03 / 05 / 2024

tapu satışı başka ilden yapılır mı

tapu satışı başka ilden yapılır mı

Başka ilden tapu almak isteyenler ancak şehir değiştirmeye vakti olmayanlar işlemlerini nasıl halledebileceğini sorguluyor. Peki, tapu satışı başka ilden yapılır mı?

Mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı iptal edilir mi?

Mirastan mal kaçırmak gündemde sık sık karşılaşılan sorunlar arasında bulunuyor. Buna göre mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı için ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Euro bugün ne kadar? Canlı 9 Şubat Euro/TL kuru canlı alış satış fiyatları kaç TL?

Canlı euro alış ve satış fiyatları, yatırımcılar ve Euro almayı düşünenler tarafından merak ederken ''Euro ne kadar, canlı alış-satış fiyatları kaç TL? sorularını araştırıyor. Peki Euro bugün ne kadar? Canlı 9 Şubat Euro/TL kuru canlı alış satış fiyatları kaç TL?

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl engellenir?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar eğer kendilerinden habersiz tapu satışının olup olmayacağını bununla birlikte yapılırsa, neler olacağını araştırıyor. İşte merak edilenler!

Ankara Vega Otonomi'de tapu heyecanı başladı!

Ankara otomotiv dünyasına yeni bir soluk getirecek olan Vega Otonomi'de tapu heyecanı başladı. Sincan’da hayata geçirilen  projenin yeni yılın ikinci çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor. 

Milyonlarca kişi, bulundukları şehirden başka bir ile neden göç etti?

Türkiye’de geçtiğimiz yıl 3 milyona yakın insan bulundukları şehri terk ederek başka bir ile göç etti. Peki bu göçün en büyük sebeplerinin başında neler geliyor?

Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?

Hisseli tapu; taşınmaz bir mülk üzerinde hak sahibi olan kişilerin isimlerin ve sayılarının bulunduğu tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu satışı için ne gerekir, Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?” sorularının yanıtları!

Hisseli tapuya dair bilinmeyenler! Noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapu, ülkemizde pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşitlerinden biridir. Bu yüzden de hisseli tapunun yarısı satılır mı, noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır? soruları yanıtlarını aramaktadır. İşte detaylar!

Hisseli tapu satışı için ne gerekli?

Hisseli tapuya sahip olan pek çok vatandaş bulunmaktadır. Hisseli tapu satışı yapılabilir mi yapılmaz mı? Hisseli tapu satışı için ne gerekli? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?

Tapuda satış nasıl yapılır? 65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır? soruları tapuda satış yapacak kişi veya kişilerce araştırılmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Tapu satışı nasıl iptal edilir?

Tapu satışları, tapu müdürlüklerinde kolaylıkla yapılabilir. Satışı yapılan ev ya da arsanın iptali söz konusu olur mu? Peki Tapu satışı nasıl iptal edilir? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?

Tapu satışı belli başlı şartların yerine getirilmesinden gerçekleşebilir. Peki 65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır? İşte detaylar!

tapu satışı başka ilden yapılır mı Haberi

tapu satışı başka ilden yapılır mı

Tapu devir işlemleri, tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Arsa, arazi, konut ve işyeri gibi taşınmaz malların tapu satışları için öncelikle randevu alınması gerekiyor. Randevu, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün 181 numaralı çağrı merkezinden alınabiliyor.

Ardından gerekli belgelerin de temin edilmesi ile birlikte tapu dairesine gidiliyor. Ancak tapu işi başka ilde olan vatandaşlar işlemi nereden ve nasıl yapabileceklerini araştırıyor. Peki, tapu satışı başka ilden yapılır mı?

SATIŞ İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Kimlik Belgesi (Taraflara varsa temsilcilerine ait) (Yabancılar için kendi ülkesince düzenlenmiş kimlik belgesi veya pasaport)
İşlemde temsil var ise temsil belgesi (Vasi kararı, vekâletname vb.)
Yabancının taraf olduğu taşınmaz satışı işlemlerinde taşınmaza ilişkin değerleme raporu. (Değerleme Raporu SPK Tarafından Taşınmaz Değerlemesi Yapmaya Yetkilendirilmiş Kuruluşlardan Biri Tarafından Düzenlenmiş Olmalıdır. Bu kuruluşlara http://www.spk.gov.tr/SiteApps/SirketIletisim/List/gds internet adresinden ulaşılabilir.)