29 / 04 / 2024

Tapu randevu alma nasıl yapılır

Tapu randevu alma nasıl yapılır

Tapu dairesinde gerçekleşecek alım satım işlemleri için öncelikle randevu alınıyor. Tapuda randevu almak için onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapılıyor. İşte tapu dairesinden randevu alma işlemleri..

Tapu randevu alma nasıl yapılır?

Gayrimenkul alım satım, devir işlemlerinin hepsi tapu dairesinde gerçekleştiriliyor. Tapu dairesine gitmeden önce randevu alınması gerekiyor. Peki, tapu randevu alma nasıl yapılır?

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

Tapu nasıl alınır? 

Tapu, gayrimenkul alıcıları ve satıcıları tarafından önemli bir konudur. Bu işlem belirli aşamalardan oluştuğu için her birinin sırasıyla eksiksiz ve doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Peki tapu nasıl alınır, kimler hangi işlemleri gerçekleştirmelidir? İşte adım adım tapu alma süreci...

Elinde tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Tapu ve Kadastro'dan son dakika uyarısı geldi! Bunları gözden kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Cevdet Ekmel Hatipoğlu, tapuda randevu sisteminde kolaylık sağlanması içeriğindeki mesajların gönderildiğine ilişkin şikayetler üzerine yasal girişimde bulunduklarına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu almak riskli mi?

Hisseli tapu almak riskli mi konusu, gayrimenkul alacaklıları tarafından merak edilir. Hisseli tapu, gayrimenkul sahiplerinin ortak hak ve sorumluluklarını belirtir. Peki hisseli tapu almak riskli midir ve bu riskler nelerdir? İşte hisseli tapu alma ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Tapu tescil belgesi nedir? Nasıl alınır?

Tapu tescil belgesi, özellikle de öğrencilerin burs alma işlemlerinde talep edilen şartlardan biridir. Bu belgenin durumuna göre bursun verilip verilmeyeceğine karar verilmektedir. Peki tapu tescil belgesi nedir ve tapu tescil belgesi nereden ve nasıl alınır? İşte bu belge ile ilgili bilgiler...

Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılır? İşte detaylar ve randevu alma süreci!

4 Temmuz 2023 tarihi itibariyle noterden gayrimenkul alım-satım işlemleri başladı. Konut, arsa ve dükkan gibi taşınmazların satışı artık noter aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. Noterden gayrimenkul alım satım işlemleri için başvuru talebi ve randevu almak gerekiyor. 

Tapu Sahiplerine Son Uyarı: Haklarını Kaybetme Riskiyle Karşı Karşıyalar!

Dikkatsizlik kaybetmeye neden olabilir! Hisseli tapu sahiplerine yönelik bir uyarıda, tapuda öncelikli satın alma hakkı için başvurunun son tarihine yaklaşıldığı belirtiliyor. Yasal süre içinde başvuru yapmayan kişiler, haklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirler.

Tapu sahipleri aman dikkat! Yıllardır ödediğiniz o paraları geri alma zamanı geldi! Hemen bakın!

Tapu sahipleri aman dikkat...Yıllardır ödediğiniz o paraları resmen geri alma zamanı geldi... Hemen bakın...

Tapu sahipleri aman dikkat! Ödediğiniz bu paraları geri alma zamanı geldi! Geç olmadan hemen bakın!

Tapu sahipleri aman dikkat! Her sene ödediğiniz bu paraları geri alma zamanı geldi... Geç olmadan siz de hemen bakın...

Tapu sahipleri bu habere dikkat! Ödediğiniz o paraları geri alma vakti geldi! Hemen bakın!

Tapu sahipleri bu habere dikkat... Milyonlarca tapu sahibinin ödediğiniz o paraları geri alma vakti geldi... Eğer siz de bunları yaparsanız, ödediğiniz paralar geri verilecek. Sakın kaçırmayın...

'Başkasına ait tapuyu nasıl sorgulayabilirim' diyenler dikkat! Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Hemen bakın!

Yeni bir gayrimenkul satın alma arifesinde olan vatandaşlar, zahmete girmeden tapu bilgilerini sorgulamak istiyor. Verilen detaylara göre, tapu sorgulama işlemleri online şekilde yapılabiliyor. 'Başkasına ait tapuyu nasıl sorgulayabilirim' diyenler dikkat! Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır? İşte tapudan randevu alma yöntemleri!

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır sorusunun yanıtı ve tapudan randevu alma yöntemleri haberimizde yer alıyor. İşte tapu randevusu ile ilgili tüm detaylar...

Tapuya randevu almadan gidilir mi?

Tapu işlemleri pek çok kişinin gözünde büyür. Tapudan randevu alamayan veya unutan kişiler, “Tapuya randevu almadan gidilir mi?” sorusuna yanıtını merak ediyor. İşte detaylar!

Tapu randevu alma nasıl yapılır Haberi

Tapu randevu alma nasıl yapılır

Tapu dairesinden randevu alma işlemleri!

Tapu dairesinde gerçekleşecek alım satım işlemleri için öncelikle randevu alınıyor. Randevular seçilecek tarihte, uygun bir saat aralığında, TC Kimlik ve Tapu Senet Bilgilerine göre müdürlük kontenjanına göre alınabiliyor.


TC Kimlik ve Tapu Senet bilgileri uyumu kontrol edilmekte ve eşleme durumunda randevu verilmektedir. Bu eşleştirme T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bilgisayar sistemi üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle randevu alma işlemi sırasında Nüfus Cüzdanı ve Tapu Senedi belgeniz yanınızda olmalıdır.


Randevu aldığınız saat aralığından 15 dakika öncesinde başvuru yapmanız gerekmektedir. Gecikme 15 dakikayı geçerse, randevunuz iptal edilecektir.


Tapu dairesinden randevu alma işlemleri

Tapuda randevu almak için onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapılıyor. Ekrana gelen sayfada adım adım yapılacak işlemler sıralanıyor. Yapılacak işlemler sırasıyla şu şekilde:


Giriş

Malik Kimlik Bilgileri

İşlem Seçimi

Tapu Senet...