07 / 05 / 2024

tapu satışları harçları

tapu satışları harçları

Mesken, işyeri ve arsa ile arazi gibi taşınmaz malların satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda satış harcı 2017 ne kadar?

2023'ün tapu satış karnesi ortaya çıktı! Konut dışı satışlar rekor kırdı!

2023'te tapuda toplam 2 milyon 949 bin 437 adet satış işlemi yapıldı. Bu satışların 1 milyon 225 bin 926'sı konut satışı olurken, konut dışı satış 1 milyon 723 bin 511 ile fark attı. Ayrıca toplam satışın yüzde 41,56'sı konut, yüzde 58,44'ü konut dışı satış olarak gerçekleşti ve bu rakam rekor olara

Tapu sahipleri acilen baksın! Hisseli tapu satışlarında bunlara çok dikkat edin!

Milyonlarca tapu sahibinin önemsediği konular belirlendi ve hisseli tapu satışında dikkat edilmesi gereken noktalar ortaya çıktı. İşte bütün ayrıntılar...

Tapu satışı nasıl iptal edilir?

Tapu satışları, tapu müdürlüklerinde kolaylıkla yapılabilir. Satışı yapılan ev ya da arsanın iptali söz konusu olur mu? Peki Tapu satışı nasıl iptal edilir? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Web Tapu'dan yapılan satışlar koronavirüs salgını döneminde 4 kattan fazla arttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada, koraonavirüs salgını döneminde Web Tapu üzerinden yapılan satışların 4 kattan fazla artarak 1 milyon 350 bine ulaştığını söyledi.

Tapu ve Kadastro Harçları 2021!

2021 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden alınacak harçlar belli oldu. İşte Tapu ve Kadastro Harçları 2021...

Sultanbeyli'de yapılan tapu satışları meclis gündeminde!

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde yapılan tapu satışları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2019’da konut satışları düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) tapu kayıtlarına dayanan verilerine göre, 2019’da konut satışları yüzde 1,9 oranla düştü.

2020'de konut satışları zirve yapacak!

Kredi faizinin düşmesi ile firmaların kampanyaları ve 31 Aralık’ta sona eren KDV ile tapu harcı indirimleri etkisini gösterdi. Aralık 2019’da konut satışları bütün yılların rekorunu getirdi. 202 bin satış ile bugüne kadar geçen ayların en yüksek konut satışı yapıldı.

Tapu ve Kadastro Harçları 2020!

2020 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden alınacak harçlar belli oldu. İşte Tapu ve Kadastro Harçları 2020...

Tapu ve Kadastro Harçları 2019!

2019 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar belli oldu. İşte Tapu ve Kadastro Harçları 2019...

Konut satışlarında kayıp yok kazanç var!

Devlet, bu yıl beklediği 13,4 milyar liralık tapu harç gelirinde hedefine yaklaştı. Harç oranlarını alım ve satımda yüzde 4'den yüzde 3'e indiren devlet, artan konut satışlarıyla kaybı kazanca çevirdi. 

KDV ve tapu harcı indirimi konut satışlarını canlandırdı!

Gayrimenkul sektörü oyuncuları vergi indiriminin satışlara ciddi katkı yapacağını söyledi. İnşaatçılar,  ''KDV dükkân, tapu harcı konut satışlarını canlandırdı” dedi.

Tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak!

Konut, oto, mobilya ve beyaz eşya sektörlerine vergi indirimi müjdesi 4 sektörde de büyük heyecan yarattı. Konutta tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak.

tapu satışları harçları Haberi

tapu satışları harçları

Mesken, işyeri ve arsa ile arazi gibi taşınmaz malların satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Sözleşme ile yapılan satışların geçerli olabilmesi için noterde düzenlenmiş olması gerekiyor. Ancak sözleşme kesin devir olmuyor. Bu nedenle sözleşme akabinde tapunun durumunda göre tapu dairesinde de satış işleminin gerçekleşmiş olması gerekiyor.


Aksi durumda tapuda yapılmayan satış işlemleri geçerli olmuyor. Taşınmazın bir başkası adına tescil edilmesi için tarafların öncelikle randevu almış olması ve gerekli belgeleri temin etmiş olması gerekiyor. Ayrıca tapuda satış harcı ödeniyor. Bu harcı alıcı ve satıcılar ayrı ayrı ödemekle mükellef oluyor.


Peki, tapuda satış harcı 2017 ne kadar?


Tapu satış bedeli üzerinden binde 20 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Toplamda binde 40 oranında harç ödenmiş oluyor.


Tapu satış harcının yanı sıra tapu döner sermaye bedelinin de ödenmesi...