakika... Tarih resmen belli oldu... 54 ilde iş fırsatını kaçırmayın...

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır? İşte tapudan randevu alma yöntemleri!

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır sorusunun yanıtı ve tapudan randevu alma yöntemleri haberimizde yer alıyor. İşte tapu randevusu ile ilgili tüm detaylar...

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü'nden restorasyon karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Büyükada Karanfil Mahallesi Kadıyoran Caddesi'nde restorasyon karşılığı kiralama ihalesi gerçekleştiriyor. İşte detaylar...

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması geldi: Hiçbir geçerliliği yok!

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı'dan ev alıp satacak herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Adlı yaptığı açıklamada noterdeki sözleşmelerin geçerliliğinin olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini dile getirdi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği 2022!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği 2022 bugünkü 31779 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Şile Tapu Müdürlüğü’ne 2. dalga rüşvet operasyonu!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Şile Tapu Müdürlüğü'nde 2. dalga rüşvet operasyonu düzenlendi. 

Tapudan randevu alacaklar dikkat! Bu tapu müdürlükleri...

Merakla beklenen 2021 yılı tapu müdürlükleri yıllık işlem yevmiye istatistikleri resmen açıklandı. Açıklanan verilere göre Ankara Çankaya ilk sırada yer aldı.

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünden İBB'ye Sefaköy metrosu yanıtı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü "Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu bir yıla yakındır sadece imza bekliyor" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Tapu Müdürlükler yönetmelik değişikliği Haberi

Tapu Müdürlükler yönetmelik değişikliği

Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 30978 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


YÖNETMELİK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:

TAPU MÜDÜRLÜKLERİNCE YETKİ ALANI DIŞINDA KAYITLI BULUNAN

TAŞINMAZLARLA İLGİLİ TAPU İŞLEMLERİNİN YAPILMASINA İLİŞKİN

USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 30/4/2011 tarihli ve 27920 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlara ilişkin Genel Müdürlükçe belirlenecek tapu işlemleri ile tarafların farklı tapu müdürlükleri veya yurt dışı birimlerinde bulunmaları halinde gerçekleştirilecek mülkiyetin devrini amaçlayan sözleşmelerin yapılmasına ilişkin...