03 / 05 / 2024

tapu sahipliği

tapu sahipliği

Türkiye genelinde son 7 ayda 795 bin 115 konut ve işyeri el değiştirdi. El değiştiren gayrimenkullerin yüzde 41 ine denk gelen 325 bin 997 bağımsız birimin sahibi kadın oldu.

Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir?

Türkiye'de konut kredisi alırken dikkate alınması gereken en önemli tapu tipleri bulunuyor. Peki, Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir? İşte detaylar...

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

AFAD hak sahipliği başvurusu nereye, nasıl yapılır? 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, hak sahipliği başvurusu gerçekleştiremeyen depremzedelere 2 günlük ek süre verildi. Peki, AFAD hak sahipliği başvurusu nereye yapılır? İşte detaylar...

Depremzedelere müjde! AFAD açıkladı! Hak sahipliği başvuru için 2 günlük ek süre verilecek!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da, hak sahipliği başvurusu yapamayan depremzedelere 2 günlük ek süre verildiği açıklandı.

Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? Tapudan eli boş dönmek istemeyen herkesi ilgilendiriyor...

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde bazı evrakların tapu müdürlüklerine teslim edilmesi gerekiyor. Peki, Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? İşte detaylar...

6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da 69 bin 263 hak sahipliği başvurusu kabul edildi!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin etkilemiş olduğu Malatya'da, konutları yıkılan ya da ağır hasar alan 69 bin 263 kişinin hak sahipliği kabul edildi.

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Hatay'da 246 bin depremzede hak sahipliği başvurusu yaptı!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'da, depremlerde konutları yıkılan ya da ağır hasar gören 246 bin afetzede hak sahipliği için başvurdu.

Evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı!

Gaziantep'te, evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu'ndaki 19 bin 279 depremzedenin hak sahipliği başvurusuna onay!

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden sonra hak sahipliği müracaatı yapan 19 bin 279 afetzedenin başvurusu onaylandı.

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Hisseli tapu tek tapu olur mu? Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu ve Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtları tapu sahipleri tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte hisseli tapu ile ilgili detaylar...

Yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaların hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır?

Depremden etkilenen vatandaşlar yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaları için bazı haklara sahip olabilecek. Peki, hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

tapu sahipliği Haberi

tapu sahipliği
Türkiye genelinde son 7 ayda 795 bin 115 konut ve işyeri el değiştirdi. El değiştiren gayrimenkullerin yüzde 41 ine denk gelen 325 bin 997 bağımsız birimin sahibi kadın oldu. Kadınların tapudaki hakimiyeti Türkiye'deki toplam gayrimenkuller baz alındığında ise yüzde 35'i geçiyor. 131 milyon konutun 45 milyon 850 bini kadınların sahipliğinde bulunmakta.


Marka konutlara imza atan Aydınlı Grup yeni projelere hazırlanıyor.
Günde en az 10 arsanın kendilerine geldiğini belirten Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni, yakın zamanda yeni projeleri hayata geçireceklerini söyledi. 4 arsa ile ilgilendiklerini ve bunlardan 2 tanesi ile el sıkışmak üzere olduklarını aktaran Çepni, kısa sürede en az iki projenin tanıtımına çıkacaklarım aktardı.

Fizibilite çok önemli

İnşaat sektöründe başarıya giden yolun iyi bir araştırmadan geçtiğine dikkat çeken Çepni, satışta başarılı olan...